Main menu

header

558 5 1de Gabriela Militaru

Mulţi dintre cititori își amintesc cu siguranță de Pamela Ewing. Soția lui Bobby Ewing din celebrul serial „Dallas”, pe numele ei real Victoria Principal, este una dintre cele mai îndrăgite actrițe de soap opera din ultimele decenii. Dar ea este mai mult decât atât. Chiar în timpul filmărilor la faimosul serial, Victoria a început să fie interesată de domeniul îngrijirii corporale pentru femei. Astfel, ea a devenit o deschizătoare de drumuri în materie de diete și produse de înfrumusețare. Între 1983 și 2001, actrița a publicat nu mai puțin de patru cărți despre înfrumusețare, îngrijirea pielii și sănătate, iar în 1989 a lansat o linie de produse de înfrumusețare, Principal Secret, care se bucură de un mare succes. Iată de ce, deși divorțată de două ori și fără copii, Victoria Principal se poate considera, la 66 de ani, o femeie împlinită.

„Folosesc un ser hidratant pentru conturul ochilor”

Încă de pe vremea când a publicat la foc automat trei cărți despre îngrijirea corporală („The Body Principal”, „The Beauty Principal” și „The Diet Principal”), Victoria Principal a înțeles că acesta este un domeniu în care poate excela. Așa i-a venit ideea să lanseze o linie de produse de înfrumusețare și antiîmbătrânire. Actrița spune că este exemplul viu că produsele pe care le-a scos pe piață au o calitate superioară și, într-adevăr, Victoria arată excepțional. Ea atrage totuși atenția că lupta cu primele semne ale trecerii timpului trebuie să înceapă destul de devreme. „La 25 de ani este cel mai bine să începem lupta împotriva îmbătrânirii, pentru că atunci tenul începe să arate primele semne de uzură”, spune actrița. Pe lângă folosirea produselor din propria linie de cosmetice, Victoria le dă femeilor și câteva sfaturi pe care să le urmeze zilnic pentru a întârzia apariția ridurilor și a altor probleme de piele. „Beți cât mai multă apă! Ieșiti din casă și bucurați-vă de aer curat. O minte liniștită este secretul către tinerețe și strălucire”, le încurajează ea pe femei. Nu trebuie totuși să uitați nici sfatul prețios pe care actrița îl are pentru a vă ajuta să evitați iritațiile tenului. „Nu folosiți produse care conțin parfum. Verificați și dacă nu cumva sunteți alergice la produsele folosite”, recomandă Victoria. Cât despre rutina zilnică pe care actrița o urmează pentru a avea un ten perfect chiar și după 60 de ani, ea spune că nu este nicio filosofie. „În fiecare dimineață îmi spăl fața cu o formulă delicată de la Victoria Principal, care curăță tenul în profunzime. Apoi folosesc un ser hidratant pentru conturul ochilor și, la final, aplic o cremă hidratantă pe față și pe decolteu”, explică actrița, adăugând că, orice produse ați folosi, este important să respectați cei trei pași simpli.

Dietă cu pâine prăjită

558 5 2În cea de-a treia carte, actrița detaliază despre regimul alimentar pe care o femeie ar trebui să-l aibă pentru a se simți excepțional. Deși cartea a fost publicată în 1987, cu toată evoluția tehnologiei, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult între timp. Sau am putea spune că Victoria a anticipat foarte bine direcția în care vor merge lucrurile în domeniul dietelor, astfel încât cartea sa este și azi foarte actuală. Actrița recunoaște că urmează dieta descrisă în această carte, dar și pe cea publicată în cea de-a patra carte a sa, „Living Principal” apărută în 2001. În această ultimă carte, actrița a făcut cunoscută și dieta care o ajută în fiecare primăvară să revină la o formă excelentă și să arate perfect. Dieta durează șapte zile și, pe lângă exemple de meniuri de încercat, ea le oferă cititoarelor și informații legate de aportul de vitamine de care au nevoie și de beneficiile acestora pentru piele. Dieta de o săptămână a Victoriei le poate ajuta pe femei să piardă între două și patru kilograme consumând produse sărace în calorii și bogate în proteine.

