Main menu

header

596 4 1de Gabriela Militaru

Michelle Obama este una dintre cele mai îndrăgite Prime Doamne ale tuturor timpurilor. Prima soție a unui președinte de culoare în Statele Unite ale Americii, ea a reușit în timpul celor două mandate ale lui Barack Obama să câștige milioane de admiratori grație acțiunilor în care s-a implicat, dar și a aparițiilor sale ravisante. Mamă a două adolescente, Michelle a renunțat temporar la cariera sa în avocatură și s-a dedicat întru totul activismului, fiind o voce răsunătoare în apărarea drepturilor femeilor, a comunității LGBT, dar și a dreptului copiilor la o viață sănătoasă. La 52 de ani, ea se poate mândri că este o mamă și o soție perfectă, dar și un adevărat model pentru femeile din întreaga lume.

„Părul trebuie susţinut cu produse hrănitoare”

596 4 2Michelle Obama lasă impresia că arată mereu proaspătă și strălucitoare fără prea mare efort. Pornind de la felul în care știe să-și asorteze coafura cu felul în care se îmbracă și până la naturalețea cu care face jogging dimineața, frumusețea sa aparte pare înnăscută. Cu toate acestea, în spatele felului în care arată se află câteva persoane-cheie care o consiliază cu privire la modul în care trebuie să se îmbrace în diferite ocazii, ce regim alimentar să țină sau ce exerciții fizice să facă. Atunci când vine vorba despre coafură, Prima Doamnă își lasă podoaba capilară pe mâna hairstilistului Johnny Wright. Acesta este la curent cu stilul simplu, dar elegant pe care îl preferă Michelle, și de aceea a creat câteva coafuri pe care aceasta să le adopte și care pot fi tot atâtea reguli de urmat pentru toate femeile. Potrivit lui Wright, părul cârlionțat natural este de mare efect, de aceea o încurajează pe Prima Doamnă să-și lase uneori părul natural creț, așa cum îl are de la natură. De asemenea, el o sfătuiește pe Michelle să nu pregete să folosească măști hrănitoare de fiecare dată când își spală părul. „Oamenii s-au obișnuit să creadă că părul cu aspect strălucitor se datorează doar moștenirii genetice. Nu este adevărat. Părul trebuie ajutat tot timpul cu produse hrănitoare”, spune el. În plus, hairstilistul le avertizează pe toate femeiele să folosească o perie potrivită cu textura firului lor de păr: pieptene dublu cu dinți lați pentru părul cârlionțat și perie circulară cu peri foarte moi, din nylon pentru păr subțire. Wright este, de asemenea, de părere că atunci când femeile doresc să încerce și alte coafuri nu este necesar să se tundă. Dacă au părul suficient de lung, asemenea lui Michelle Obama, tot ce trebuie să facă este să inventeze o tunsoare falsă, ascunzându-și coama părului într-un mic coc pitit la spate și să-și lase breton mediu peste frunte. Și încă ceva, coafurile pretențioase strică părul, așa că Wright îi recomandă Primei Doamne să nu folosească prea mult placa de păr, vopseaua și produsele de stilizare, ci să adopte coafuri moderne, ce necesită doar o aranjare lejeră și ingenioasă a părului.

