Main menu

header

550 4 1de Gabriela Niculescu

Uleiul de babassu este extras prin presare la rece din sâmburii fructelor de palmier babassu, un copac robust, originar din regiunea amazoniană a Americii de Sud, ce poate ajunge până la înălţimi de 20 de metri. Este un ulei bogat, hidratant, excelent penetrant, dar noncomedogen, cu proprietăţi similare untului de cocos. Are un conţinut ridicat de acizi lauric şi miristic, al căror punct de topire este apropiat de temperatura corpului uman, de aceea uleiul de babassu se topeşte imediat la contact şi se absoarbe rapid în piele. Conţinutul bogat de tocotrienoli îi conferă şi reale virtuţi antioxidante şi antiage.

Ideal ca bază de masaj

Uleiul de babassu este un emolient superior altor uleiuri, benefic atât pentru tenul uscat, cât şi pentru tenul gras, deoarece oferă o hidratare blândă, fără să lase un film gras. Acesta se poate include în produsele cosmetice de îngrijire pentru ten, corp şi păr, dar şi în reţetele de săpun realizat artizanal, deoarece sporeşte capacitatea de spumare şi este mai penetrant decât uleiul de cocos şi cel de palmier. Fiind extrem de fluid şi penetrant, este foarte potrivit şi ca bază de masaj, mai ales pentru că întârzie îmbătrânirea cutanată, şi este un bun protector, prevenind deshidratarea pielii.

Redă strălucirea părului şi vigoarea unghiilor

Uleiul de babassu este indicat pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibilă, pentru tenurile agresate, deshidratate, uscate şi descuamate. De asemenea, este recomandat şi pentru îngrijirea părului şi a unghiilor. Previne deshidratarea firului de păr, redă strălucirea şi vigoarea părului uscat şi degradat şi este indicat persoanelor cu părul aspru şi devitalizat. În industria de specialitate, uleiul de babassu este folosit în formula uleiurilor şi balsamurilor capilare pentru stimularea creşterii părului.

Sfat. Uleiul de babassu poate fi aplicat pe piele, lăsând o senzaţie plăcută de catifelare, şi pe păr, în special la vârfuri şi pe lungimea firelor uscate.