Main menu

header

563 4 3de Gabriela Niculescu

Iarna nu este deloc aliatul părului dumneavoastră. Temperaturile scăzute specifice sezonului rece îl fac mai uscat, lipsit de strălucire și greu de coafat. În acest sezon, îngrijirea specială a părului trebuie să fie o prioritate pentru a preveni deshidratarea și deteriorarea sa. Asta şi din cauza faptului că alimentaţia este mai săracă în varietatea de fructe şi legume proaspete, iar organismul pierde din rezerva de vitamine. Pentru a combate impactul pe care îl au vremea rece și vântul asupra părului în timpul iernii, trebuie să țineţi cont de câteva recomandări făcute de specialişti.

Schimbaţi rutina de îngrijire

Așa cum pielea are nevoie de alt tip de produse de îngrijire, la fel are nevoie și părul dumneavoastră. Pielea și părul sunt mai deshidratate în timpul iernii, de aceea trebuie să apelaţi la produse speciale. Pentru a avea un păr mătăsos și strălucitor folosiţi produse intens hidratante. Schimbarea rutinei începe de la spălarea părului cu un șampon și un balsam hidratant, până la tratamente ocazionale, cum sunt măștile și serurile-tratament. Important este ca ele să fie potrivite tipului dumneavoastră de păr - fie că sunt produse profesionale sau măști făcute în casă.

Evitaţi gelurile şi spumele de coafare cu fixare puternică

Iarna este recomandat să folosiţi produse mai blânde de fixare și de modelare a părului și asta doar dacă este necesar, pentru a nu deteriora părul și mai mult. Încercaţi să evitaţi gelurile şi spumele de coafare cu fixare puternică. La temperaturi foarte scăzute, acestea pot îngheţa pe păr, iar firele devin casante şi se pot rupe, deteriorând vârfurile. Un fixativ lejer este mai indicat decât produsele care încarcă părul.

Optaţi pentru coafuri versatile

În sezonul rece puteţi folosi diferite accesorii pentru a vă proteja de frig, dar aveţi grijă că acestea, în contact constant cu părul, îl încâlcesc sau chiar îl deteriorează. Şi cum nu vă doriţi vârfuri despicate și nici coafuri rebele, aranjate fără voia dumneavoastră, puteți alege coafuri minimaliste, bine finisate, ușor de purtat, cum ar fi o coadă simplă, prinsă la ceafă, o împletitură rusească, prinsă sub formă de bentiță, volum natural, foarte ușor de realizat cu difuzorul uscătorului, sau îl puteţi lăsa desfăcut, pieptănat și fixat pe spate, aceasta fiind una dintre tendințele acestui sezon în hairstyle.

Evitaţi, pe cât posibil, uscarea cu foehnul! Acesta usucă puternic părul, care şi aşa are de suferit din cauza frigului, şi îi grăbeşte degradarea