Main menu

header

de Ana Trifan

- Secrete „torturante” de la Hollywood

E o mare provocare să rămâi în topul frumuseţilor de la Hollywood cu atâtea actriţe tinere şi arătoase care apar zilnic. Dar când mai ai acasă un soţ cu 15 ani mai tânăr, şi el vedetă, nu e cazul să te dai înapoi de la nimic ca să arăţi bine! La 46 de ani, cu trei copii adolescenţi (Rumer - 20 de ani, Scout - 17 ani şi Talluah Belle - 15 ani), Demi Moore nu precupeţeşte niciun efort pentru a arăta ca la prima tinereţe.

Sugativele profesioniste de sânge şi baia în terebentină
Mai întâi te epilezi total pe întregul corp. Apoi te scalzi în terebentină. După care laşi nişte lipitori să se înfrupte cu sângele tău. Sună oare a tortură? Poate, dar Demi Moore se jură că acesta e secretul care o face să arate mult mai tânără. „Întotdeauna am fost o persoană dispusă să meargă până la capăt pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Am fost în Austria pentru detoxifiere şi o parte a tratamentului a fost această terapie cu lipitori. Nu sunt lipitori oarecare, de mlaştină, ci lipitori bine antrenate. Vorbim despre adevărate sugative profesioniste de sânge”, a mărturisit actriţa, invitată la „David Letterman Show”. „Au mici enzime pe care le eliberează în sângele tău atunci când te muşcă, dar, în general, sângerezi un pic şi starea de sănătate e îmbunătăţită. Îţi detoxifică sângele. Mă simt foarte detoxificată chiar acum!”, a spus râzând actriţa. „Interogată” despre senzaţiile pe care i le oferă o astfel de terapie, Demi a explicat cât se poate de pitoresc: „Se târăşte pe tine şi simţi cum te pişcă şi-ţi vine să urli: «Ce naiba, nenorocito!». Apoi te relaxezi şi te concentrezi asupra respiraţiei. Te uiţi la ea cum îţi suge sângele şi devine din ce în ce mai grasă, apoi, când e deja ghiftuită cu sângele tău se rostogoleşte şi cade, aşa cum ai pica de pe un scaun de la bar”.
Fosta soţie a lui Bruce Wills, care a avut apariţii tulburătoare în „Striptease” şi „Indecent Proposal” („Propunere indecentă”), a mai dezvăluit publicului şi cum trebuie să te pregăteşti pentru terapia cu lipitori: „Trebuie să faci întâi o baie în terebentină şi este necesar să te razi sau să te epilezi. Sunt vieţuitoare pretenţioase, care preferă victime epilate în stil brazilian“ (n.r. - total).

Se jură că n-a apelat la chirurgia estetică
Ceea ce a uitat să menţioneze Demi Moore, dar ziarele de scandal nu obosesc să evidenţieze, este faptul că faţa şi corpul său au suferit, de-a lungul anilor, mai multe schimbări majore. În jurul lor se vehiculează preţuri de sute de mii de dolari. Ziariştii de scandal, ajutaţi şi de chirurgii care se ocupă cu îmbunătăţirea imaginii vedetelor, au arătat că Demi Moore a trecut prin liposucţii în zona şoldurilor, taliei şi abdomenului, că şi-a pus sâni mai generoşi, că şi-a ridicat sprâncenele şi pomeţii, şi-a operat nasul, dar şi genunchii. Mai mult, gurile rele au mers până acolo, încât au spus că, pentru rolul din „Striptease”, Demi şi-ar fi scos două coaste, pentru ca talia ei să pară mai subţire.
Vedeta însă neagă că şi-ar fi îmbunătăţit aspectul cu ajutorul bisturiului.

Adepta dietei Raw
Pe lângă terapia cu lipitori, Demi Moore se mai declară şi o susţinătoare a dietei Raw. Ea consumă toate alimentele crude, negătite sau prelucrate în vreun fel. Meniurile „Raw” cuprind fructe şi legume proaspete, dar şi peşte sau carne de vită crudă, tăiată foarte fin. Dieta îşi trage principiile din stilul de viaţă al oamenilor primitivi, care nu găteau şi nu prelucrau hrana. Adepţii acestei diete susţin că modul acesta de alimentaţie le dă foarte multă energie, nu-i îngraşă şi-i ajută să se ferească de substanţele cancerigene care rezultă în urma prelucrării termice sau a procesării alimentelor.
Cât despre curele de slăbire, Demi Moore a declarat în urmă cu un an că a renunţat la ele, de teamă că dă un exemplu prost celor trei fiice adolescente pe care le are din căsătoria cu Bruce Willis. Actriţa a explicat că nu vrea ca fetele sale, care sunt foarte diferite una de alta ca structură fizică, să devină obsedate de silueta lor şi să capete obiceiuri alimentare nesănătoase.

Hirudoterapia

Lipitoarea este un vierme anelid, cu un corp alungit, prevăzut la capete cu două ventuze. Se hrăneşte cu sânge. A fost folosită încă din cele mai vechi timpuri ca formă de tratament în medicină. Însemnări despre lipitori găsim şi la vracii din vremea faraonilor şi în India secolului al V-lea înainte de Hristos, dar şi la anticii greci sau la curtea Imperiului Roman. Tratamentul cu lipitori se numeşte „hirudoterapie”. Se considera, în trecut, că lipitorile trăgeau „sângele rău” din organism, dar de-a lungul vremii au fost utilizate nu numai în caz de probleme cu circulaţia sângelui sau cu tensiunea, ci şi pentru a vindeca boli de piele, ale urechilor, sterilitatea, impotenţa sau hemoroizii.
Medicina clasică foloseşte şi astăzi lipitorile, deoarece acestea reduc congestia sangvină şi sunt de ajutor în chirurgia plastică (pentru sterilizarea unor ţesuturi după operaţii, în reataşarea unor părţi secţionate etc.).