Main menu

header

620 4 1de Gabriela Militaru şi Cristian Blănuţă

Rene Russo, fostul fotomodel care a încântat lumea modei în urmă cu câteva decenii apărând pe coperta revistelor „Vogue” și „Cosmopolitan” a devenit cunoscută ca actriță după ce a apărut alături de Mel Gibson în „Armă mortală 3”. Au urmat apoi și alte filme precum „Aventură în doi” (unde a filmat o scenă nud) sau „Thor”. Actrița a fost recompensată cu Premiul BAFTA pentru prestația sa în „Prădător de noapte”. Căsătorită de 25 de ani cu scenaristul Dan Gilroy, alături de care are o fiică, la 63 de ani, Rene Russo pare să trăiască o a doua tinerețe și se bucură de asta.

„Nu vă bateți joc de tenul vostru încercând prea multe trucuri faciale!”

620 4 2Uitându-ne la Rene Russo am putea crede că tenul său nu are niciodată nevoie de machiaj și, cu atât mai puțin, de intervenții chirurgicale. Și totuși, actrița, care a devenit cunoscută în lumea mondenă americană mai întâi ca fotomodel în anii ’70, recunoaște că are grijă ca pielea sa să arate cât mai naturală, evitând pe cât posibil aspectul „încărcat” al tenului. Specialistă în machiaj pe bază de produse naturale, Rose-Marie Swift este de părere că „a purta prea mult machiaj atunci când ai trecut deja de o anumită vârstă nu face decât să-ți accentueze ridurile și să-ți usuce pielea”. De aceea, ea o felicită pe Rene, care „știe să se mențină naturală cu puțină mascara, gloss în culori nude și un praf de fard de obraz”. Pentru aspectul său mereu proaspăt, actrița are să le mulțumească nu doar machiajului simplu și genelor moștenite din familie, ci și celor câtorva intervenții pe care și le-a făcut de-a lungul timpului. „Fac tratamente cu laser și mă împac foarte bine și cu Botoxul”, a recunoscut ea într-un interviu acordat revistei „People”. Laserul presupune să se acționeze cu o sursă de căldură asupra pielii, ceea ce are ca rezultat ștergerea liniilor fine și a ridurilor de pe față, tenul rămânând astfel mai neted. În același timp, injectarea Botoxului în mușchii faciali reduce ridurile de expresie, acționând în special în zona frunții și a gurii. Dar, deși chiar ea a beneficiat de pe urma înfrumusețării artificiale, Rene le avertizează pe femei: „Nu vă bateți joc de pielea voastră încercând prea multe trucuri faciale!”

„Are un regim echilibrat, format din pui, pește, legume și semințe integrale”

Rene Russo le recomandă femeilor, de asemenea, să nu exagereze nici cu regimurile alimentare. „Dietele nu sunt sănătoase. Știu că este mai ușor pentru mine să spun asta, pentru că, oricât aș mânca, nu mă îngraș, dar, și dacă aș adăuga kilograme, tot nu m-aș înfometa ca să scap de ele”, a declarat actrița, faimoasă pentru formele sale încântătoare. Cât despre ea, Rene recunoaște că are „o dietă echilibrată formată din pui, pește, legume și semințe integrale”. Actrița nu ține regim, dar obișnuiește să-și asculte corpul, care îi dictează exact ce are nevoie să consume. „Dacă am nevoie să mănânc o friptură, atunci mănânc o friptură. Tot ceea ce trebuie să fac este să fiu atentă la corpul meu și să nu cred că ceea ce e bun pentru altcineva va fi bun și pentru mine. De exemplu, vitamina C face minuni pentru alte femei, mie însă îmi provoacă tot felul de alergii la nivelul pielii, chiar dacă mănânc doar o mandarină. Altfel, urmăresc să consum cât mai multe legume organice. Ador cartofii, peștele și carnea de pui. Nu mănânc nimic prăjit în ulei, stau departe de fast-food și de produse cu conservanți. De asemenea, beau foarte multă apă. Am grijă să nu folosesc prea multă sare. Dacă am poftă de ceva dulce, fac un tort de ciocolată cam o dată pe lună. Iar dacă îmi dai o farfurie cu paste, e tot ce pot să-mi doresc. Organismul are nevoie și de asta. Nu poți mânca în fiecare zi același lucru”, își detaliază Rene dieta zilnică. Actrița le sfătuiește, de asemenea, pe femei să nu renunțe complet la uleiuri, ci doar să folosească uleiuri naturale, fără să le prăjească. „Uleiul de măsline este foarte bun pentru o piele cu aspect sănătos”, spune ea. Cât despre vitamine, Rene dezvăluie că preferă să le țină departe de regimul său, pentru că îi provoacă iritații ale pielii. În schimb, de curând a început să ia minerale, acestea o ajută să aibă un somn liniștit noaptea.

