Main menu

header

591 4 1de Carmen Ciripoiu

Oare cum reușesc femeile din China să-și mențină tinerețea și prospețimea chipului, dar și trupul fără cusur? Cu ajutorul unor plante mai puțin cunoscute, dar al căror efect dă roade întotdeauna.

Uleiul de camelie estompează petele și cicatricele

Care este unul dintre secretele păstrate cu sfințenie de chinezoaice? Uleiul de camelie, ce are rolul de a le face tenul să arate ca al unui bebeluș. Și nu numai atât. Uleiul de camelie contribuie și la hidratarea, hrănirea, revitalizarea pielii, a unghiilor și a părului și, totodată, estompează petele și cicatricele. Povestea urechiușii de argint, o ciupercă ce are aspect de cristale de gheață, datează din timpul Dinastiei Han, împărăteasa Lu Zhi fiind prima care a folosit-o și a considerat-o un miracol pentru frumusețe. Urechiușa de argint este și acum folosită de chinezoaice pentru efectele sale excepționale de hidratare, tonifiere, revitalizare și catifelare a pielii. Tot din această ciupercă se extrage un acid hialuronic vegetal, care se află la baza multor creme și loțiuni. Ciuperca se folosește fie sub formă de extract, fie în combinație cu ceaiuri sau ape florale și este inclusă și în meniul doamnelor.

Păr strălucitor şi fără mătreaţă cu ceai verde

O rețetă păstrată din perioada Dinastiei Tang are în compoziție migdale și miere. Într-un castron cu apă caldă se toarnă o lingură cu ulei de migdale și una cu miere, apoi se amestecă totul foarte bine. Se înmoaie un prosop în castron și se aplică pe față, se lasă să acționeze câteva minute, apoi procedeul se reia. Se repetă de câteva ori. Preparatul redă tinereţea, strălucirea, înmoaie şi netezeşte pielea. O rețetă care face minuni pentru părul chinezoaicelor este următoarea: într-o cană cu ceai verde se adaugă o linguriță cu ulei esențial de rozmarin. Se toarnă amestecul pe părul umed, se lasă să acționeze câteva minute, apoi se usucă podoaba capilară. Ceaiul dă strălucire părului și înlătură mătreața. Un tonic care catifelează și albește pielea este combinația dintre petalele de trandafir și ouăle de prepeliță. Se bat bine patru-cinci ouă de prepeliță și se adaugă petale de trandafir uscate și bine mărunțite. Se amestecă până se transformă totul într-o pastă, care se aplică pe față pentru o jumătate de oră, apoi se clătește. Rezultatul este uimitor!