Main menu

header

578 4 1de Gabriela Niculescu

Aşa-numitul aspect de bărbie dublă este un fenomen destul de neplăcut, provocat de diverşi factori. Într-adevăr, de cele mai multe ori este dat de depozitele de grăsime acumulate sub nivelul bărbiei. Însă, surprinzător, uneori, predispoziţia către bărbia dublă este moştenită sau dobândită ca rezultat al obişnuinţei de a vă privi picioarele, de a dormi pe perne înalte sau de a citi în poziţie culcată. Chirurgul estetician Călin Doboş ne-a vorbit despre remedierea acestei probleme.

La persoanele tinere, pielea nu trebuie excizată

Bărbia dublă este, în general, un pliu de piele plin cu grăsime. Aceasta apare mai frecvent la oamenii mai plinuţi, dar nu numai. Mai apare la persoane cu bărbia mică sau situată mai înapoi decât ar trebui. Sau este moştenită. „În cazul excesului de grăsime, se poate apela la o lipoaspiraţie facială, ce constă în extragerea surplusului adipos. Procedura se poate efectua sub anestezie locală sau generală. La persoanele tinere, pielea nu trebuie excizată, pentru că se retrage după lipoaspiraţia zonei″, spune chirurgul.

Liftingul întinde pliul rămas

La această intervenţie, medicul foloseşte nişte canule fine care sunt conectate la un sistem vacumatic. La fel de bine se poate utiliza şi laserul, pentru a elimina surplusul de grăsime. Uneori, pentru a obţine rezultate foarte bune, se poate recurge şi la o tehnică de reîntinerire, cum ar fi liftingul facial. Ca urmare a intervenţiei se va obţine un contur mai bun al mandibulei, linia bărbiei va fi accentuată, iar gâtul va căpăta un aspect mai tânăr şi mai lung. „Dacă este un fals exces de piele (la persoanele cu bărbia mică), un implant de bărbie este soluţia. În cazul unui pliu de piele fără grăsime, excizia chirurgicală reprezintă un remediu. Sau, dacă se face lifting facial inferior şi pe gât, pliul se întinde cu această ocazie″, explică doctor Călin Doboş.

Sfat. Postoperator, se poartă două, trei săptămâni un bandaj elastic special, ce ajută la refacerea uniformă a pielii şi împiedică amplificarea edemelor.