Main menu

header

580 5 1de Gabriela Niculescu

Cel mai în vogă trenduri în machiaj au fost dezvăluite nu doar în ceea ce priveşte trendurile generale pentru 2016, dar şi pentru cea mai aşteptată zi pentru oricare femeie, cea în care păşeşte pe podiumul unei noi vieţi. Pentru o nuntă excepţională şi, desigur, în trend, make-up artista Katiuşa Popovici (medalion) vă dezvăluie care vor fi machiajele cel mai căutate în acest an şi ce stil vi se potriveşte.

„Optaţi între clasic şi elemente preluate din trend”

580 5 2Aşa cum se întâmplă în fiecare an, avem, pe de-o parte, elementele clasice ce nu se vor demoda vreodată, dar cu fine reinterpretări, iar, pe de altă parte, trenduri preluate din cele generale ale anului 2016, cum sunt stilul no make-up şi foarte natural, pomeţii strălucitori, buzele nude sau roz pal şi sprâncenele groase, cât mai naturale. Se poate observa că în 2016 se merge foarte mult pe un machiaj cât mai natural, spre stilul boem, dar să nu uitaţi de culorile-vedetă ale acestui an, albastru seren şi rozul cuarţ, după cum susţine make-up artista.

„Anumiţi designeri au dat tonul... natural”

580 5 3Designerii Jenny Packham, Amsale şi Oscar de la Renta au demonstrat că mai puţin înseamnă mai mult. Creatorii de modă au folosit o cremă puţin pigmentată pentru a menţine pielea hidratată, puţin blush sau bronzant în obraji, o tuşă de mascara şi buze nude sau roz. Acest machiaj se potriveşte persoanelor cu tenul curat, bine exfoliat şi hidratat. Fondul de ten lejer sau BB cream-ul va ascunde petele, în timp ce blush-ul de un roz pal sau iluminatorul va îmbujora şi va ilumina obrajii.

„Alţii mizează pe Retro Glam”

580 5 4Buclele, buzele conturate în roşu aprins şi clasicul cat eyes au fost elementele prin care s-au remarcat miresele din cadrul prezentărilor semnate de creatorii Badgley Mischka, Ines di Santo şi Elizabeth Fillmore, evocând acel stil de glamour tipic vedetelor de la Hollywood. Rujul roşu cu siguranţă nu se va demoda vreodată, tocmai pentru că pune în evidenţă orice mireasă, indiferent de forma feţei sau de culoarea părului. Eu recomand varianta mată, uşor pudrată, pentru că va rezista mai mult timp pe buze decât un ruj cu o textură fluidă sau cremoasă.

„Smokey eyes în nuanţe pământii”

580 5 5Stilul smokey eyes nu este limitat doar pentru o noapte în club. Pentru a transforma look-ul dramatic într-unul angelic, potrivit unei nunţi, make-up artiştii au optat pentru nuanţele pământii şi pentru tonurile metalice calde. În 2016, cele mai multe nuanţe pentru machiaj sunt cele calde, iar pentru smokey eyes, recomandările make-up artiştilor includ aceleaşi tonuri de pământiu, bej deschis şi nisipiu, o combinaţie care nu este deloc extravagantă. Acest gen de machiaj în 2016 trebuie să fie cât mai puţin definit. Totuşi, nu mergeţi într-atât de departe, încât să folosiţi şi mascara în aceeaşi culoare, pentru că nimic nu se compară cu accentul dat de rimelul negru.

„Buze în culoarea desemnată de Institutul Pantone”

Stilul natural se menţine şi prin culoarea preferată a make-up artiştilor pentru 2016 - nuanţele de roz pal (desemnat de Institultul Pantone, alături de albastrul seren, culoarea acestui an) şi corai, care se potrivesc cu majoritatea tipurilor de ten. Spre exemplu, designerii caselor de modă Pronovias şi Romona Keveza le-au folosit cu succes pe podium.

„Se poartă pomeţii perlaţi”

580 5 6Multe mirese solicită make-up artistului, pentru acest sezon, acel aspect perlat şi strălucitor pentru obraji. Pentru a obţine acest efect se foloseşte un iluminator perlat pe oasele pomeţilor şi în colţul interior al ochilor.

„Machiajul natural se potriveşte persoanelor cu tenul curat, bine exfoliat şi hidratat. Fondul de ten lejer ascunde petele, în timp ce blush-ul de un roz pal sau iluminatorul îmbujorează şi iluminează obrajii“

„Sprâncene groase, cât mai fireşti“

Încă un stil preluat din trendurile de make-up în 2016, sprâncenele groase sunt preferate şi în cazul mireselor. Făcute celebre de Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor şi Brooke Shields, sprâncenele groase revin în tendinţe în acest an. Chiar dacă nu vă bucuraţi de sprâncene generoase, ele se pot modela cu ajutorul machiajului. Sprâncenele mai groase pun foarte bine în evidenţă ochii şi adaugă o altă dimensiune look-ului de mireasă. În calitate de make-up artist, eu le prefer de fiecare dată în favoarea celor prea stilizate, care şterg din aspectul natural al feţei.