Ziua 1

Mic dejun: omletă din ouă albe, o felie de pâine integrală prăjită.

Prânz: curcan la grătar cu salată verde.

Cină: legume înăbușite (broccoli, cartofi, dovlecei, roşii, morcovi și spanac proaspăt), peste care se presară pătrunjel tocat și două linguri cu parmezan ras.

Ziua 2

Mic dejun: o cană cu suc de prune și o felie de pâine integrală prăjită.

Prânz: salată din jumătate de cutie cu ton, salată verde și roșii.

Cină: piept de pui la grătar cu bulion și țelină.

Ziua 3

Mic dejun: o roșie feliată se așază pe o felie de pâine integrală prăjită peste care se toarnă puțin dressing italian.

Prânz: salată din jumătate de cană cu piept de pui cubulețe, o jumătate de măr tăiat mărunt, o lingură cu iaurt degresat peste care se presară puțin curry. Se servește pe frunze de salată, alături de câteva migdale nesărate. Se servește cu două felii de toast.

Cină: aceeași combinație de legume, înăbușite, din prima zi de dietă.

Ziua 4

Mic dejun: omletă preparată cu un strop de unt nesărat, o felie de pâine integrală prăjită.

Prânz: o cană cu legume, la alegere, înăbușite.

Cină: pește înăbușit, o cană cu legume fierte și două felii de toast.

Ziua 5

Mic dejun: se repetă ziua a doua.

Prânz: salată verde cu roșii, ciuperci și o jumătate de cană cu creveți și dressing sărac în calorii.

Cină: se repetă prima zi.

Ziua 6

Mic dejun: o jumătate de cană cu pepene feliat sau bucățele de căpșuni și nelipsita felie de pâine integrală prăjită.

Prânz: o jumătate de cană cu piept de pui tăiat cubulețe pe un pat de ciuperci și două felii de toast.

Cină: pește înăbușit asezonat cu o roșie tăiată felii.

Ziua 7

Mic dejun: o roșie tăiată felii și o felie de pâine integrală prăjită.

Prânz: salată de ton cu dressing vinaigrette de Dijon.

Cină: carne de pui înăbușită asezonată cu conopidă sau cu broccoli și două felii de toast.

În plus, după fiecare masă, Victoria le recomandă femeilor să bea un ceai verde sau o cafea decofeinizată. Și nu uitați de dulciuri! „Sunt o împătimită a ciocolatei amărui, și nu mă feresc să spun că mănânc în fiecare zi”, spune actrița.

„Dacă nu fac puţină mișcare dimineața, atunci cu siguranță dansez în casă”

Pentru ca o dietă să dea rezultate optime este necesar ca orice femeie să facă și sport, este de părere Victoria Principal. De aceea, în cartea ei „The Body Principal”, actrița detaliază mai multe seturi de exerciții fizice și combinații între acestea care ajută la menținerea supleții corpului. Ea pune accentul pe importanța exercițiilor izometrice, acele exerciţii statice care nu modifică lungimea mușchiului în momentul executării lor, în schimb, creează o tensiune în muşchi care îi crește forța și rezistența. Victoria este încântată de acest gen de sport mai ales pentru că poate fi practicat chiar și de femeile foarte ocupate, în timp ce gătesc, stau la coadă la supermarket sau chiar la serviciu. Exercițiile sunt atât de discrete, încât nimeni nu va remarca dacă vă contractați și vă relaxați periodic mușchii fesieri sau pe cei ai gambelor. Oricât de încărcată ar fi ziua de muncă, actrița le recomandă femeilor ca dimineața să facă puțină mișcare, chiar dacă aceasta constă doar în câteva întinderi și flexări ale membrelor în timp de pregătesc cafeaua și micul dejun. „Dacă nu fac puţină mișcare dimineața, atunci cu siguranță dansez în casă. Apoi, mai târziu merg la sală, ridic greutăți, înot și nu uit niciodată să diversific sporturile”, spune ea.

„Nu mi-am făcut niciodată un lifting facial și nici nu am folosit alte metode“ (Victoria Principal)

La 66 de ani, Pamela Ewing din serialul „Dallas” câștigă o avere din produse antiîmbătrânire și sfaturi utile