Main menu

header

Centrele de cosmetică şi de întreţinere folosesc tratamente tot mai extravagante, cu rezultate spectaculoase. Printre acestea se numără şi metodele de manichiură şi pedichiură pe bază de alcool. În saloanele de specialitate, aceste proceduri sunt costisitoare, dar vestea bună este că vă puteţi bucura şi acasă de o îngrijire ca la Hollywood.  Manichiură cu... rom Clientele saloanelor din New York sunt răsfăţate cu acest tip de manichiură, ce foloseşte romul....

Pentru a vă bucura acasă de un astfel de tratament aveţi nevoie de o jumătate de cană cu zahăr, o jumătate de cană cu ulei de măsline, două linguriţe cu rom cu aromă de lămâie, un sfert de cană cu fulgi de cocos şi două linguriţe cu pulpă de pepene galben. Amestecaţi toate ingredientele, până obţineţi o pastă omogenă, iar apoi aplicaţi pe mâini.

Masaţi pielea câteva minute şi clătiţi. Alcoolul acţionează ca un antiseptic, iar citricul exfoliază celulele moarte ale pielii. Apoi se trece la efectuarea manichiurii propriu-zise. Picioare uşoare cu... bere Pentru acest tratament spa aveţi nevoie de un lighean cu apă caldă, cât să acopere gleznele, şi de o sticlă cu bere. După ce amestecaţi berea cu apa din lighean ţineţi picioarele în soluţia obţinută zece minute, iar apoi aplicaţi o cremă hidratantă. Drojdia de bere înmoaie tălpile, iar alcoolul este un bun antispetic şi antibacterian. 

Scrub cu... tequila  Saloanele din Los Angeles folosesc această exfoliere pentru clientele faimoase. Se combină o ceaşcă de sare fină, 50 ml ulei de măsline, sucul de la o lămâie şi puţină tequila. Se amestecă ingredientele până se obţine o pastă exfoliantă. Compoziţia se aplică pe pielea umedă cu mişcări circulare. Apoi clătiţi şi hidrataţi cu o cremă pentru picioare. Sarea acţionează ca un exfoliant, iar alcoolul curăţă pielea.

Cristina Tache