Main menu

header

605 5 1de Cătălina Tăgârță

Vergeturile se manifestă sub formă de fisuri (linii paralele) roșiatice (când sunt recente) sau albe (după o perioadă de la apariție), au aspect denivelat la suprafața pielii și apar mai frecvent pe abdomen, regiune fesieră, coapse, dar pot fi prezente și pe sâni, gambe, brațe sau spate. Acestea sunt cauzate de ruperea rapidă sau mai lentă a țesutului conjunctiv pe zone ale corpului care suferă variații repetate/ bruște de volum. Ele pot afecta femeile și bărbații deopotrivă. Debutul vergeturilor este frecvent în adolescență, afectarea este alarmantă în cazul fetelor (pot prezenta vergeturi într-o proporție de până la 90% în diverse grade), bărbații pot fi afectați până la 40%.

Variațiile de greutate, principala cauză

Pe lângă variațiile în greutate, cauze frecvente ale vergeturilor sunt dezechilibrele hormonale, sarcina (în special lunile șase-opt), alăptarea, sportul practicat prea intens, creșterea bruscă în înălțime a adolescenților, administrarea locală de cortizon (creme) sau sistemică (pastile, injectabil), consumul de steroizi la sportivi, anumite afecțiuni ale tiroidei, tuberculoza. Vestea bună este că, de curând, studiile clinice și recenziile clienților din întreaga lume evidențiază tratamentul Sublative drept cea mai eficientă soluție existentă împotriva vergeturilor. Acestea, la fel ca şi cicatricele, sunt o problemă provocatoare, care nu poate fi tratată în totalitate prin metode neinvazive cum sunt cremele sau remediile naturiste. Pentru redobândirea aspectului estetic de altădată, tot mai mulți pacienți apelează la aparatul Syneron eTwo Sublative.

Constă în aplicarea radiofrecvenței bipolar fracționate

Tratamentul Sublative constă în aplicarea radiofrecvenței bipolar fracționate pe zona în care există vergeturi sau cicatrice, în special postacneice. Intensitatea este setată de medicul specialist care execută tratamentul. Acesta este unul minim invaziv și este mult mai puțin dureros comparativ cu cele realizate cu laser CO2. De asemenea, după finalizarea unei ședințe de tratament nu este necesară o perioadă de recuperare, pacienții putându-și relua imediat activitatea zilnică. Pe lângă tratarea vergeturilor și a cicatricelor postacneice, Sublative este indicat și în tratamentul ridurilor sau în rejuvenarea facială. Așadar, aparatul îmbunătățește conturul facial, estompează liniile fine ale tenului; șterge semnele de îmbătrânire prematură, pielea lăsată de pe față, gât, bărbie, decolteu; tratează în siguranță zona cu riduri și piele lăsată din jurul ochilor și sprâncenelor, precum și din jurul gurii. Reface textura pielii, care devine fină și uniformă, iar petele maronii dispar.

Aparatul eTwo, care a fost testat deja de multe vedete autohtone, este aprobat de FDA și deține protocoale combinate de tratament Sublime și Sublative pentru o rejuvenare completă facială și corporală într-un timp scurt, respectiv în doar câteva ședințe

Lasă pielea catifelată, fină şi reîntinerită

605 5 2Sublative este o tehnologie pe bază de radiofrecvență bipolară fracțională, care direcționează energia eficient în straturile superioare ale dermului, unde prin încălzire se produce o creștere semnificativă a colagenului. Rupturile epidermale sunt minime, recuperarea după tratament fiind rapidă și cu risc redus de pigmentare. Operațiunea cauzează leziuni ablative microepidermale (mici coloane de arsură cu țesut sănătos în jur), care inițiază un proces puternic și rapid de vindecare a țesutului. Pielea va deveni catifelată, fină și reîntinerită, arată oanaspanu.ro.