Main menu

header

525 4 3de Raluca Grințescu

Dacă v-ați săturat ca fața dumneavoastră să înghită kilograme de cremă fără niciun rezultat, ei bine, o firmă elvețiană de lux a dat lovitura pe piața cosmeticelor antiaging. Trebuie să înțelegeți că tenul dumneavoastră are nevoi, și nu mofturi.

Alga zăpezii, Saxifraga oppositifolia și Soldanella alpina

Noua cremă are la bază extracte din trei plante supraviețuitoare în condițiile extreme din Alpii elvețieni (Alga zăpezii, Saxifraga oppositifolia și Soldanella alpina), conferind un rezervor de nutrienți ce mențin tinerețea pielii și o fortifică, ajutând tenul să facă față tuturor factorilor fizici, chimici și stresului din mediul înconjurător. Alga zăpezii se protejează de razele UV construindu-și microcristale cu pigmenți de culoare roșie, Saxifraga oppositifolia se protejează de frigul extrem prin autoînvelirea în cristale de gheață și înflorește chiar sub Vârful Dom, unul dintre cei mai înalți munți din Elveția, iar Soldanella alpina („frumoasa adormită”) e un fel de ghiocel mai puternic care renaște primăvara, arzând rezervele stocate în frunze. Pe scurt, mecanismele celulare de protecție foarte puternice ale acestor plăntuțe au fost descifrate în laborator, înglobate în formula celor două produse și trimise să le reamintească și celulelor noastre cam derutate de evoluție cum să lupte cu greutățile vieții.

Recoltarea, un proces laborios

„De unde iau aceste plante?”, vă veți întreba, că doar n-or umbla cercetătorii creanga prin munți la cules de floricele. Ei bine, firma respectivă a încheiat un parteneriat cu o pepinieră elvețiană specializată în plante alpine. În această pepinieră, Purple Saxifraga și Soldanella alpina sunt crescute în condiții specifice de sol și de climă, fiind cultivate în mod sustenabil. Ambele plante sunt recoltate doar o dată pe an, în luna iunie. După scurtul lor sezon de înflorire, recoltarea este realizată printr-un proces delicat și laborios. Fiecare plantă este tăiată manual, este curățată și uscată cu grijă, după care sunt extrase componentele valoroase. La fel, Alga zăpezii este cultivată în biofermentatoare ce asigură razele UV și se recoltează când ajunge în forma roșie. Apoi, prin metode de vârf din biologia genetică, moleculară și celulară, se extrag componentele valoroase care se regăsesc în crema antiaging. Punând laolaltă proprietățile acestor trei plante de supraviețuire în condiții extreme, specialiștii au găsit formula inovatoare care transferă puterea acestora la nivelul tenului.

Salvarea nu vine doar din exterior

Pe pielea curată, această cremă-minune pătrunde imediat și o lasă pe zi ce trece mai mătăsoasă și cu aspect strălucitor, luminos, tot mai sănătos, hrănit și hidratat. Firește că rutina zilnică de îngrijire va trebui susținută cu alte bune obiceiuri - alimentație echilibrată și consum de lichide, pentru că nu vă puteți aștepta ca salvarea să vină doar din exterior. Oricât de inteligent create și oricât de scumpe ar fi niște produse cosmetice, nu dau, din păcate, rezultatele așteptate în lipsa îngrijirii generale și a continuității.

Crema poate fi folosită atât ziua, cât şi seara, singură sau în combinaţie cu un ulei, pentru a întineri vizibil şi a consolida rezistenţa pielii la factorii ce provoacă îmbătrânirea rapidă