Main menu

header

548 4 2de Alexandra Rotărescu

Ocupate până peste cap cu treburile zilnice, nu găsiţi niciodată suficient timp ca să vă aplicaţi machiajul şi nici nu cunoaşteţi suficiente trucuri care să vă schimbe la faţă în doi timpi şi trei mişcări. Ei bine, vă dezvăluim noi câteva secrete într-ale înfrumuseţării cu ajutorul unui produs cosmetic care nu este promovat la justa sa valoare: fardul de obraz.

Trebuie folosit în funcţie de forma feţei

Din cauza oboselii cotidiene şi a poluării, tenul nostru are şi el de suferit destul de mult. Pe lângă aceşti factori care favorizează apariţia imperfecţiunilor pe chipul nostru, mai putem adăuga trecerile bruşte de temperatură, alimentaţia deficitară, deshidratarea şi multe altele. Orice medic vă poate recomanda stilul de viaţă echilibrat, care să vă asigure nu numai sănătatea, ci şi frumuseţea. Şi bine ar fi să şi urmaţi asemenea sfaturi! Însă, dacă doriţi să aflaţi ce aveţi de făcut atunci când vreţi să vă estompaţi, cât mai repede posibil, micile defecte faciale şi să vă scoateţi în evidenţă trăsăturile frumoase ale chipului, noi vă recomandăm fardul de obraz, un produs pe cât de ieftin şi de accesibil, pe atât de eficient. Gata cu faţa palidă şi cu aspect bolnăvicios, fardul de obraz nu numai că aduce o pată de culoare pe chipul dumneavoastră, dar, folosit corect, vă va reda zâmbetul pe buze şi chiar încrederea în sine. Ce aveţi de făcut? Ţineţi cont de recomandările ce urmează, oferite de un make-up artist american renumit, Melissa Walsh, care vă învaţă să folosiţi acest produs în funcţie de forma feţei dumneavoastră.

Faţa ovală

Dacă aveţi o astfel de formă facială, vă puteţi considera norocoase, aproape orice coafură sau machiaj se potriveşte! Însă, chiar şi în acest caz, există câteva greşeli vizibile pe care le puteţi face. Multe femei aplică fardul de obraz sub pomeţi, ceea ce este total incorect. E de preferat să conturaţi un semicerc care începe din coada exterioară a sprâncenei şi se termină la obraz. Astfel, chipul va părea mai feminin şi, în mod evident, mai atrăgător.  

Faţa pătrată

Lucrurile se complică puţin în acest caz, însă există trucuri care să păcălească privitorul şi să-l facă să creadă că admiră un chip alungit, delicat şi nicidecum unul pătrăţos şi dur. Specialistul recomandă aplicarea fardului în cercuri exact pe pomeţi, pentru a îmblânzi faţa colţuroasă. Aveţi grijă însă! Cercurile nu trebuie să fie prea mari sau prea late, să nu se întindă prea mult pe orizontală, pentru a nu lăţi şi mai mult faţa. Un alt truc este să aplicaţi puţin fard sau autobronzant sub bărbie, cu mişcări orizontale, de la o falcă la alta. Veţi fi surprinse să descoperiţi cât de mult poate îngusta acest simplu gest faţa!

Faţa alungită

Cele care se regăsesc în această categorie trebuie să respecte următoarea recomandare: începeţi să aplicaţi produsul de sub pupile şi ajungeţi cu pensula chiar în mijlocul obrajilor. Mişcarea este tot de semicerc sau poate fi chiar o linie dreaptă. Efectul scontat este de faţă scurtată. Şi acesta va fi cu atât mai vizibil cu cât aplicaţi puţin fard de obraz şi pe tâmple.

Faţa rotundă

Uitaţi de semicercuri sau de cercuri trasate cu fardul de obraz pe faţă! Orice mişcare unduitoare nu va face decât să-i confere un aspect şi mai rotunjit chipului. Ce e de făcut atunci? Zona pe care trebuie aplicat produsul este vârful pomeţilor, niciun centimetru mai la stânga sau la dreapta, iar mişcarea este dreaptă, dinspre ureche, pe diagonală, spre nas. Pentru un efect de subţiere a chipului trebuie găsită cu mare precizie zona de aplicare a fardului de obraz. Şi ca să nimeriţi la fix, puteţi face mai multe încercări în faţa oglinzii. Odată nimerit locul, veţi sesiza singure diferenţa!

PONT. Nu e nevoie să vă ţuguiaţi buzele când aplicaţi fardul de obraz! Când se întâmplă acest lucru, aplicaţi de fapt produsul mai jos decât ar trebui, ceea ce face ca faţa dumneavoastră să pară că are trăsăturile decăzute. Şi cine îşi doreşte aşa ceva?!

Nu trebuie exagerat cu aplicarea fardului de obraz, pentru a nu crea efectul opus celui dorit, anume acela de chip îmbătrânit, cu aspect artificial

Sfaturi utile pentru începătoare

  • Folosiţi un fond de ten înainte de-a aplica fardul de obraz. Acesta nivelează culoarea tenului, ajută fardul de obraz să reziste pe chip mai mult timp şi conferă un aspect natural feţei;
  • Alegeţi nuanţa potrivită tenului dumneavoastră! Rozul şi coraiul sunt destinate celor cu tenul palid, trandafiriul şi portocaliul sunt optime pentru pielea de intensitate medie, deoarece o fac să strălucească, iar pentru tenul închis la culoare, nuanţele cărămizii sau vineţii sunt recomandate;
  • Ce textură folosim? Pentru tenul gras, este recomandat fardul de obraz sub formă de pudră. Pentru tenul uscat sau îmbătrânit, alegeţi varianta lichidă. Cele cu tenul normal pot folosi orice fel de fard;
  • Cu ce aplicăm fardul de obraz? Cel cremos poate fi aplicat cu degetele sau cu un bureţel ce poate fi găsit în comerţ, iar cel sub formă de pudră - cu o pensulă mare.