Main menu

header

570 4 3de Gabriela Niculescu

Sprâncenele au şi ele nevoie de atenţie specială, deoarece sunt un element foarte important al chipului, ce defineşte ansamblul trăsăturilor. Dacă sunt bine îngrijite, sprâncenele pot „îndulci” un chip aspru şi, invers, dacă sunt nearanjate, ele strică armonia feţei. Şi dat fiind faptul că sprâncenele se află în imediata apropiere a ochilor, ele pot schimba radical frumuseţea chipului. Descoperiţi câteva tratamente eficiente, pe care le puteţi prepara acasă, pentru a menţine frumuseţea sprâncenelor.

Remediu cu ulei de ricin şi glicerină

Un tratament util este cel pe bază de ulei de ricin şi glicerină. Amestecaţi o cantitate mică din cele două produse şi aplicaţi-o pe sprâncene în fiecare seară înainte de culcare. Pentru obţinerea unui rezultat rapid vă recomandăm să masaţi sprâncenele cu acest tratament, ocazie ce va îmbunătăţi circulaţia sangvină, care va ajuta la o mai bună absorbţie a substanţelor benefice din cele două produse.

Mască din aloe vera

Stoarceţi câteva picături de sevă din frunzele de aloe vera sau cumpăraţi un gel de aloe vera şi amestecaţi o cantitate mică de gel cu câteva picături de ulei de măsline. Aplicaţi tratamentul pe sprâncene şi lăsaţi-l să acţioneze o oră. Vitaminele şi mineralele din uleiul de măsline, precum şi substanţele din gelul de aloe vera vor acţiona la nivelul foliculilor de păr şi vor face ca sprâncenele să crească fără goluri. Această mască este recomandată mai ales dacă aveţi sprâncene rare sau zone unde firele de păr nu cresc. După câteva săptămâni de utilizare a măştii cu aloe vera şi ulei de măsline veţi observa că sprâncenele devin din ce în ce mai bogate, iar firele de păr vor fi mai uşor de aranjat.

Elixir cu migdale

Uleiul de migdale poate fi folosit cu încredere atât pentru îmbunătăţirea aspectului sprâncenelor, cât şi pentru înfrumuseţarea genelor. Pentru efecte optime, încălziţi o lingură cu ulei de migdale şi turnaţi-o pe două discuri demachiante. Întindeţi-vă pe spate şi puneţi discurile pe sprâncene, pentru ca substanţele nutritive din uleiul de migdale să pătrundă la rădăcina firelor de păr. După ce terminaţi cu sprâncenele, puteţi aplica discuri demachiante cu ulei de migdale şi pe gene. Aşteptaţi câteva minute, apoi aruncaţi discurile demachiante. Nu trebuie să vă spălaţi imediat, de aceea este ideal ca acest tratament să-l faceţi înainte de culcare. Rezultatele se vor vedea în câteva săptămâni, însă merită efortul pentru regenerare.

Înainte să aplicaţi tratamente pentru sprâncene, spălaţi-vă faţa cu apă caldă pentru a vă deschide porii, permiţând astfel substanţelor active să pătrundă mai uşor în piele