Main menu

header

525 5 1de Gabriela Niculescu

Odată cu înaintarea în vârstă sau după ce au născut, multe femei îşi fac griji pentru aspectul din ce în ce mai flasc al sânilor. Deşi, de cele mai multe ori, sunt deranjate de mărimea acestora, ele acordă o atenţie sporită fermităţii sau aspectului tânăr al bustului. La fel ca pielea feţei, şi pielea din jurul sânilor îşi pierde din elasticitate, iar aceştia se lasă în timp sub influenţa unor anumiţi factori. Doctorul Călin Doboş ne-a vorbit despre liftingul mamar, procedura estetică ce vă ajută să aveți mereu un bust demn de invidiat.

„Se realizează odată cu inserţia implantului”

Aspectul sânilor se modifică în timpul sarcinii şi alăptatului, aceştia crescând în dimensiuni şi întinzând astfel pielea. După alăptare, sânii încep să se dezumfle, iar pielea care era înainte fermă, acum, este slăbită şi atârnă. De asemenea, atât fluctuaţiile de greutate, schimbările hormonale, cât şi simplul proces de îmbătrânire cauzează lăsarea sânilor. „Mastopexia sau liftingul mamar este singura soluţie pentru ridicarea sânilor, alte aşa-zise tratamente precum cremele sau anumite exerciţii fizice nu oferă niciun rezultat vizibil. La acest tip de operaţie apelează paciente care au sâni căzuţi, deşi au o mărime satisfăcătoare, atunci când sânii sunt lipsiţi de consistență sau de fermitate ori atunci când zona areolară este îndreptată în jos. De multe ori, intervenţia de lifting mamar se realizează odată cu mărirea cu implant, pentru ca sânii să fie din nou voluptuoşi. În concluzie, vă recomand liftingul mamar pentru un decolteu mereu tânăr”, ne-a spus chirurgul estetician.

„În timpul intervenției, bustul poate fi și redus sau mărit”

525 5 2Liftingul mamar este o operaţie de ridicare a sânilor lăsaţi şi se realizează prin excizia tegumentului în exces. „Intervenţia poate fi efectuată prin mai multe tehnici, în funcţie de anatomia pacientei şi de gradul de complexitate. Acum, cea mai bună metodă e cea cu cicatrice minime, doar verticale, renunţându-se la metoda cu incizie sub formă de ancoră. Se îndepărtează apoi excesul de tegument şi se repoziționează mamelonul şi areola, dar şi glanda de pe muşchiul pectoral.

Uneori, când sânii sunt mari şi grei, situație în care pot cauza dureri de coloană cervicală, operaţia de lifting mamar e completată cu cea de reducere a sânilor. Prin realizarea ambelor tipuri de intervenţii, aspectul sânilor redevine unul tânăr şi ferm, fiind completat de mărimea dorită.

În cazul în care se urmăreşte şi mărirea sânilor, prin aceleaşi incizii realizate în jurul areolei şi cele verticale se va introduce şi implantul. Fiind realizate două intervenţii, operaţia este mai complexă şi durează aproximativ două ore, iar anestezia este generală. Întâi se aplică implanturile, iar apoi se îndepărtează excesul de piele şi se repoziționează areolele mamare, niciodată invers”, a precizat doctorul Călin Doboș.

„Radioplasma Ellman asigură o vindecare rapidă”

Chirurgul estetician ne-a oferit și detalii referitoare la modul de recuperare în urma liftingului mamar: „Intervenţia se realizează cu radioplasma Ellman, ceea ce asigură o vindecare mult mai rapidă. În aproximativ o săptămână se pot relua activităţile obişnuite, însă efortul intens trebuie evitat timp de patru săptămâni după operaţie, pentru a permite corpului să se vindece. După operaţie, se recomandă purtarea unui sutien compresiv, care asigură confort şi suport până ce recuperarea este completă. Durerile resimţite sunt minore şi pot fi ameliorate cu ajutorul calmantelor obişnuite, iar vânătăile şi umflăturile ce pot apărea în jurul areolei dispar în câteva săptămâni. Orice intervenţie chirurgicală implică riscuri, iar cele ce pot exista în urma mastopexiei sunt complicaţii generate de anestezia generală, infecţii sau hematoame.”

„De multe ori, intervenţia de lifting mamar se realizează odată cu mărirea cu implant, pentru ca sânii să fie din nou voluptuoşi“

„Rezultatul final se observă în câteva săptămâni“

Rezultatele obținute sunt întotdeauna satisfăcătoare, însă nimeni nu poate garanta permanența lor, timpul fiind dușmanul numărul unu al fermității sânilor. „Noua formă şi poziţia sânilor sunt vizibile la o perioadă scurtă după operaţie, urmând ca rezultatul final să se observe în câteva săptămâni. Cicatricele în urma intervenţiei se estompează în timp, până devin aproape invizibile. Rezultatele acestui tip de intervenţie nu sunt însă definitive, acestea putând fi alterate de o nouă sarcină, spre exemplu. Liftingul mamar simplu are ca rezultat un contur mai tânăr şi mai ferm al sânilor, ireducția mamară îi ridică şi îi micşorează, în timp ce liftingul cu implant aduce în plus şi mărirea volumului sânilor”, a conchis doctor Doboș.