Main menu

header

593 4 1de Gabriela Militaru

Specialiștii în cosmetică recomandă ca tratamentele pe care le facem acasă să conțină fructe sau legume de sezon. Și cum se găsesc încă pepeni roșii, ar fi bine să nu uităm că aceștia nu sunt doar un desert delicios. Lubenița este extraordinar de bună și pentru problemele de ten, de la arsuri solare la diverse afecțiuni dermatologice sau la inevitabila îmbătrânire a pielii. Pepenele conține 93% apă și un complex generos de vitamine (A, B6 și C). Așa că măștile pe bază de pepene roșu nu doar hidratează, dar și repară și protejează pielea.

Pentru piele cu aspect tern

Înmuiați o dischetă demachiantă în suc de pepene și aplicați pe zonele afectate sau pe toată fața. Lăsați să acționeze 15 minute înainte de a vă spăla cu apă rece.

Pentru ten strălucitor

Amestecați o linguriță cu suc de pepene și o linguriță cu iaurt grecesc. Acidul lactic și enzimele din iaurt vor ajuta la exfolierea și la purificarea tenului, în timp de pepenele hidratează și vindecă. Aplicați masca pe față și pe decolteu și lăsați-o să acționeze zece minute înainte de a o îndepărta cu apă.

Antiacneică

O linguriță cu suc de pepene se amestecă împreună cu o lingură cu banană pasată până ce compoziția devine omogenă. Banana conține vitaminele B2, B6 și B12, care ajută la reducerea inflamațiilor de la nivelul tenului, lăsând pielea suplă și catifelată, în timp ce pepenele acționează ca un hidratant. Masca se lasă pe față timp de 10-15 minute și se clătește cu apă călduță.

Antiîmbătrânire

Pentru a pregăti o mască antiîmbătrânire aveţi nevoie de o linguriță cu suc de pepene care se amestecă bine cu o lingură cu avocado pasat. Fructul de avocado este bogat în Omega 3 (menține flexibilitatea tenului) și în vitaminele C și E (acționează ca antioxidanți ce combat procesul de îmbătrânire). Aplicați masca pe fața curată timp de 20 de minute și clătiți cu apă caldă. Pentru tenul uscat se amestecă până la omogenizare o linguriță cu suc de pepene și o linguriță cu miere. Mierea este un umidificator natural care ajută la hidratare, dublând acțiunea pe care pepenele o are asupra tenului. Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze 15-20 de minute, după care spălați-vă cu apă călduță.

Pentru a prepara măştile faciale, în loc de pepene roşu, se poate folosi şi cel galben