Main menu

header

de Cristina Tache

Un machiaj reuşit înseamnă nu doar combinaţii perfecte de culori şi umbre, ci şi produse de calitate. Dar uneori omitem ceea ce este mai important: igiena instrumentelor cu care ne machiem, un aspect vital pentru sănătatea pielii noastre. Iată câteva sfaturi ce vă vor feri de probleme dermatologice şi care vă vor ajuta să prelungiţi viaţa instrumentelor din trusa de machiaj.

Pensulele murdare pot cauza acnee
Machiajul învechit de pe o pensulă necurăţată, în combinaţie cu sebumul de pe faţă pot duce la dezvoltatea bacteriilor, ce provoacă o mulţime de probleme dermatologice, de la puncte negre până la acnee şi iritaţii.

Curăţaţi-le după fiecare utilizare!
Pensulele pentru machiaj trebuie curăţate în funcţie de cât de des le folosiţi. Igienizarea lor împiedică formarea bacteriilor, fereşte pielea de probleme şi prelungeşte viaţa instrumentelor. Acestea trebuie curăţate după ce le folosiţi şi niciodată lăsate mult timp îmbibate cu produse cosmetice.

Dezinfectaţi cu alcool
Nu doar pensulele pentru machiaj trebuie să fie curăţate, ci şi restul instrumentelor pe care le folosiţi pentru înfrumuseţare. Ondulatoarele de gene sau ascuţitorile pentru creioanele cosmetice se curăţă cel mai bine cu beţişoare de urechi înmuiate în alcool. Este important să dezinfectaţi lama ascuţitorilor, pentru a preveni depunerea bacteriilor, ce pot ajunge pe buze sau în zona ochilor.

Sfaturi

Umpleţi un vas cu apă caldă în care adăugaţi săpun lichid. Luaţi fiecare pensulă şi înmuiaţi-i perii în apă. Curăţaţi prin scuturarea perilor înainte şi înapoi în apă cu săpun. Frecaţi uşor până se formează spumă. Clătiţi pensulele în apă caldă, până când dispare orice urmă de săpun. Puneţi pensulele pe un prosop curat şi lăsaţi-le să se usuce complet înainte de a le pune la loc în trusa de machiaj. Căutaţi produse speciale pentru curăţarea pensulelor. Acestea dezinfectează instrumentele şi păstrează firele într-o stare bună.
Atenţie! Nu băgaţi pensulele cu totul în apă, pentru că, de obicei, cozile sunt prinse cu lipici, ce se deteriorează la contactul cu apa!