Main menu

header

557 4 2de Raluca Grințescu

Când alegeți ochelarii de vedere, cu siguranță nu vă gândiți doar la confort și utilitate, ci și la cât de bine se potrivesc cu forma feței dumneavoastră. Fiindcă ei vă reflectă personalitatea, asigurați-vă că vă vor face să arătați fabulos!

Trebuie să scoată în evidență privirea

Ca și amprentele, chipul fiecărei persoane este unic (s-a dovedit că nici frații gemeni nu au trăsături identice). În funcție de forma feței, ochelarii pe care-i alegeți să-i purtați trebuie să scoată în evidență privirea, nu s-o ascundă în spatele ramelor. O pereche de ochelari nepotriviți vă poate aduce un deserviciu, pe când cei care conturează trăsăturile feței vă vor oferi încredere cât pentru a cuceri lumea întreagă. Fie că aveți fața ovală, în formă de inimă sau rotundă, perechea ideală de ochelari vă va scoate din anonimat și va întoarce priviri admirative. Iată ce să purtați în funcție de tipul feței!

Dreptunghiulară

557 4 3Fața cu această formă e mai lungă pe înălțime, cu obraji alungiți și drepți, fără pomeți. Adesea, persoanele cu fața dreptunghiulară au nasul mai proeminent. Pentru a o face să pară mai îngustă și proporționată, purtați ochelari cu rame mai mari în lățime decât în profunzime, cu rame îmbogățite cu un model amplu sau în culori puternice. Puntea joasă face ca fața și nasul să pară mai scurte. Ochelarii tip aviator sunt și ei potriviți pentru fața dreptunghiulară.

Ovală

Fața ovală are proporții ideale și este definită de trăsături delicate, echilibrate, accentuate adesea de obraji cu pomeți proeminenți. I se potrivesc rame de ochelari cel puțin la fel de late cât partea de sus a feței. Sau puteți opta pentru rame de forma alunei sau a ochiului de pisică, nu prea alungite și nici foarte înguste.

Rotundă

Fața rotundă are linii curbe, cu lățimea și lungimea aproximativ egale și e lipsită de unghiuri. Ca fața rotundă să pară mai puțin lată și ceva mai alungită, purtați rame înguste, cu unghiuri ascuțite, cu o punte bine definită și care să alungească ochii. Ramele dreptunghiulare sunt și ele o opțiune inspirată.

Triunghiulară, cu baza în jos

Fața triunghiulară cu baza în jos are fruntea îngustă și se lățește în dreptul obrajilor și al bărbiei. Pentru a adăuga lățime în partea de sus și a face ca fruntea să pară mai generoasă, purtați ochelari cu rame colorate și groase în partea de sus sau în formă de ochi de pisică.

Triunghiulară, cu baza în sus

Acest tip de față are fruntea lată și bărbia foarte îngustă. Pentru a crea impresia unei frunți mai înguste, purtați ochelari mai lați în partea de jos, în culori pastelate sau neutre (gri, bej) ori fără rame, fixați doar în șuruburi, care trec lesne neobservați.

Tip diamant

Această fizionomie este destul de rar întâlnită. Fețele în formă de diamant sunt înguste la linia ochilor și a maxilarului și au pomeți proeminenți, dramatici. Pentru a evidenția ochii și a crea un efect de micșorare a pomeților, purtați ochelari cu rame bine definite în partea superioară, în formă de ochi de pisică sau fără ramă.

Pătrată

Fața pătrată are maxilar puternic și frunte largă, iar lățimea și lungimea sunt aproape egale. Pentru a alungi o față pătrată și a atenua unghiurile drepte, alegeți ochelari cu rame înguste, ovale.

Trucuri

Când nu știți ce tip de ochelari să alegeți, țineți cont de câteva sfaturi:

  • alegeți ochelari care vă pun în evidență atuurile fizice: de exemplu, dacă aveți ochii albaștri, optați pentru rame de aceeași culoare;
  • forma ramelor trebuie să con­trasteze cu cea a feței;
  • mărimea ramelor trebuie să fie proporțională cu cea a feței;
  • alegeți ochelari de culoarea ochi­lor sau a tenului.