Main menu

header

612 4 2de Cătălina Tăgârță

Temperaturile scăzute și vântul rece sunt responsabile pentru uscarea excesivă a pielii și pentru apariția efectului neplăcut de piele crăpată la nivelul mâinilor în timpul sezonului rece. Pentru a avea din nou pielea catifelată e important să țineți cont de câteva sfaturi.

Purtați mănuși

În timpul iernii, una dintre cele mai importante reguli pentru a avea mâini frumoase este aceea de a le proteja de temperaturile scăzute, de vânt și de umezeală. Așadar, purtați întotdeauna mănuși când ieșiți afară, mai ales dacă știți că veți petrece mai mult timp în aer liber. O pereche de mănuși tricotate sunt ideale pentru a asigura nivelul optim de căldură, pe când cele din piele naturală au capacitatea de a bloca pătrunderea aerului rece. Însă nu doar când sunteți afară trebuie să vă protejați! Mai ales pe timpul iernii e important să purtați mănuși din cauciuc atunci când faceți curățenie și atunci când folosiți substanțe periculoase, întrucât pielea va fi mult mai puternic afectată dacă este crăpată și sensibilă.

Întrebuinţaţi săpun cu glicerină

Majoritatea săpunurilor conțin agenți de curățare puternici, care îndepărtează eficient murdăria. Dar tocmai această calitate a lor le face nocive pentru pielea mâinilor pe timpul iernii. Săpunurile dure îndepărtează stratul hidrolipidic protector de la suprafața pielii, care are rolul de a menține pielea hidratată și catifelată și de a o apăra de factorii nocivi de mediu. Așadar, e indicat să folosiți un săpun de mâini delicat, cu un conținut ridicat de glicerină sau cu o formulă specială pentru piele uscată. Mai mult, de fiecare dată după spălare aveți grijă să vă ștergeți foarte bine cu un prosop textil sau din hârtie. Sub nicio formă nu lăsați mâinile umede și, cu atât mai grav, nu ieșiți afară cu ele umede. Imediat după spălare, pielea este foarte vulnerabilă, temperaturile scăzute putând să provoace rapid uscarea și crăparea.

Ungeți-vă seara cu o cremă grasă

Nu uitați că mâinile sunt primele care trădează vârsta! Așadar, la fel cum în fiecare seară vă demachiați sau aplicați o cremă de noapte pentru ten, ar trebui să aveți un ritual de îngrijire și pentru membre (deci atât pentru cele inferioare, cât și pentru cele superioare). Aplicați în fiecare seară o cremă hidratantă chiar înainte de culcare. Chiar dacă folosiți o formulă mai grasă, nu vă faceți griji, pentru că în timpul somnului aceasta va fi absorbită complet în piele, astfel că dimineața va fi catifelată.

PONT. Pentru a preveni uscarea pielii, din geanta fiecărei doamne nu ar trebui să lipsească un tub cu cremă, care va fi aplicată pe mâini periodic.

Vaselina cosmetică, folosită o dată pe săptămână

Cel puțin o dată pe săptămână oferiți-le mâinilor un răsfăț binemeritat. Masați-le cu puțin zahăr amestecat cu ulei de măsline pentru a îndepărta celulele moarte, apoi aplicați o cantitate generoasă de vaselină cosmetică și puneți-vă o pereche de mănuși din cauciuc sau din plastic. Dormiți cu mănușile o noapte întreagă sau așteptați cel puțin o oră pentru ca soluția să hidrateze intens pielea. Mâinile vor arăta impecabil dacă repetați acest tratament o dată pe săptămână.