Main menu

header

522 5 1de Gabriela Militaru

Pe Salma Hayek nu ai cum să o confunzi, pentru că, deși a trăit mulți ani în Statele Unite al Americii, și-a păstrat un puternic accent din Mexicul natal. Ea este, de asemenea, inconfundabilă grație staturii mignone, dar elegante. Și tot ea este cea care aproape a câștigat un Oscar interpretând-o pe celebra pictoriță Frida Kahlo, în 2002. De atunci, Salma s-a căsătorit cu multimilionarul François-Henri Pinault, alături de care are o fetiță de 8 ani. Mărturie a frumuseții sale, Salma, acum în vârstă de 48 de ani, este imaginea Avon de peste un deceniu. Din 2011, Salma are propria linie de produse de înfrumusețare, Nuance, al cărei prim beneficiar este actrița însăși.

Machiaj îndrăzneț, dar natural

Salma Hayek arată mereu ca și cum nu s-ar machia niciodată. Cu toate acestea, actrița folosește machiaj, dar nu exagerează niciodată cu cantitatea de produse cosmetice pe care le aplică pe față și folosește mereu culori potrivite nuanței naturale a tenului său. „Scopul machiajului este să arate ca și cum nu ar exista. Dacă nu ești sigură ce nuanță de blush să folosești, uită-te pe partea interioară a obrazului, și așa îți vei da seama”, dezvăluie actrița. La capitolul machiajul ochilor, pentru femeile care, asemeni Salmei, au ochii mari, actrița recomandă să se folosească un fard de culoare deschisă. „Cel mai simplu mod de a te simți minunat este să te joci cu ochii tăi. Începi cu o culoare mai deschisă, de exemplu verde, pe pleoapă. Apoi folosește nuanțe mai închise până aproape de sprâncene”, explică ea. De asemenea, actrița este de părere că femeile cu ochii mari ar trebui să folosească rujuri în culori nude. „Când ai ochi imenși, mergi pe natural în privința buzelor”, le sfătuiește ea pe reprezentantele sexului frumos. Pentru femeile care nu agreează fondul de ten din cauză că își simt fața „încărcată”, Salma are un sfat practic: „Folosiți o pudră ușoară doar cât să acoperiți zonele feței care tind să fie prea lucioase”, spune ea. Un lucru la fel de important pe care femeile trebuie să-l știe despre machiaj este că, pentru întâlnirile importante sau pentru ocaziile speciale, machiajul ar trebui exersat cu câteva zile înainte, pentru ca tenul să se obișnuiască astfel cu textura produselor.

„Nu vă spălaţi pe faţă dimineaţa!”

522 5 2Pe lângă faptul că are grijă ca machiajul să fie impecabil și cât mai natural, Salma Hayek nu uită niciodată că un ten frumos trebuie îngrijit în fiecare zi. În privința aceasta, actrița are câteva sfaturi: „Este obligatoriu ca seara să vă curățați fața. Nu trebuie neapărat să vă spălați pe față, dar îndepărtați machiajul și impuritățile depuse în timpul zilei”, recomandă ea. Iar dacă am putea crede că Salma are același sfat pentru rutina de dimineață, se pare totuși că actrița nu obișnuiește să se spele pe față imediat după ce se trezește. „Poate să sune ciudat, dar nu vă spălați pe față dimineața. Pe timpul nopții, pielea reproduce o parte dintre uleiurile naturale ale feței, cele care sunt benefice tenului și care echilibrează pH-ul pielii”, explică ea. Aceste trucuri simple o ajută pe Salma să-și păstreze pielea curată și strălucitoare.

