Main menu

header

618 4 2de Adrian Barna şi Daniel Alexandrescu

Din cele mai vechi timpuri, gheişele foloseau orezul pentru a se bucura de excelentele sale efecte de înfrumuseţare. Acum, orezul, apa de orez şi făina de orez fac parte din ingredientele unora dintre cele mai bune şi scumpe produse de îngrijire corporală. Iată câteva beneficii ale orezului pentru ten și păr.

Loțiune de curățare facială

Curățarea facială se face prin simpla înmuiere în apa de orez a unui tampon de vată cu care se va masa pielea ușor pentru câteva minute. Se lasă fața să se usuce fără a șterge cu prosopul, pentru a permite absorbirea totală a nutrienților din apa de orez. Curățând regulat fața cu apă de orez, pielea va deveni moale, catifelată şi radiantă. Mai mult, orezul este recunoscut datorită conținuturilor sale foarte bogate în vitamina E și în antioxidanți, două substanțe absolut necesare pentru combaterea tenului matur și a ridurilor. Aplicată de două ori pe zi, timp de 15 minute, aduce îmbunătățiri semnificative tenului dumneavoastră. Puteți folosi, de asemenea, apa de orez pe post de toner facial. Se înmoaie un tampon de vată în apa de orez și se aplică pe față după curățare, pentru a închide porii și a conferi netezime tenului. Acest toner natural stimulează fluxul de sânge și va păstra pielea netedă și strălucitoare.

Balsam pentru păr

Apa de orez poate fi, de asemenea, folosită ca un balsam pentru păr. Se adaugă câteva picături de ulei esențial de rozmarin, lavandă sau mușcată în apa de orez, se lasă să acționeze cinci minute, apoi se spală normal părul.

Baie relaxantă

618 4 3Ingredientele naturale adăugate în cada plină fac dintr-o baie obişnuită un adevărat răsfăţ. O baie de 15 minute într-o cadă cu apă şi orez poate să fie un remediu extrem de relaxant. Reţeta include o cană cu orez alb, o cană cu orez brun, două linguri cu ceai negru şi o cană cu lapte praf. Amestecați-le într-un bol, apoi puneți conţinutul într-un tifon, înnodați-l bine şi scufundați-l în cada cu apă caldă.

Mască pentru mâini catifelate

Aveţi mâinile uscate şi lipsite de catifelare? Puteţi remedia această problemă imediat cu apă de orez, o jumătate de castravete tocat şi două linguri cu lapte de cocos. Amestecați toate ingredientele bine, aplicați masca obţinută pe mâini şi lăsaţi să acţioneze 15 minute.

Luptă cu cearcănele

Și uleiul de orez este extrem de eficient în îngrijirea pielii și a părului. Având în vedere că el conține o mulțime de vitamine și de antioxidanți, uleiul de orez oferă o mulțime de beneficii pentru frumusețe. Iată câteva: acest ingredient previne îmbătrânirea prematură, luptând cu radicalii liberi. Hrănește pielea în profunzime, deoarece e bogat în vitamina E și acizi grași, acesta penetrează în profunzime straturile pielii, menținând hidratarea pe o perioadă mai mare. De asemenea, îmbunătățește elasticitatea tenului și iritațiile. Mai mult, aplicat frecvent, acest remediu-minune estompează petele apărute odată cu înaintarea în vârstă. Dacă nu ați reușit să combateți cearcănele cu nimic până acum, apelați și la acest leac. În plus, elimină mătreața și echilibrează secreția de sebum. Prin masajul cu acest ulei veți scăpa de cojile albe apărute la nivelul scalpului. Folosind periodic ulei de orez în ritualul de îngrijire a părului veți observa încă de la primele aplicări că firele dumneavoastră de păr sunt mai lucioase și nu se mai rup așa ușor.

PONT. Din orezul rămas în urma preparării apei de orez înmuiată sau fermentată, se poate face un scrub foarte hrănitor pentru față și corp. Scrubul de orez se obține prin pisarea orezului, la care se adaugă două lingurițe cu ulei de măsline sau de cocos pentru tenul uscat și două lingurițe cu zeamă de lămâie pentru tenul gras.

Metode de preparare a apei de orez

Prin înmuiere

Ingrediente: 1/2 cană orez nefiert, 2 căni apă plată.

Mod de preparare: se spală bine orezul pentru a îndepărta impuritățile. Se pune într-un vas, se acoperă cu apă și se lasă la înmuiat cel puțin două ore. În acest timp se amestecă din când în când în vasul cu orez și apă. Apa de orez obținută se strecoară printr-o sită deasă și se poate păstra într-un recipient de sticlă închis perfect, la frigider, pentru trei-patru zile.

Prin fierbere

Ingrediente: 1/2 cană orez nefiert, 2 căni apă plată.

Mod de preparare: se spală bine orezul pentru a îndepărta impuritățile. Se fierbe foarte bine și se strecoară apa printr-o sită fină. Se lasă să se răcească, apoi se pune într-un recipient de sticlă și se păstrează la frigider timp de trei-patru zile.

Prin fermentare

Ingrediente: 1/2 cană orez nefiert, 2 căni apă plată.

Mod de preparare: se spală bine orezul pentru a îndepărta impuritățile. Se pune jumătatea de cană cu orez într-un vas și se acoperă cu apă, lăsându-l la înmuiat pentru cel puțin două ore (ideal 12 ore). În acest timp, se amestecă bine până când apa devine tulbure. Se separă apoi apa de orez cu ajutorul unei strecurătoare și se lasă lichidul obținut la temperatura camerei pentru o zi sau două. Atunci când lichidul devine ușor acru înseamnă că fermentația a început. Procesul de fermentare durează între 24 şi 48 de ore, în funcție de temperatura camerei. Apa de orez fermentată se folosește imediat, iar dacă este în exces e indicat să se fiarbă pentru a opri procesul de fermentare. Se pune într-un recipient de sticlă și se păstrează la frigider timp de trei-patru zile.