Main menu

header

565 4 3de Gabriela Militaru

Industria farmaceutică și cea a produselor de înfrumusețare au început să se orienteze din ce în ce mai mult spre ingredientele naturale. Ultima găselniță în materie de îngrijire a pielii este o ciupercă, Tremella fuciformis, care se dovedește a avea efecte miraculoase asupra aspectului tenului.

Este un elixir asiatic străvechi

Adăugați un nou termen la vocabularul de îngrijire a pielii: Tremella fuciformis. Cunoscută sub numele de „ciuperca de zăpadă”, Tremella fuciformis are aspectul unei flori albe gelatinoase. În mod curent, ciuperca este folosită în preparatele tradiționale chinezești dulci. Încă din trecut, ea era utilizată și ca ingredient secret în medicina asiatică. Tremella fuciformis are peste 70% fibre vegetale, iar printre constituenții bioactivi se numără gluconoxylomananul și vitamina D, care ajută la păstrarea calității pielii. Despre puterea lui Tremella fuciformis de a combate efectele trecerii timpului asupra tenului se știe încă din cele mai vechi timpuri. Se spune ca Yang Guifei, considerată cea mai frumoasă curtezană din timpul dinastiei Tang, folosea această ciupercă pentru menținerea tinereții și elasticității pielii.

„Atrage umezeală la nivelul pielii”

Bazându-se pe noi descoperiri legate de Tremella fuciformis, specialiștii de la Olay au fost primii occidentali care au adăugat ciuperca în noua lor linie de produse pentru întinerirea pielii, Active Botanicals. În ultima vreme, celor de la Olay li s-au adăugat și alte laboratoare specializate în produse de înfrumusețare. Știința modernă explică felul în care Tremella fuciformis funcționează asupra tenului. „Ciuperca atrage umezeală la nivelul pielii, ca acidul hialuronic”, explică dermatologul Dendy Engelman, de la Spitalul Metropolitan din New York. Este cunoscut faptul că acidul hialuronic poate menține până la de 1.000 de ori greutatea sa în apă. De aceea, a găsi un corespondent natural pentru puterea sa de hidratare este o descoperire majoră a industriei pentru îngrijirea pielii. Tremella fuciformis are și un avantaj suplimentar. „Particulele sunt mai mici decât ale acidului hialuronic, drept pentru care penetrează pielea mai ușor”, adaugă Engelman.

Tremella fuciformis este folosită și sub formă de sirop în traheite, în tuse seacă și în cea productivă

Previne osteoporoza, prin absorbţia de calciu

Pe lângă efectele de întinerire și tonifiere a tenului, consumul de Tremella fuciformis are și alte acțiuni asupra întregului organism: înhibă absorbția colesterolului în intestine, reduce concentrația colesterolului seric din ficat şi previne arterioscleroza; mărește secreția de insulină și absorbția glucozei în ficat, refăcând celulele beta afectate în polipeptide pancreatice; activează sistemul imunitar; favorizează metabolismul proteic și al acidului nucleic la nivelul ficatului; previne osteoporoza, prin mărirea absorbției de calciu.