Main menu

header

de Cristina Tache

Noi, femeile, acordăm o atenţie deosebită manichiurii, pentru că mâinile ne reprezintă şi aduc un plus de feminitate. Ne place să dăm unghiilor noastre forme rotunde, pătrate sau ovale, să le colorăm cu tot felul de nuanţe, dar de multe ori uităm că şi ele au nevoie de tratamente speciale pentru a putea fi mereu puternice şi frumoase. Atunci când nu le îngrijim atent, unghiile se rup, se îngălbenesc sau se exfoliază. Aşa cum pielea are nevoie de hidratare, şi unghiile pot fi hrănite cu ajutorul unor măşti, unguente sau băi. Iată ce puteţi face pentru a întreţine sau reda frumuseţea unghiilor dumneavoastră.

Ulei de măsline şi suc de lămâie
Încălziţi o lingură cu ulei de măsline într-o baie de apă şi amestecaţi cu câteva picături de suc de lămâie. Aplicaţi soluţia pe unghii prin masare, iar apoi puneţi-vă mănuşi de bumbac, pe care să le ţineţi peste noapte. Repetaţi tratamentul de două ori pe săptămână. Această mască întăreşte unghiile şi le redă aspectul sănătos.

Baie cu sare de mare
Încălziţi o jumătate de litru de apă şi dizolvaţi o linguriţă cu sare de mare în ea. Scufundaţi degetele în soluţie şi menţineţi-le 20 de minute. Apoi ştergeţi mâinile şi aplicaţi o cremă hidratantă. Repetaţi procedura zilnic, timp de o săptămână.

Piper roşu, pentru creştere rapidă
Amestecaţi o jumătate de linguriţă cu piper roşu, zece linguri cu apă fierbinte şi o linguriţă cu cremă de mâini. Lăsaţi amestecul la aburi zece minute. Răciţi soluţia, iar apoi aplicaţi pe unghii, masând uşor, menţineţi 15 minute şi clătiţi. Folosiţi masca o dată pe lună, pentru întărirea unghiilor şi pentru a le stimula creşterea.

Unguent cu ceară, pentru întărire
Topiţi patru grame de ceară de albine şi amestecaţi cu un gălbenuş de ou. Treptat aplicaţi ulei de măsline, până obţineţi un amestec gros. Aplicaţi pe unghii seara, înainte de culcare, timp de zece zile.

Apă de trandafiri şi glicerină, împotriva „albeţelor”
Preparaţi o soluţie din trei linguriţe cu apă de trandafiri, o linguriţă cu glicerină şi una cu suc de lămâie. Ungeţi zilnic unghiile cu acest preparat, pentru a scăpa de petele albe şi pentru a reda culoarea naturală sănătoasă.

Baie gelatinoasă, pentru unghii subţiri
Dizolvaţi o jumătate de linguriţă cu glicerină într-un pahar cu apă fiartă, lăsaţi să se răcească, iar apoi ţineţi unghiile în gelatină timp de 15 minute. Folosiţi tratamentul de două-trei ori pe săptămână. Glicerina hrăneşte şi întăreşte unghiile subţiri şi casante.