Main menu

header

571 4 1de Gabriela Niculescu

Femeile care îşi doresc să aibă în permanenţă o manichiură impecabilă au acum un nou produs pe care-l pot folosi în confortul propriei case, exact ca la saloanele de manichiură. Acesta este oja semipermanentă trei în unu, care se aplică într-un singur pas, fără să mai necesite bază, top, degresare sau fixare cu un alt produs destinat acestui tip de manichiură. Nu vă trebuie decât o pilă, oja şi o lampă cu ultraviolete sau cu LED-uri.

Se usucă atât la lampa UV, cât şi la cea LED

Aplicarea este simplă. Mai întâi se pregătesc unghiile astfel: se împing şi se curăţă cuticulele, se înlătură luciul natural al unghiei cu o pilă buffer şi se desprăfuiesc cu peria specială. Apoi, se aplică două straturi subţiri şi bine nivelate de ojă permanentă prin pensulare, asemenea aplicării ojei clasice, evitând atingerea cuticulei. Fiecare strat necesită polimerizare de 30-60 de secunde în lampa LED sau de două minute în lampa UV. Pentru un luciu mai bine fixat se recomandă creşterea tipului de polimerizare pentru ultimul strat de ojă aplicat la 60-90 de secunde în lampa LED şi trei, patru minute în lampa UV. După această polimerizare, manichiura este gata şi nu necesită degresare sau fixare cu cleaner, precum oja clasică semipermanentă.

Luciul se menţine două săptămâni

Avantajele unui astfel de produs sunt multiple, aplicarea fiind foarte uşoară şi rapidă, ca un lac de unghii tradiţional, iar oja se autonivelează. Se aplică doar două straturi în loc de patru, ca în cazul ojei semipermanente obişnuite, ceea ce presupune un consum redus de material şi de energie, deoarece este suficient un produs în loc de trei. Din acest motiv, şi costul este redus, deoarece scutiţi banii pentru bază şi top. În plus, luciul intens al produsului nu se estompează în timp, ci se menţine până la două săptămâni.

Îndepărtarea ojei nu necesită pilirea unghiilor, ci înfăşurarea lor în staniol cu dischete îmbibate în solvent, vreme de cinci minute