Main menu

header

572 4 1de Gabriela Militaru

Kate Hudson este nelipsită de pe covorul roșu de la cele mai importante ceremonii de decernare a premiilor pentru filme și ne-a obișnuit cu aparițiile sale surprinzătoare. După ce în 1998 a pășit pe covorul roșu al Premiilor MTV Music Awards în crop top, Kate a demonstrat că timpul și două sarcini n-au lăsat nicio urmă pe corpul său, apărând anul acesta la decernarea Globurilor de Aur într-o ținută similară, care i-a pus în evidență corpul superb. Ea însăși câștigătoare a unui Glob de Aur în anul 2000, Kate Hudson pare să moștenească genele de la mama sa, celebra actriță Goldie Hawn.

„Paul Newman m-a sfătuit să îmi bag capul în cuburi de gheață dacă sunt obosită”

Se spune că frumusețea feminină se desăvârșește după vârsta de 35 de ani, iar Kate Hudson este dovada vie că așa este. Actrița, care împlinește la 19 aprilie 37 de ani, arată mai bine ca niciodată. Mamă a doi copii în vârstă de 12, respectiv 4 ani, Kate arată pe măsură ce trece timpul tot mai bine. Actrița spune că machiajul discret și curățarea tenului în fiecare seară înainte de culcare o ajută să întârzie apariția semnelor trecerii timpului pe fața sa. „Întotdeauna îmi curăț fața și aplic o cremă hidratantă, pe care o las să intre bine în piele, înainte de a face orice altceva. În plus, mă hidratez foarte bine, și asta ajută pielea să rămână elastică”, spune actriţa. Iar dacă se simte vreodată obosită, Kate își amintește mereu un sfat primit de la actorul Paul Newman. „Mi-a spus să-mi bag capul în cuburi de gheață. Așa am făcut, și am observat că funcționează de fiecare dată”, a povestit ea. Actrița a recunoscut și că are aproape o adicție față de masajele faciale. „Acum mă mulțumesc cu masajele faciale. În viitor vor urma și tratamentele cu laser. Nici nu ne dăm seama cât de mult ne folosim gura și expresiile feței și cât de multă tensiune se adună aici”, a explicat Kate.

Dietă fără înfometare

572 4 2Unul dintre motive pentru care Kate Hudson arată atât de bine ține de dieta pe care ea o urmează cu strictețe. Frumoasa blondă este adepta regimului alcalin, despre care spune că dă rezultate fantastice în cazul său. „Trăiesc după principiul dietei alcaline: fără carne, produse lactate, ouă și gluten și încerc să stau cât mai departe de zahăr”, a declarat ea pentru revista „People”.

Ideea care stă la baza acestui tip de regim este aceea că anumite mâncăruri (cum ar fi carnea, grâul, zahărul rafinat, produsele procesate) accelerează producția de acid din organism, ceea ce determină apariția unor probleme de sănătate cum ar fi fragilitatea oaselor și a mușchilor și durerile de spate. Dieta alcalină este un regim vegetarian ce presupune consumul de fructe și de legume proaspete și eliminarea produselor care pot provoca alergii sau intoleranță: lactate, ouă, alune. În plus, regimul limitează consumul de sare, zahăr, cofeină și alcool. Cât despre alimente prăjite în ulei, nici nu poate fi vorba în meniurile actriței. În schimb, ea obișnuiește să consume mâncăruri bogate în vitamine, minerale, fier și alți nutrienți. „Semințele de susan, uleiul de măsline și frunzele de salată verde nu ar trebui să lipsească din dieta unei persoane care dorește să-și mențină o greutate corporală echilibrată”, este de părere Kate Hudson. Fiind o mare consumatoare de iaurt, actrița nu se poate lipsi de acesta în nicio zi a săptămânii.

Pe lângă dieta alcalină, Kate practică și regimul porțiilor controlate, ceea ce o ajută să trișeze uneori, dar să nu adune kilograme, grație acestei metode care echilibrează consumul de calorii. „Fac tot ce pot ca să mănânc sănătos, fără a simți că mă privez de mâncărurile preferate. Totul cu moderație este ca o mantră care funcționează pentru mine. Dacă trișez într-o zi, am grijă să recuperez în ziua următoare”, a declarat ea pentru revista „Vogue”.

