Main menu

header

579 4 1de Gabriela Niculescu

Aspectul corpului suferă diferite modificări de-a lungul vieții. Brațele sunt cel mai vizibil afectate de înaintarea în vârstă sau în urma slăbitului excesiv prin pierderea fermității. Pentru remodelarea lor nu este de ajuns exercițiul fizic, iar multe femei se plâng de aspectul neplăcut al brațelor. Forma lor poate fi îmbunătățită prin procedura de lifting. Numită și brahioplastie, această intervenție corectează excesul de piele și țesutul adipos la nivelul brațelor. Vedetele de la Hollywood au promovat îndelung moda rochiilor fără mâneci, prin expunerea brațelor lor ferme și bine conturate. Asta a și convins multe femei să apeleze la liftingul de brațe, despre care ne-a vorbit pe larg doctor Ion Zegrea (medalion), medic specialist chirurgie plastică la Clinica Elysium.

„Procedura se face sub anestezie generală şi durează două, trei ore”

579 4 2Operația de brahioplastie este aleasă, cel mai adesea, de femeile și de bărbații care au pierdut mult în greutate şi au exces de piele sau de pacienţii mai în vârstă a căror piele este moale şi lăsată. Pentru cei care vor doar o conturare a brațelor recomand liposucția. Practic, liftingul de brațe elimină pielea care este în exces și care lasă pacientul cu senzaţia că braţele îi sunt încă grele din cauza așa-numitelor aripi de liliac. Procedura de lifting pentru brațe se face sub anestezie generală şi durează de obicei între două şi trei ore. Pentru pacienţii care au doar grăsime în exces în cantitate moderată, fără piele în exces, lipoaspiraţia este suficientă, iar inciziile sunt punctiforme. În cazul pacienţilor care au doar un exces minim de piele localizat lângă subţioară, procedura necesită doar o incizie limitată, care este camuflată în subţioară. Pentru ceilalți se extinde cât este nevoie zona asupra căreia se intervine.

Statisticile Societății Americane a Chirurgilor Plastici (ASPS) arată că în SUA operațiile de lifting de brațe au crescut cu peste 439% din 2000 până în 2010. Este o tendință alimentată și de moda hainelor fără mâneci pe care au promovat-o multe celebrități pe covorul roșu.

„Cicatricele se vindecă în aproximativ un an”

Liftingul braţelor nu este un tratament al obezităţii şi nicio metodă de control al greutăţii. Este indicat numai pentru a reduce depozitele localizate de grăsime care nu răspund la dietă şi la sport. Depinde numai de pacient să păstreze rezultatul acestei intervenţii. Brahioplastia este o operație provocatoare, deoarece și recuperarea este de lungă durată, iar cicatricele se vor vindeca în totalitate într-o perioadă de aproximativ un an.