Main menu

header

574 4 2de Gabriela Niculescu

Studiile arată că femeile care vin machiate la serviciu sunt percepute a fi mult mai prezentabile, mai plăcute, de încredere şi mai competente. Însă nu orice machiaj este potrivit pentru birou, iar rujul în culori puternice şi fardurile de ochi cu sclipici, care atrag privirile în club, cu siguranţă vor atrage doar dezaprobări la locul de muncă. Make-up artist Katiuşa Popovici explică pas cu pas cum ar trebui să vă machiaţi la birou, ce produse ar trebui să evitaţi şi pe care să le folosiţi şi cum să dedicaţi acestei activităţi doar cinci minute din rutina dumneavoastră zilnică.

„Mai puţin va înseamna mai mult”

574 4 3Una dintre cele mai mari provocări ale tinerelor este alegerea machiajului potrivit pentru mediul business, care trebuie să arate cât mai îngrijit şi compact. Chiar dacă veţi renunţa la eyelinerul cu sclipici, nu înseamnă că veţi pleca de acasă nemachiată. Când vine vorba despre serviciu, ţineţi minte că întotdeauna mai puţin va înseamna mai mult, iar un look îngrijit vă va face să aveţi mult mai multă încredere în dumneavoastră. Trucul machiajului de birou este să puneţi în evidenţă frumuseţea naturală. Chiar dacă începeţi ziua plină de energie, opt ore de muncă se vor vedea pe chipul dumneavoastră. Machiajul se poate şterge, poate curge, de aceea nu doar aplicarea iniţială este suficientă, ci şi micile ajustări realizate de-a lungul zilei sunt importante.

„Baza machiajului, 50% din reuşita acestuia”

Baza unui machiaj reprezintă peste 50% din reuşita acestuia. De aceea, asiguraţi-vă că alegeţi nuanţa şi textura potrivite, de preferat produse fără ulei, cu rezistenţă îndelungată şi conţinut de minerale, pentru a ascunde imperfecţiunile feţei. Din moment ce veţi sta la serviciu peste opt ore, cel mai bine este să evitaţi fondul de ten cu putere foarte mare de acoperire. Nu ar trebui să vă lipsească din geantă nici şerveţelele care absorb sebumul. Acestea sunt indicate în a doua parte a zilei, când tenul începe deja să strălucească, şi cel mai bine se aplică în zona T. Dacă aveţi nevoie să refaceţi baza machiajului, în loc să o luaţi de la capăt cu fondul de ten, puteţi opta pentru un corector cremă pentru zona de sub ochi. Acest truc vă va lumina privirea imediat. Puteţi încerca şi spray-urile de faţă pe bază de apă termală, care vor împrospăta nu doar machiajul, ci şi pe dumneavoastră.

„Obraji în culori naturale”

Optaţi pentru un blush în culori cât mai naturale din gama de nuanţe roz-piersică şi aplicaţi-l doar în zona pomeţilor. Pentru a determina această zonă, strânge-ţi obrajii în interior şi urmăriţi linia osului.

„Conturaţi subtil ochii”

Mediul business este ultimul loc în care vreţi să vă etalaţi nuanţele strălucitoare de fard de ochi, rimelul colorat sau genele false. Alegeţi tonuri neutre de gri şi de maro şi o linie fină de tuş pentru un efect cât mai natural. Conturarea sprâncenelor este un alt truc care vă pune în valoare fizionomia feţei, printr-un look şic. Tundeţi-le periodic şi nu exageraţi niciodată cu pensatul. Pentru a le fixa puteţi aplica un gel special pentru sprâncene.

„Hidrataţi buzele”

Vă recomand culori pastel, roz sau nuanţe de piersică, chiar şi tonuri de maro deschis. Rujurile mate nu sunt o idee prea bună la birou, pentru că usucă buzele, aşa că optaţi în schimb pentru cele cremoase şi nu uitaţi să le reaplicaţi mereu după ce aţi mâncat. Chiar dacă restul machiajului nu iese atât de mult în evidenţă, buzele hidratate şi îngrijite vor face mereu diferenţa. Puteţi obţine acel efect de buze pline utilizând un creion în aceeaşi culoare ca şi rujul. De asemenea, încercaţi pe cât posibil să evitaţi glosul, întrucât nu are acelaşi aspect profesional precum rujul.

Rutina de cinci minute

Dacă există probleme cu timpul dimineaţa, Katiuşa Popovici vă demonstrează că tot ce aveţi nevoie sunt cinci minute pentru un machiaj îngrijit de birou:

Minutul 1: Masaţi tenul cu o cremă hidrantantă, aplicaţi corectorul sub ochi, cu aproximativ două nuanţe mai deschise decât fondul de ten, pentru a estompa cearcănele;

Minutul 2: Aplicaţi fondul de ten doar în zonele în care observaţi roşeaţa (în general în jurul nasului şi al buzelor), pe restul feţei puteţi folosi ceva mult mai soft, precum un BB Cream;

Minutul 3: Aplicaţi o nuanţă naturală de blush pe pomeţi şi finisaţi cu un fard iluminatoriu deasupra;

Minutul 4: Aplicaţi mascara şi o dungă fină la baza genelor cu un dermatograf negru;

Minutul 5: Aplicaţi un ruj într-o culoare apropiată de cea a buzelor.