Main menu

header

586 5 1de Irina Ţolea

Îngrijirea părului a devenit în zilele noastre o preocupare serioasă atât pentru doamne şi domnișoare, cât și pentru domni. Vârsta, factorii externi și o serie de obiceiuri intrate în ritualul cotidian, cum ar fi decolorarea, folosirea fixativelor, a plăcii de întins părul, chiar şi mersul la piscină (apa din bazine conține dezinfectanți și coloranți), contribuie încet, dar sigur la degradarea podoabei capilare. Un tratament revoluționar permite acum rejuvenarea părului și menținerea calităților sale: Botoxul de păr. Multă lume asociază imediat termenul cu injectările cosmetice cu toxină botulinică folosite pentru estomparea ridurilor. Însă nu este vorba nici despre ace, nici despre înțepături. Botoxul de păr este o procedură inovatoare care redă părului calitățile pierdute în timp. Simona Aron (foto), hairstylist la „Yofi Hair Academy”, ne-a ajutat să dezlegăm misterul acestui tratament evolutiv.

„Dispare aspectul de «mătură»”

586 5 2- Ce înseamnă Botoxul de păr? În ce constă acest tratament?

- În primul rând este important de știut că vorbim despre un tratament de hidratare intensă a părului, o procedură care reconstruiește firul de păr degradat din interior, îl „îmbracă” într-o peliculă de silicon, îl încarcă instant cu necesarul de proteine pe care acesta le pierde în mod firesc. Această „nouă haină” oferă părului acea greutate, un plus de volum. În urma procedurii, 60% din rezultat fiind și un aspect de îndreptare. Tratamentul Kashmir Hair Botox are un efect imediat, și în acest sens putem menționa că: firul de păr nu se mai rupe, nu mai întâlnim acele vârfuri despicate, dispare senzația de păr tocit, uscat , fără volum și fără direcție, nu mai apare acel atât de deranjant aspect de mătură. Părul devine puternic, strălucitor, flexibil și ușor de coafat. În plus, Kashmir Hair Botox previne căderea părului, și acesta este mai protejat de factorii externi.

- Care sunt pașii urmați în realizarea acestui tratament?

- În primul rând se spală bine părul. Atenție, se va folosi un șampon degresant (cu un conținut de sare), pentru a curăța în profunzime firul de păr. După spălat nu aplicăm balsam sau mască. Trecem direct la descurcarea și uscarea cu foehnul. Apoi se împarte părul în şuvițe subțiri (3-4 cm) pe care se aplică tratamentul, la aproximativ un centimetru de scalp (nu se atinge pielea capului), nu se încarcă însă cu produs. După ce tratamentul a fost întins pe toată lungimea părului, de la rădăcină până la vârfuri, se pune o cască de protecție și este lăsat să-și facă efectul 20 de minute. Următorul pas: părul cu tratamentul încă aplicat (nu îl spălăm) trebuie uscat cu foehnul într-un procent de aproximativ 90%. Abia după aceste proceduri vom folosi placa pentru a întinde părul, pe șuviţe subțiri. În funcție de programul și de opțiunea clientei, părul poate fi spălat la 15-20 de minute după terminarea procedurilor sau după 24 de ore. Atenție însă, după tratamentul cu Hair Botox, părul trebuie spălat cu un șampon special (fără sulfați sau parabeni) și se va folosi o mască specială hidratantă. După spălare, părul se usucă în mod normal, cu foehnul, de sus în jos, folosind pieptănul, nu trebuie să recurgeţi la placă, rezultatele sunt grăitoare. Practic, în numai două ore, părul dumneavoastră „întinerește”!

„Efectul durează între patru și şase luni”

586 5 3- Există anumite ritualuri de întreținere?

- Pentru a păstra efectul acestui tratament trebuie respectate anumite reguli și aici subliniez că se vor folosi doar șampoane și măști fără sulfați sau parabeni. Astfel de produse speciale nu se găsesc pe piață (majoritatea preparatelor disponibile conțin în mod firesc sare, pentru un efect degresant), însă noi le asigurăm clientelor aceste produse speciale din gama Kashmir Hair Botox, respectiv şampoane, seruri, măşti de păr pe bază de cheratină polimerică, necesare întreținerii în urma tratamentului cu Botox. Este foarte important de precizat că părul poate fi vopsit abia după trei săptămâni de la efectuarea tratamentului, folosindu-se o vopsea fără amoniac. De altfel, noi recomandăm clientelor care doresc să-și schimbe nuanța de păr să facă acest pas înainte de a face tratamentul Hair Botox. De asemenea, este interzisă utilizarea soluțiilor pentru permanent, clientele care doresc bucle pot apela fără probleme la ondulator sau la bigudiuri. După tratament, unele cliente fac o mare greșeală utilizând zilnic placa de îndreptat, crezând că astfel contribuie la menținerea efectului. Greșit! Acesta se păstrează oricum, chiar dacă e doar uscat cu foehnul, printr-un simplu coafat, folosirea plăcii în acest context fiind inutilă, ba chiar dăunătoare.

- Cât durează efectul acestui tratament?

- Efectul durează între patru și şase luni. Practic, dacă sunt respectate condițiile menționate, tratamentul se face de două ori pe an, din şase în şase luni. În gama noastră de produse avem și tratamentul Biotex 4G (fără formaldehidă), care are aceleași efecte ca și Hair Botox și cu o durată a rezultatelor de până la zece luni.

O serie de persoane publice ale căror coafuri sunt ireproșabile și mereu admirate au apelat la Hair Botox. Gina Pistol, Catrinel Sandu, Ruxandra Dragomir, Julia Jianu sau Bianca Ioniță sunt doar câteva dintre vedetele care s-au declarat foarte mulțumite de efectul acestui tratament

„Este un tratament alcătuit din ingrediente naturale (cheratină, Botox și amino-acizi), ce acționează pentru a regenera firul de păr din interior, prin aportul de proteine, extracte vegetale și vitamine“

„Este alcătuit din ingrediente naturale“

586 5 4- Există contraindicații privind utilizarea Hair Botox?

- Nu are contraindicații, însă se recomandă o atenție sporită la persoanele alergice care se află sub o anumită medicație (antibiotice) sau au anumite probleme hormonale (afecțiuni ale tiroidei). În rest, nu există interdicții, este un tratament alcătuit din ingrediente naturale (cheratină, Botox și aminoacizi), ce acționează pentru a regenera firul de păr din interior, prin aportul de proteine, extracte vegetale și vitamine.

- Am înțeles că nu doar femeile apelează la tratamentul Hair Botox…

- Preocuparea pentru look nu mai ține cont de sex în zilele noastre. Avem clienți, chiar multe persoane publice, care apelează la acest tratament și îi apreciază efectul. Gândiți-vă că acum tendințele tunsorilor masculine, cu volum, un pic rebele, de tip „undercut”, „pompadour” ori opțiunea pentru păr lung, toate necesită o calitate a podoabei capilare și prin urmare o atenție specială.