Main menu

header

555 4 1de Raluca Grințescu

Perlele naturale sunt căutate nu numai pentru a împodobi și a înfrumuseța vestimentațiile doamnelor, ci şi pentru diversele lor efecte terapeutice. Prin măcinare, se obţine pudra de perle, bogată în calciu natural de calitate foarte ridicată, utilizată în industria farmaceutică pentru compoziţia diverselor produse de îngrijire a pielii.

Revigorează și hidratează pielea

În medicina tradiţională chineză se consideră că pudra de perle, o sursă naturală de minerale marine, bogată în oligoelemente, hrăneşte pielea şi încetineşte procesul de îmbătrânire, prin îmbunătăţirea metabolismului şi prin menţinerea nivelului de hidratare. Perlele erau folosite în trecut pentru vindecarea unor boli de ochi, hemoragii, tuberculoză şi melancolie. Există o gamă variată de produse cosmetice care au în componenţă pulbere de perle: şampoane, măşti, creme, sare de baie. Perlele conţin 17 tipuri de aminoacizi şi 23 de microelemente, dintre care: fier, cupru, seleniu, magneziu, calciu etc. Unele ingrediente din perle activează keratinocitele din piele, care au rolul de a stimula diviziunea celulară, întinerind astfel pielea. În afară de faptul că generează efecte estetice remarcabile, pudra de perle calmează ţesutul inflamat, grăbeşte vindecarea rănilor şi este un remediu ideal pentru pielea sensibilă, întrucât calmează inflamarea, roşeaţa şi iritația dermei. Se poate folosi astfel: o lingură cu pudră de perle, un gălbenuş, o lingură mare cu miere de salcâm, două linguri cu apă. Se aplică mixtura pe piele şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute. Apoi se limpezeşte faţa cu multă apă călduţă. Mai simplu, se foloseşte pudra de perle în amestec cu lapte sau chiar cu apă, pentru exfolierea pielii.

Serumul facial are efect purificator

Perlele pentru frumuseţe cu serum facial reprezintă o inovaţie cosmetică. Serumul facial oferă pielii mature un tratament revitalizant intensiv şi spectaculos. Perlele pentru faţă sunt ideale pentru tenul matur deshidratat şi ridat - includerea produsului cosmetic în capsule de unică folosinţă are multiple avantaje. În interiorul capsulelor de serum facial se găseşte un cocteil uleios format din farnesol, care are rol bioactivator, netezeşte ridurile şi creşte hidratarea. Utilizare: serumul facial în perle de frumuseţe se aplică în cure de 28 sau de 56 de zile înainte de crema cosmetică de seară şi/sau de dimineaţă. Perlele se desfac de la bază. Din interiorul lor va curge un serum uleios, pe care îl puteţi aplica pe faţă şi pe decolteu. Se folosesc două capsule pe zi, dimineaţa şi seara. Serumul facial în perle de frumuseţe este indicat tenului matur. Regenerează pielea uscată, luptă cu ridurile fine, tonifică, energizează şi oferă strălucire şi naturaleţe pielii.

Extractul reduce ridurile

Sideful este produs în interiorul cochiliilor, pentru a preveni iritația cauzată de calciul dur al acestora și pentru a proteja scoica de acțiunea paraziților. Sideful este compus din straturi alternative de cristale de conchilion și carbonat de calciu, în formă de aragonit. Conchilionul face parte din categoria proteinelor numite cheratină, proteine care sunt componente importante ale piele și unghiilor. La fel ca majoritatea ţesuturilor umane, sideful are în structura sa minerală organică diverse molecule cu grade diferite de bioactivitate. Aceste molecule conțin proteine și aminoacizi cu efecte uimitoare asupra pielii. Extractul de perle este menit să lupte cu radicalii liberi, care au fost asociați cu îmbătrânirea prematură a tenului.

Anulează reflexele de roșu din păr

Sideful perlelor nu este folosit doar în formulele antirid, ci și în produsele pentru păr. Studiile demonstrează că, pe lângă efectul regenerant similar cu cel avut asupra tenului, acesta ajută la obținerea unei străluciri intense, a unei culori vibrante, dar și la eliminarea reflexelor roșiatice asociate nuanțelor de blond.

PONT. În unele culturi asiatice, pudra de perle se consumă şi ca afrodiziac, sub forma unui preparat amestecat cu oţet sau cu zeamă de lămâie. Acest obicei este preluat de la arabi şi s-a extins în secolul al XIX-lea şi în Europa.

Pudra de perle poate fi folosită şi ca supliment alimentar, consumată ca atare, având proprietatea de a creşte imunitatea - 1 gram amestecat cu ceai, de două ori pe săptămână