Main menu

header

588 4 2de Raluca Grințescu

Îngrijirea gâtului este la fel de importantă ca și cea a feței sau a corpului. Odată cu înaintarea în vârstă, femeile observă că în zona gâtului apar pete și riduri specifice, iar pielea își pierde forma. Există un remediu naturist pentru lifting al gâtului care face pielea mai elastică.

Cu praf de curcuma şi ulei esenţial de levănţică

Această mască este o adevărată minune dacă o faceți cel puțin o dată pe săptămână, și nu veți mai fi limitate în alegerea ținutei cu care să ieșiți în lume. Ingrediente: 2 lingurițe cu praf de curcuma, 3/4 pahar cu zahăr, 3 picături de ulei esenţial de arbore de ceai sau de levănțică, 1/4 pahar cu ulei vegetal, 1 priză de vanilie, chefir. Mod de administrare: amestecați toate ingredientele. Puteți evita utilizarea zahărului dacă aveți reacții nepotrivite la acest ingredient. Aplicați pentru 20 de minute pasta obținută pe pielea curată. Spălați-vă cu mişcări circulare, de parcă ați face masaj. Pe pielea astfel curăţată aplicați chefir - este o acțiune obligatorie: curcuma poate lăsa pete galbene, iar chefirul le va înlătura și va hidrata pielea.

Cu banane şi miere

Preparați o pastă dintr-o banană, sucul de la o jumătate de portocală şi două linguriţe cu miere. Întindeți-o bine pe decolteu, în strat gros. Lăsați-o să acţioneze 15 minute, apoi clătiți cu apă călduţă. O altă variantă e să tăiați două feliuţe dintr-o banană pe care le pasați şi apoi le amestecați cu o linguriţă cu miere şi cu o fiolă cu lăptişor de matcă. Aplicați pasta pe gât şi lăsaţi-o zece minute să-şi facă efectul.

SFAT. Aceste măşti sunt și mai eficiente dacă veți face și exerciții pentru gât. Măştile pentru pielea de pe gât se fac de două-trei ori pe săptămână.