Main menu

header

611 4 1de Carmen Ciripoiu

Iaurtul natural şi lămâia, misterul părului fără cusur al braziliencelor

Considerate femei fără cusur, braziliencele păstrează din vechime rețete unice, pe care le folosesc cu sfințenie.

Uleiul de Babassu, pentru un ten de porțelan

611 4 3Ce poate face orice femeie ca să aibă un păr ca al celebrelor brazilience? Să folosească o mască din avocado și ulei de cocos sau una obținută din iaurt și suc de lămâie. Masca se păstrează un sfert de oră și se folosește de două ori pe săptămână. Rezultatul este cu adevărat spectaculos. Excepțional pentru ten din punctul de vedere al femeilor din cea mai veselă țară a lumii este uleiul de Babassu. Cum acesta se procură greu în România, poate fi înlocuit cu ulei de măsline sau cu cel de cocos. Cu siguranță că nu există personaj care să nu se întrebe ce fac braziliencele de au fesele atât de frumoase? Recurg la un peeling natural cel puțin o dată pe săptămână. Secretul constă în amestecarea ceaiului verde cu zahăr brun, iaurt gras și ulei de portocale. Totodată, pentru îmbunătățirea circulației, acestea consumă suc de sfeclă roșie şi morcovi de câteva ori pe săptămână. Și pentru că bikinii minusculi pe care îi poartă cer o epilare ca la carte, acestea folosesc ceară din miere organică, jeleu de zahăr și propolis.

Fructe de acai din belșug

În ultimii ani, braziliencele, ca multe alte frumuseți ale lumii, au hotărât să înlocuiască celebra cafea cu smoothie-uri naturale. Motivul? O piele radiantă! Ingredientul-minune în acest caz sunt fructele de acai. Conținând cantități uriașe de antioxidanți, acestea neutralizează efectele negative ale poluării și ajută la atenuarea liniilor fine, a ridurilor sau a petelor pigmentare. Pentru un smoothie autentic brazilian, se amestecă într-un blender două cești cu suc de acai, o ceșcuţă cu iaurt, o linguriță cu miere, o banană și trei linguri cu fulgi de ovăz.

Masca din excremente de privighetoare albeşte pielea japonezelor

Japonia se numără printre țările cu un adevărat cult în cultivarea frumuseții. În viziunea femeilor asiatice, nimic nu e mai important ca un ten de păpușă, păr întins perfect și… un zâmbet în fața căruia orice cuvânt pălește.

Ceaiul verde purifică organismul

611 4 2A văzut cineva vreo japoneză care să aibă probleme cu greutatea? Cu siguranță nu. Și asta pentru că asiaticele au mare grijă la ceea ce consumă. Din meniul zilnic al acestora nu lipsesc orezul, soia, peștele (mai ales cel crud), fructele și legumele. Pe lângă acestea, japonezele beau în fiecare zi câteva cești cu ceai verde, care are un efect antioxidant foarte puternic și ajută la purificarea și la hidratarea întregului organism. Și tot orezul este folosit de asiatice pentru ștergerea anilor de pe chip. Orezul brun (trei linguri) se fierbe până se înmoaie, se pune într-un bol, se clătește bine și se adaugă o lingură cu lapte cald și una cu miere. Se aplică pe fața curată și se lasă să acționeze o jumătate de oră.

O exfoliere ca la carte cu papaya

Dacă româncele aleg cel mai frecvent dușul, pentru japoneze, baia este un ritual sacru, de purificare, ce relaxează mintea și sufletul timp de o jumătate de oră, iar apa conține arome variate și petale de flori. Exfolierea este un alt procedeu de înfrumusețare la care apelează frumoasele japoneze. Acestea optează pentru un peeling foarte delicat, menit să nu le agreseze pielea, și folosesc în acest sens o mănușă realizată dintr-o sfoară subțire, care îndepărtează celulele moarte din straturile superioare ale pielii fără a-i dauna acesteia. În loc de mănușă se poate recurge cu succes și la papaya. O mască incredibilă folosită în Japonia din cele mai vechi timpuri este obținută din excrementele unei anumite specii de privighetoare numită uguisu, care conțin o enzimă ce poartă numele de guanine, al cărei rol este acela de a albi pielea și de a o lumina, reducând în acelaşi timp petele și ajutând la vindecarea arsurilor produse de soare. Dacă pe vremuri excrementele de privighetoare erau uscate prin expunerea la soare, astăzi, acestea sunt sterilizate cu ajutorul luminii ultraviolete. Produsul final se găsește sub formă de pudră, care se amestecă bine cu apă și se aplică pe suprafața tenului ca mască regeneratoare, hrănitoare și purificatoare, indicată mai ales tenului gras.

Musulmanele folosesc pentru epilat… mierea!

Pentru ca o femeie din Orient să fie fermecătoare nu este de ajuns să aibă doar un chip frumos, ca o fotografie fără cusur. E nevoie de puțin mister, senzualitate, rafinament, gingășie, bunătate, putere de a iubi, calități arhetipale ale sufletului feminin. La toate acestea, dacă se mai adaugă și câteva rețete oferite cu generozitate de natură, femeia se transformă într-o regină. A frumuseții, desigur…

Bronz cu… limită

De ce majoritatea studiilor le indică pe femeile musulmane ca având cea mai sănătoasă, mai fină și mai frumoasă piele din lume? Pentru că țin cont de anumite reguli de la care nu se abat niciodată. Vălul special numit hijab cu care acestea își acoperă capul nu e folosit doar pentru că cere tradiția, ci și pentru că le protejează părul de soare. Un alt lucru de care țin cont este că nu exagerează niciodată cu bronzatul, altfel, expunerea la soare le-ar deshidrata pielea, care și-ar pierde elasticitatea și ar arăta îmbătrânită. Femeile arabe folosesc pentru epilat... mierea! Datorită efectelor sale emoliente, calmante şi de hidratare, dar şi aderenţei speciale cu pielea, mierea topită este excelentă pentru îndepărtarea firelor nedorite de pe corp.

Băile în lapte, miraculoase

611 4 4De asemenea, femeile arabe nu fac niciodată rabat de la calitate, tocmai de aceea folosesc rețete tradiționale preparate după reţete străvechi. Iar una dintre cremele cu puternic iz oriental pe care toate femeile o întrebuinţează regulat este cea de corp cu ulei de migdale, praf de henna şi flori de iasomie. Un alt secret al pielii catifelate a arăboaicelor îl constituie băile în apă îndoită cu lapte și masajul cu uleiuri de nucă de cocos, migdale sau fistic, alături de împachetările și de măștile cu argilă, alge sau nămol. Uleiul de argan este preferatul femeilor musulmane, deoarece ajută la circulația sângelui, elimină toxinele și purifică pielea. Extrem de util este și uleiul de trandafiri, folosit pentru prevenirea celulitei, iar o mască pe bază de ulei de trandafiri curăță tenul de coșuri și de puncte negre.