Main menu

header

603 4 4de Gabriela Militaru

Ceaiul este o sursă importantă de hidratare și de vitaminizare, dar și un produs de înfrumusețare și de întinerire. Băut sau folosit pe post de măști faciale, ceaiul ajută la eliminarea celor mai multe probleme cu care se confruntă pielea feței sau scalpul.

Lemongrass

Acest ceai e un puternic agent detoxifiant. Pentru rezultate miraculoase asupra tenului îl puteți bea pur și simplu sau puteți face măști din pliculețe cu ceai umezite în apă rece. Efectul: reduce petele și acneea.

Mușețel

Ceaiul din această plantă are rezultate excelente dacă doriți să vă deschideți culoarea părului cu două nuanțe. Pentru aceasta, tot ce trebuie să faceți este să introduceți două pliculețe cu ceai în apă fierbinte, adăugați lămâie și splălați-vă părul, lăsând apoi să acționeze timp de cinci-zece minute. Combinația aceasta poate fi folosită cu succes și pe post de șampon și balsam de păr.

Ceai negru

Radicalii liberi din acest ceai încetinesc procesul de îmbătrânire. De asemenea, el ajută la neutralizarea ridurilor. Puneți ceaiul negru la macerat, strecurați-l și lăsați-l o jumătate de oră la frigider. Spălați-vă fața cu ceaiul rece dimineața și seara. Ceaiul negru se oxidează foarte repede, așa că faceți o cantitate proaspătă de fiecare dată când doriți să-l folosiți.

Ceai verde

Pe lângă faptul că ajută inclusiv în curele de slăbire, ceaiul verde poate fi folosit și ca produs de înfrumusețare. Folosite pe post de măști faciale, pliculețele cu ceai verde acționează ca un exfoliant. Rezultatul este un ten mai luminos și mai puțin gras. Ceaiul acesta este folositor și în tratamentele pentru păr. Macerat la rece, el poate fi utilizat pentru limpezirea podoabei capilare după șamponare. Taninul pe care îl conține ceaiul verde conferă luciu firului de păr. În combinație cu sucul de lămâie, ceaiul verde reduce mătreața.

Lavandă

Această plantă are efecte răcoritoare și calmante pentru tenul umflat. În plus, ceaiul de lavandă reduce o gamă variată de infecții ale pielii. Lavanda este utilă și pentru tratamentul căderii părului și al mătreții. Spălați-vă părul de două ori pe săptămână cu ceai foarte concentrat de lavandă și veți observa cum aceste probleme se vor diminua.

Ghimbir

Ghimbirul este un antiseptic puternic ce tratează imperfecțiunile tenului. Ceaiul de ghimbir poate fi folosit cu succes în vindecarea pielii vătămate de expunerea prelungită la soare sau depigmentarea tenului. În plus, ghimbirul ajută la îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul scalpului și deci previne căderea părului.

Oolong

Mai puțin cunoscut în România, ceaiul chinezesc de Oolong este folosit pentru a reduce ridurile și petele întunecate de pe față. Oolongul este bogat în antioxidanți care ajută la îndepărtarea toxinelor și, prin urmare, a semnelor de îmbătrânire. De asemenea, Oolongul protejează pielea de pigmentarea neregulată determinată de razele dăunătoare ale soarelui.

Matcha

Originar din Japonia, acest ceai-pudră se prepară amestecându-l bine cu apă fiartă (de preferat cu o perie din bambus), până ce praful verde vibrant se omogenizează cu lichidul. De obicei, licoarea se savurează dintr-un „chawan” (un vas special pentru Matcha). Ceaiul este bogat în clorofilă, sursă importantă a antioxidanților care ajută la detoxifierea pielii.