Main menu

header

de Claudia Stan

Uleiul de argan este un ulei obţinut din fructele unui copac ce se găseşte numai în secetosul Maroc. Arganul este un arbore cu spini, ce se adaptează foarte uşor la clima secetoasă din sud-estul ţării originare. Uleiul, ajuns faimos în lumea întreagă, este apreciat pentru proprietăţile sale medicinale şi cosmetice, câştigându-şi titulatura de „aurul Marocului”. Femeile din antichitate dădeau o lingură cu argan pur nou-născuţilor, fiind o modalitate de a le ura viaţă lungă şi sănătoasă. Despre calităţile sale, veţi afla mai multe amănunte citind materialul de mai jos.

Previne vergeturile
Bogăţia în vitamine, acizi graşi, fenioli şi caroteni a acestui ulei ajută la menţinerea sănătăţii pielii. Este mult mai rezistent la oxidare decât uleiul de măsline şi poate fi folosit atât în stare naturală, cât şi sub formă de creme. Produsul ajută la fortifierea unghiilor casante şi fragile, prevenind ruperea şi exfolierea acestora. Pentru această întrebuinţare se pun într-un vas o lingură cu ulei de argan şi una cu zeamă de lămâie şi se ţin unghiile timp de un sfert de oră, apoi se şterg cu un prosop curat. Uleiul de argan este ideal pentru femeile însărcinate, a căror piele trece prin transformări dramatice într-un timp extrem de scurt. Viitoarele mămici îşi vor unge burticile şi sânii cu ulei sau cremă din argan, prevenind astfel inesteticele vergeturi. Pielea va fi sănătoasă, hidratată şi strălucitoare.

Stopează ridurile
Crema şi uleiul din argan sunt ideale pentru hidratarea tenului şi pentru tratamentul acneei. În plus, „aurul Marocului” măreşte aportul nutritiv la nivel celular, împiedicând uscarea şi îmbătrânirea fiziologică a pielii. Aceste efecte benefice previn apariţia ridurilor, stimulează schimbul de oxigenare celulară, ameliorând depunerea intercelulară. Totodată, neutralizează radicalii liberi şi protejează ţesutul conjunctiv.

Regenerează părul
Încă din antichitate, femeile îşi masau corpul şi părul cu ulei de argan. Astăzi, uleiul este renumit pentru puterea sa revitalizatoare asupra părului şi pentru aroma sa exotică. Pentru părul degradat se recomandă ungerea acestuia pe toată lungimea (începând de la rădăcini) înainte cu o jumătate de oră de spălare. În scurt timp veţi observa că firele se vor regenera şi veţi avea un păr mătăsos şi strălucitor.

Combate obezitatea

În afara utilităţii strict cosmetice a minunatului ulei, marocanii au descoperit proprietăţi terapeutice inegalabile. Acesta reduce nivelul colesterolului rău, ajută la buna funcţionare a ficatului, prevenind ciroza hepatică. În plus, stimulează oxigenarea celulară, reglează tensiunea arterială şi are proprietăţi anticancerigene. Împotriva obezităţii se administrează câte o linguriţă cu ulei de argan pe stomacul gol în fiecare dimineaţă. Uleiul de argan îl găsiţi în farmacii, iar pentru a vă asigura de calitatea acestuia vă sfătuim să verificaţi ambalajul, pe care trebuie să fie precizată ţara de provenienţă (Maroc).