Main menu

header

617 5 3de Valeria Roman

Buzele pline au fost dintotdeauna simbolul senzualității și feminității, așa că nu este de mirare de ce din ce în ce mai multe femei dau buzna în cabinetele medicilor esteticieni pentru a-şi injecta acid hialuronic. O metodă mai puţin costisitoare şi minim invazivă pentru a avea buze cărnoase o puteţi pune în aplicare chiar acasă, iar efectul va fi spectaculos. În plus, nu aveţi nevoie de injectare, ci doar de câteva mici secrete, dar cu rezultate mari. Gabriela Buică (foto), make-up artist, ne învaţă care sunt paşii pentru a obţine efectul „ombre” pentru buze fără să vă deplasaţi la estetician.

Exfoliant cu două ingrediente din bucătărie: zahărul şi mierea

Primul pas este pregătirea buzelor pentru procesul prin care acestea vor deveni garantat mai mari. Specialiştii ne recomandă să avem la îndemână un exfoliant de buze, un balsam, un creion contur şi un ruj în nuanţa dorită. Exfolierea este foarte importantă, aşadar, pentru ca buzele să fie moi și voluptoase, trebuie ca o dată pe săptămână să îndepărtaţi celulele moarte. Aceasta vine la pachet cu un alt mic avantaj care ne poate duce la rezultatul dorit. Exfolierea stimulează circulația sangvină, făcând ca buzele să pară mai pline. Trebuie să aveţi grijă ca produsul pe care îl folosiţi să nu fie foarte aspru. Pentru asta, puteți prepara chiar dumneavoastră acasă un scrub cu două ingrediente. „Recomand să vă faceţi un exfoliant de buze în casă, deoarece ingredientele sunt naturale şi toată lumea le are. Este vorba despre miere şi zahăr cristal alb. Se amestecă o lingură cu zahăr alb cu un vârf de cuţit cu miere. Înainte de partea de exfoliere, ar trebui să înmuiaţi pielea buzelor pentru a asigura o uşoară îndepărtare a cuticulelor uscate (dacă există). Cu o periuță de dinți se aplică pasta pe buze, prin mișcări circulare. La final, se clătește foarte bine cu apă rece”, ne-a povestit make-up artistul Gabriela Buică.

Daţi mai mult ruj spre colţuri

617 5 4Pasul următor este hidratarea. După exfoliere, se folosește un produs cu vitamina E și ceară de albine. Buzele netede și frumoase se întreţin prin utilizarea zilnică a unui balsam, iar o dată pe săptămână se întinde pe suprafața lor miere. Dacă țineţi cont de câteva recomandări când vă machiaţi, puteți mări vizual buzele fără prea mult efort. Veţi avea nevoie de un creion de buze. „Schiţaţi cu mare atenţie conturul buzelor şi aplicaţi mai multă culoare spre colţuri. Când le creionaţi, începeţi întotdeauna cu buza superioară, dinspre centru spre colțuri. La final, estompaţi surplusul cu un șervețel. Cu o pensulă întindeţi puţin culoarea pe buze pentru un efect de uniformizare. Încercaţi să nu atingeţi conturul, ci doar linia din interior”, completează specialista.

Aplicaţi gheaţă sau piper şi ardei iute

Pentru ca buzele să arate mai groase, țineţi cont de ce nuanțe au rujurile pe care le folosiţi. Potrivite sunt cele în tonuri deschise de roz, piersică sau bej. „Se ia rujul, o nuanţă mai deschisă decât culoarea de linie. Completaţi centrul buzelor cu o culoare mai deschisă. Efectul buzelor mărite este garantat fără injectare şi fără să cheltuiţi o avere”, a spus make-up artistul. Pentru acelaşi efect miraculos de mărire a buzelor se pot folosi cuburi de gheaţă. Așa că, zilnic, înainte de a merge la culcare, se masează buzele două minute. Același rezultat de creștere în volum se obține și dacă se aplică piper și ardei iute. Acestea vascularizează foarte tare buzele, făcându-le să pară mai mari. Efectul este însă unul temporar.