Diversifică sporturile

Aceeași atitudine moderată o are Rene Russo și față de sport. Actrița spune că, după problemele cu coloana pe care le-a avut în copilărie, tot ce o interesează este să aibă o postură corporală corectă. „Acupunctura și chiropraxia m-au ajutat să înving scolioza. Am, de asemenea, o persoană specializată în terapiile Rolfing și Feldenkrais care are grijă de coloana mea”, a explicat actrița. Pentru a-și menține mușchii tonifiați, ea ridică greutăți ușoare de trei ori pe săptămână timp de 45 de minute. De trei sau de patru ori pe săptămână, Rene face plimbări în ritm alert timp de o oră sau Pilates, ca pe o modalitate ideală de a pune organismul în mișcare și de a obține un corp cu forme armonioase. „Nu fac același tip de mișcare prea mult timp pentru că mă plictisesc. Dar mă asigur că fac mișcare în fiecare zi. Nu sunt maniacă. 20 de minute pe bicicletă sau ridicând greutăți, și apoi îmi reiau rutina zilnică”, a declarat actrița pentru revista „People”. În același timp, ea recunoaște că face sport pentru a-și menține musculatura fermă și pentru a fi sănătoasă, și nu pentru că ar avea probleme cu kilogramele. „Sunt slabă de la natură. De fapt, îmi este foarte greu să mă îngraș”, a spus ea.

Diagnosticată cu scolioză în copilărie, Rene Russo a fost nevoită să poarte corset medical timp de patru ani

Actrița din „Prădător de noapte” crede că frumusețea poate fi menținută fără înfometare zilnică sau sport în exces

Ia tratament pentru o boală psihică

Dacă la capitolul kilograme Rene Russo este, cu siguranță, invidiată de multe femei care ar vrea să poată mânca orice fără să se îngrașe, nu același lucru se poate spune despre o mai veche problemă de sănătate a actriței. În urmă cu câțiva ani, Rene a dezvăluit că suferă de tulburare bipolară, o boală psihică ce se caracterizează prin frecvente schimbări radicale de stare și de tonus. Actrița a recunoscut că se află sub tratament medicamentos pentru boala sa și le recomandă tuturor celor care suferă de aceeași afecţiun să ia starea lor de sănătate cât mai în serios posibil. „Nu spun că medicamentele funcționează în toate cazurile, dar pentru mine este perfect. Mișcarea și dieta te pot ajuta să te simți mai bine, dar, fără pastile, e ca și cum ai încerca să stingi un incendiu cu un pahar cu apă. Și, oricum, după o vreme te obișnuiești. Eu mă simt ca și cum aș lua pastile pentru tensiune”, a mărturisit ea. Întrebată ce a determinat-o să înceapă să ia pastile, Rene a răspuns că la un moment dat „am simțit cum pur și simplu mă prăbușesc și nu mă mai puteam ridica din pat. Atunci mi-am dat seama ce trebuie să fac”, a spus ea.

„Opt ore de somn pe noapte, fără tutun și fără medicamente în exces, și poți fi liniștită în privința sănătății tale“ (Rene Russo)