Main menu

header

581 5 1de Gabriela Militaru

Cunoscută atât din comediile romantice în care a jucat, cât și din reclamele la produse cosmetice sau la ținute de plajă, Elizabeth Hurley, alintată de cunoscuți „Liz”, este faimoasă și datorită corpului său de invidiat. De-a lungul timpului, actrița a apărut în numeroase reclame, pe coperțile celor mai cunoscute reviste pentru femei, iar din 2005 este modelul propriei linii de produse pentru plajă. Pe plan personal, Liz a fost multă vreme în atenția tabloidelor grație relației de 13 ani cu actorul Hugh Grant. Actrița a fost căsătorită o singură dată cu omul de afaceri Arun Nayar, de care a divorțat în 2010, după trei ani de mariaj. Este mama unui băiat de 13 ani, Damian, rezultat dintr-o relație clandestină cu Steve Bing. Dar, în ciuda notorietății pe care i-a adus-o viața personală, Liz Hurley s-a încăpățânat să-și facă un nume atât în cinematografie, cât și în industria modei, fiind și acum, la 51 de ani, una dintre cele mai frumoase femei din showbiz.

„Puțin machiaj face diferența”

Deși, ca orice vedetă care se respectă, Liz Hurley este mereu ocupată, actrița dezvăluie că nu pleacă niciodată de acasă fără machiaj. „Port întotdeauna machiaj. Nu înțeleg de ce cineva nu și-ar dori să arate mereu cât mai bine cu putință. Fiind atât de atentă la acest capitol, actrița a dobândit în timp abilitatea de a se machia în doar cinci minute. „O bază de machiaj ușoară, blush, creion dermatograf, mascara și puțin ruj mă fac să mă simt de o mie de ori mai bine”, spune actrița, adăugând că „nu ai nevoie de o rutină cosmetică prea complicată. Trebuie doar să știi că puțin machiaj face diferența”. Fostul fotomodel recunoaște, în același timp, că nu ar arăta atât de bine cu sau fără machiaj dacă nu s-ar îngriji de tenul său în fiecare zi. Liz Hurley este de părere că cel mai bun lucru pe care îl face pentru pielea sa este să bea multă apă. Imediat după ce se trezește dimineața, actrița bea un pahar mare cu apă caldă. „Are un gust oribil, dar face minuni pentru aparatul digestiv”, explică ea, insistând asupra faptului că apa nu doar că îmbunătățește tonusul pielii, dar ajută și la eliminarea toxinelor și a senzației haotice de foame.

„Trebuie să vă exfoliaţi și să vă masați pielea cu mișcări energice”

581 5 2Al doilea secret al unui ten tânăr este respectarea orelor de somn. Liz are grijă să nu rateze prea multe nopți și urmărește să doarmă cât mai mult posibil. Tot pentru a avea o piele de invidiat, actrița este o împătimită a tratamentelor de exfoliere. „Înainte de a intra la duș îndepărtați celulele moarte, care vă fac pielea să aibă un aspect încărcat, mai ales în timpul anotimpului rece”, recomandă ea. „Trebuie să vă exfoliaţi și să vă masați pielea cu mișcări energice, pentru a pune în funcțiune circulația sângelui. Apoi trageți aer în piept și stați sub jetul de apă rece timp de un minut sau două”, explică Liz.

„Evitați orice fel de produse prăjite”

Pe lângă pielea de invidiat, Liz Hurley are și un corp cu forme frumoase, pe care le menține cu o dietă destul de lejeră, dar pe care o respectă cu conștiinciozitate. „Nu cred că exită vreo femeie care să nu vrea să aibă abdomenul plat”, spune actrița, care adaugă că, pentru aceasta, femeile nu ar trebui să se înfometeze, ci să țină un regim potrivit cu metabolismul lor. De asemenea, ele nu trebuie să se grăbească să slăbească, pentru că, spune Liz Hurley, nicio dietă nu dă roade cu adevărat decât după două săptămâni. „Evitați orice fel de produse prăjite, dar nici nu vă umpleți stomacul cu fructe, pentru că veți arăta balonate toată ziua”, le sfătuiește ea pe femei. În schimb, femeile îi pot urma sfatul actriței și pot renunța la dulciuri, pâine, paste, brânză și chipsuri. „În loc de acestea, încercați pește la grătar, orez brun și legume din plin”, recomandă actrița.