Împătimită a pudrei de mimoză

Ea folosește de mulți ani produsele pe care le-a creat singură. Acestea sunt inspirate de cremele pe care bunica actriței obișnuia să le prepare în casă. Elementul de bază al acestor creme este pudra de mimoză. Mimosa Tenuiflora este cunoscută și sub numele de arborele pielii, datorită proprietăților sale extraordinare de vindecare a țesutului cutanat. Pudra de mimoză este bogată în antioxidanți, fiind un veritabil remediu împotriva radicalilor liberi și a agresiunii factorilor externi, inclusiv cei infecțioși. În afară de pudra de mimoză, Salma este o avidă consumatoare de creme pe bază de jeleu de caise, care dă tenului un aspect radiant pentru întreaga zi. Aceste secrete o ajută să nu recurgă la intervențiile artificiale. „Nu am folosit niciodată Botox și nu mi-am făcut operații estetice. Tind să stau departe de tot ceea ce este agresiv pentru organism. Nu am făcut nici măcar microabraziune”, a declarat actrița pentru revista „New Beauty”.

Detoxifiere cu sucuri naturale

522 5 3Pielea incredibil de strălucitoare a Salmei Hayek se datorează atât îngrijirii zilnice, dar și regimului său alimentar. Actrița spune că detestă să țină dietă, dar are grjiă să consume mereu alimente proaspete, bogate în fibre și proteine și sărace în grăsimi și în zaharuri. Ea este de părere că nu a fost niciodată o femeie slabă și că nici nu și-ar dori să fie. Însă, atunci când simte că a adunat kilograme în plus, Salma recurge la un alt truc de-al său: sucul de fructe. „Sucurile mă readuc pe calea cea bună de fiecare dată când exagerez cu stilul de viață parizian - cu vin, cu paste și cu brânză. Fructele organice și legumele nu lipsesc din regimul meu zilnic. Nu uit să consum nici grăsimi sănătoase, precum cele care se găsesc în laptele de migdale și care sunt atât de bune pentru piele”, spune ea. Rețeta programului său de detoxifiere pe bază de sucuri preparate în casă presupune un cumul de numai 1.200 de calorii pe zi, împărțite în șase porții a câte 500 ml în fiecare zi:

  1. Suc din crudități dulci: măr, napi, pepene și lămâie;
  2. Suc din ananas cu ghimbir sau grapefrut cu mentă ori pepene cu lămâie;
  3. Suc din crudități verzi: măr, castravete, spanac, țelină, pătrunjel și lămâie;
  4. Limonadă picantă: apă plată sau apă din nucă de cocos, lămâie, piper Cayenne și agave crude;
  5. Suc din crudități roșii: sfeclă roșie, morcovi, măr, lămâie;
  6. Lapte din migdale crude: apă plată, migdale crude, stafide și vanilie (dintr-o păstaie).

O astfel de cură durează trei sau cinci zile, timp în care se consumă doar sucurile menționate. Din fericire, rezultatele sunt admirabile. O scădere în greutate cu până la 2,5 kilograme, mai multă energie și un aspect mai strălucitor al tenului.

  • Mignona actriță mexicană își prepară singură cremele, după rețetele bunicii

Actriţa luptă cu buclele rebele folosind un spray pe bază de sare de mare după fiecare spălare, apoi lasă părul să se usuce natural

„Când folosiți cremă antiîmbătrânire efectuați și un masaj ușor al feței. Acesta repune sângele în mișcare și face ca pielea să arate mai radiantă“ (Salma Hayek)

Sport în fiecare zi, fără excepţie

Salma Hayek crede că o dietă însoțită de un program regulat de exerciții este cheia către un organism suplu, de aceea, actrița face mișcare zilnic, aproximativ 30 de minute. Deși nimeni nu s-ar aștepta la așa ceva de la o mignonă, Salma nu se dă înapoi de la sporturi destinate în general bărbaților: kickboxing și ridicări de greutăți. Cu toate acestea, ea insistă că nu este o avidă a sportului, dar că este conștientă că doar astfel poate evita acumularea de kilograme nedorite. „Când sunt în Los Angeles merg și la Pilates în fiecare săptămână. În Franța, fac exerciții combinate de yoga și Pilates”, a spus ea. „Nu obții niciun fel de rezultate dacă faci sport doar de două ori pe săptămână. Trebuie făcut ceva în fiecare zi”, atrage ea atenția.