Dermatograful, eyeliner-ul negru și mascara sunt nelipsite

Dacă nu afirmă că Michelle Obama chiar se trezește dimineața cu coafurile simpatice pe care le afișează zilnic, putem spune asta despre tenul său. Makeup artistul Carl Ray care se ocupă de tenul Primei Doamne este de părere că pielea acesteia este pur și simplu minunată de la natură. Sau este dovada vie că alimentația ajută foarte mult în menținerea unei pieli elastice. Ray o încurajează pe Michelle „să mănânce corect, să facă sport, să doarmă suficient de mult și să bea foarte multă apă”. În plus, el are grijă ca soția celui mai important șef de stat din lume să-și exfolieze pielea periodic și să nu iasă niciodată din casă fără să poarte protecție solară. Într-un interviu acordat revistei „Celebrities Style Magazine”, Ray a dezvăluit un alt truc pe care Prima Doamnă a Americii îl folosește pentru a avea tenul luminos. Este vorba despre un truc pe care ea însăși l-a aflat de la Kate Middleton și cu care Carl Ray a fost de acord: Botox bio! Potrivit spuselor esteticianului, Michelle folosește un gel pe bază de Botox bio pentru a-și estompa ridurile și liniile fine ale feței. „Gelul conține spilanthol, un anestezic local bio extras din planta Acmella Oleracea. Gelul se numește Biotulin și are rezultate incredibile în reducerea ridurilor”, a explicat Ray. Singurul neajuns al gelului este că are o acțiune limitată, între opt și zece ore. Cât despre machiaj, Ray insistă ca totul să fie cât mai simplu. Dermatograful, eyeliner-ul negru și mascara sunt nelipsite din machiajul zilnic al Primei Doamne.

„Dacă vreau să pierd câteva kilograme, mă rezum doar la o salată”

Michelle Obama practică moderația și atunci când vine vorba despre dieta zilnică. Prima Doamnă a Americii a declarat în repetate rânduri că regimul său de viață s-a schimbat considerabil odată cu mutarea la Casa Albă, glumind de fiecare dată despre faptul că a avea la dispoziție o armată de bucătari poate fi dăunător pentru dietă. „Dacă vrei plăcintă, vei avea mereu plăcintă, așa că a trebuit să învăț să nu cer”, a spus ea. „Încerc să mănânc cinci mese pe zi: micul dejun cu legume, tofu și ovăz. Apoi iau o gustare, de obicei câteva felii de măr și puțină miere sau un shake proteinic. Urmează prânzul, compus de obicei din pește cu legume sau orez brun sau chiar cartofi. Alteori prefer o pizza vegetariană, cu blat din făină integrală. Apoi, o altă gustare și, la finalul zilei, cina, la care obișnuiesc să mănânc carne și legume. Iar dacă vreau să pierd câteva kilograme, mă rezum doar la o salată”, scrie Michelle în cartea sa despre bucătăria de la Casa Albă. Un lucru este cert: pentru Prima Doamnă nu există mâncăruri interzise. „Ador cartofii prăjiți, un burger bun sau o plăcintă. Și cred că e bine așa. Aș fi în depresie dacă aș simți că nu pot mânca tot ce poftesc. În plus, nu vreau ca eu sau fetele mele să devenim obsedate de mâncare”, spune ea.

Prima Doamnă a Americii folosește Botox bio, are o dietă moderată și face mişcare în fiecare zi alături de soțul său

Se trezeşte în fiecare dimineaţă la 4:30 pentru a face sport

596 4 3Iar dacă la capitolul dietă Michelle Obama își permite tot felul de delicii, Prima Doamnă nu admite abateri de la programul de antrenamente. Ea se trezește în fiecare dimineață la 4:30 pentru a face sport. De obicei, Michelle este acompaniată de Barack Obama, și așa se face că „ne petrecem fiecare dimineață împreună”. Secondată de antrenorul personal, Cornell McClellan, Michelle adoră cardio și ridicarea greu- tăților. Faimoasă pentru brațele sale foarte bine definite, Prima Doamnă nu se dă înapoi nici de la flotări și de la orice alt tip de exerciții care o ajută să aibă brațe și picioare cu musculatură fermă. Și cumva își face timp și pentru Yoga și Pilates. „Pe măsură ce înaintez în vârstă îmi dau seama că trebuie să lucrez la flexibilitate, pentru că în felul acesta evit accidentările. Așa că am început să fac Yoga și alternez cu Pilates. Important este să fac cel puțin câteva exerciții pentru articulații”, recomandă Michelle Obama. Ea a mărturisit, de asemenea, că obișnuiește să facă exercițiile în oglindă, pentru a se putea coordona mai bine. De asemenea, atunci când exersează la sală are tot timpul un televizor deschis prin preajmă pentru a urmări știrile sportive.