Apa călduță cu lămâie ajută la fluidizarea digestiei

Kate Hudson a uluit pe toată lumea la Globurile de Aur de anul acesta, și cele mai multe reviste s-au grăbit să o întrebe care este secretul corpului său tonifiat și al tenului sănătos. Actrița a mărturisit că, pe lângă dietă, obișnuiește să facă și cure de detoxifiere. Resetarea organismului, mai ales la trecerea de la un anotimp la altul, face minuni. Ea le avertizează totuși pe femei să nu devină obsedate de acest obicei și mai ales să nu aleagă să se înfometeze. Actrița consideră că detoxifierea corpului trebuie legată de echilibrarea funcțiilor sale și de curățarea acestuia. „Eliminarea anumitor produse pentru o perioadă și înlocuirea lor cu sucuri detoxifiante sunt foarte benefice din când în când. Te ajută să echilibrezi și să gestionezi mai bine caloriile”, a explicat actrița.

Tot pentru a avea o piele de invidiat și pentru a scăpa de kilogramele în plus, Kate Hudson consumă o băutură simplă devenită la modă în rândul starurilor de la Hollywood: apă călduță cu lămâie. Pe cât de simplu de preparat, pe atât de eficientă, băutura ajută la fluidizarea digestiei, reduce inflamația pielii și detoxifică ficatul. La sucul de lămâie adăugați rădăcină de păpădie, radeți puțin ghimbir, presărați un praf de cărbune medicinal și obțineți varianta homemade a faimoasei băuturi Dirty Lemon, pe care celebritățile, inclusiv Kate Hudson, o folosesc atunci când simt că s-au abătut prea mult de la dieta zilnică. Păpădia și gimbirul ajută digestia și ficatul, sucul de lămâie are efect de curățare a organismului și fortifică sistemul imunitar, în timp ce cărbunele medicinal detoxifică organismul, înlăturând toxinele și metalele grele.

Kate Hudson face Pilates de aproape 20 de ani cu antrenoarea Nicole Stuart

Kate Hudson consumă 1.800 de calorii într-o zi obișnuită și 1.500 de calorii atunci când își propune să slăbească

„Fac yoga, alerg, merg pe bicicletă sau dansez“

572 4 3Grija lui Kate Hudson pentru felul în care arată nu se referă doar la ce mănâncă, ci și la felul în care face sport. Actrița spune că mișcarea este esențială pentru a-și menține greutatea, și de aceea face sport șase zile pe săptămână. Chiar și când nu are timp pentru o sesiune serioasă de antrenament, actrița insistă să facă orice fel de mișcare timp de 20 de minute. „Fie că fac câteva exerciții de fitness brazilian sau pur și simplu alerg după copiii mei, este esențial să fac sport”, a mărturisit ea. Și Kate nu se oprește aici. Atunci când programul îi permite, actrița preferă să alterneze mai multe genuri de mișcare pentru a se asigura că își pune la treabă toate grupele de mușchi. „Fac și Yoga, alerg, merg pe bicicletă sau dansez. De curând am început să fac chiar și box. Amestecându-le, nu mă plictisesc niciodată”, a explicat ea pentru revista „Vogue”. Întrebată cum reușește să rămână motivată pentru a face zilnic mișcare, actrița a răspuns că unul dintre cei mai mari stimulenți este Instagramul, unde actrița se află în contact cu multe persoane care fac sport. O altă modalitate, pe cât de simplă, pe atât de eficientă, este simpla acțiune de a se echipa pentru sală. „Cred că primul pas în a face sport este atunci când îmbraci echipamentul. Te face să te simți dintr-odată activ”, spune Kate, care adoră, de asemenea, să citească bilețele motivaționale, pe care le lipește singură prin casă. „Ele îmi amintesc că eu sunt singura care mă poate determina să fac ce mi-am propus”, explică actrița.

La 37 de ani, actrița din „Aproape celebri” nu se sfiește să-și etaleze abdomenul, pentru că face sport șase zile pe săptămână