Main menu

header

592 4 1de Raluca Grințescu

De cele mai multe ori, vă agresați părul chiar în timp ce-l usucați. Vă împărtășim câteva trucuri, care vă vor ajuta să vă păstrați podoaba capilară sănătoasă. Nu este mare filosofie să vă uscați părul, însă, din grabă sau din ignoranță, faceți greșeli care duc la uscarea excesivă a firului, la ruperea lui și chiar la pierderea culorii, dacă este vopsit. Iată care sunt cele mai comune greșeli!

Nu-l clătiți bine

Multe substanțe de curățat usucă firul când sunt lăsate foarte mult timp pe păr. Chiar și balsamul obișnuit, dacă nu este bine clătit, sufocă firul de păr. Ca părul să fie mai ușor de descurcat, aplicați imediat după clătire un balsam leave-in sau un spray special pentru descurcare.

Îl pieptănați ud

Sigur că îl uscați mai repede și chiar îl îndreptați dacă faceți asta pieptănându-l, însă nu orice pieptăn e bun. Astfel, firul se rupe foarte ușor. Soluția? Aveți nevoie de un pieptăn cu dinți rari. Există uscătoare cu accesorii speciale (pentru îndreptat părul sau care să vă ajute să-i dați volum) cu formă de pieptăn, dar cu dinți rari.

Țineți uscătorul prea aproape de păr

Aerul foarte cald deshidratează părul și îl determină să-și deschidă cuticulele, pierzând astfel din culoare, iar vârfurile se despică ușor. La coafor, stiliștii țin uscătorul aproape de perie, dar au un difuzor și îl plimbă destul de repede pe o șuviță, fără să insiste mai mult de una-două secunde. Soluția? Țineți uscătorul la distanță (circa 10 cm) și plimbați-l în toate direcțiile.

Insistați pe o anumită zonă

Dacă țineți uscătorul mult timp într-o poziție și pe aceeași șuviță, părul se supraîncălzește chiar dacă temperatura nu este foarte ridicată. Uneori, chiar simțiți că vă frige scalpul. Astfel, părul se usucă prea tare. Soluția? Uscați părul din mai multe direcții, ridicându-l cu mâna, ca aerul cald să ajungă la rădăcină, fără să apropiaţi uscătorul de scalp.

Fixați uscătorul pe aer fierbinte

Temperatura ridicată vă ajută să uscați părul mai repede, dar asta produce pagube. Soluția? Setați temperatura medie, iar pe măsură ce părul se usucă, treceți pe rece. Jetul de aer rece vă ajută să neteziți cuticula firului și astfel îi veți da formă mai ușor, dar și luciu, iar părul se răcorește.

Îl uscați cu placa

Când folosiți placa sau ondulatorul electric, chiar dacă este doar puțin umed, părul este în pericol! Dacă vedeți că ies aburi sau auziți că sfârâie, asta înseamnă că părul suferă arsuri grave și trebuie să opriți imediat coafatul. Soluția? Când utilizați astfel de produse, trebuie să aplicați mai întâi soluții de protecție termică, iar părul să fie perfect uscat. Altfel, rezultatul va fi dezastruos.

Nu utilizați cu atenție peria rotativă

E bine să nu înfășurați părul în ea și să nu o strângeți aproape de scalp ca pe un bigudiu, ci să lăsați șuvița să se rotească. Astfel, părul se va aerisi și temperatura nu va crește la nivelul firului. Soluția? Ca să uscați părul mai repede, coafați șuvițe subțiri.