Liz recunoaște că are momente când simte că a adunat prea multe kilograme și știe că este cazul să facă ceva pentru a scăpa de ele. Atunci ea recurge la atuul său gastronomic, care nu dă greș niciodată: supă cu măcriș. „Când vreau să slăbesc beau șase boluri cu supă pe zi și slăbesc imediat”, spune ea.

La micul dejun, doar apă şi cafea

Un obicei mai puțin obișnuit al regimului său alimentar este lipsa micului dejun. Actrița recunoaște că deseori nu consumă decât apă și cafea la micul dejun. Specialiștii în gastronomie o contrazic pe actriță, considerând că obiceiul său alimentar este periculos. „Dacă credeți că niște cafea și apă este tot ce aveți nevoie pentru a arăta ca Liz Hurley, vă înșelați. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți dimineața cu corpul dumneavoastră, care nu s-a atins de mâncare pe tot parcursul nopții, este să-i dați puțină energie cu ajutorul unui mic dejun sățios”, este de părere nutriționista Carina Norris. „Cofeina vă va da un impuls de dimineață, dar, în rest, vă veți începe ziua având drept «combustibil» doar rezervele din ziua anterioară. Prin urmare, înainte de ora 10:00 a dimineții veţi simți acut senzația de foame, și mai mult ca sigur veți alege să mâncați o brioșă sau ceva nesănătos”, explică medicul nutriționist.

„Practic yoga sau pilates”

Dacă în materie de îngrijire a tenului și dietă Liz Hurley face totul cu o naturalețe desăvârșită, la capitolul sport, actrița recunoaște că nu este o adeptă înfocată a mișcării. „Încerc să alerg, deși urăsc să fac asta. Îmi place însă să fac yoga sau pilates, dar nici pe acestea nu le practic prea des”, spune ea. În schimb, actrița nu stă niciun minut locului. Chiar dacă nu practică un sport, ea este într-o continuă mișcare. „Sunt foarte activă și nu suport să stau prea mult într-un loc. Simplul fapt că ies din casă mă face să mă simt foarte bine. Ador să merg la țară, să stau în natură și să grădinăresc”, declară ea. Recent, actrița a recunoscut că are atât de multă energie, încât nu are răbdare nici măcar atunci când lasă robinetul deschis pentru a umple cada înainte de baie, așa că folosește timpul respectiv executând câteva abdomene.

„M-am gândit să încerc să fac gimnastică din nou”

Rutina zilnică a actriței curpinde 30 de minute de mers accelerat pentru îmbunătățirea circulației sangvine, câteva minute de abdomene și cinci până la zece minute de exerciții care antrenează toate grupele de mușchi și care pot fi executate cu ușurință acasă, în fața televizorului.

În plus, de câteva luni, Liz a început să meargă la o sală de gimnastică. „M-am gândit să încerc să fac gimnastică din nou. Nu mai mersesem la o sală de ani buni. Momentan îmi face plăcere, sper doar să reușesc să mă motivez suficient pentru a continua”, a recunoscut ea.

„Fosta iubită a lui Hugh Grant” arată impecabil la 51 de ani, apelând la o dietă ușoară și făcând sport

„Niciuna dintre prietenele mele și nici eu nu ne-am făcut operații estetice. Cred că operațiile estetice sunt răzbunarea femeilor fade“ (Elizabeth Hurley)

Reţeta pentru supă à la Liz Hurley

Se curăță o ceapă mică și se toacă mărunt într-un bol. Tot acolo se adaugă două căni mari cu apă, doi cartofi tăiați cubulețe și o bucată de piept de pui. Toată compoziția se pune la fiert și se adaugă sare și piper. Se lasă la fiert până ce cartofii devin ușor moi. La final se adaugă o legătură mare de măcriș fără codițe și se mai lasă la foc încă trei minute. Apoi se ia de pe foc și se pune întreaga compoziție în blender. Supa-cremă se păstrează la rece și se pot consuma până la șase boluri mici în fiecare zi.