Main menu

header

621 4 1de Cătălina Tăgârță şi Florica Pintea

Schimbările hormonale, transformările care au loc în timpul sarcinii, oscilațiile mari de greutate, dar mai ales vârsta, toate acestea își pun amprenta pe aspectul sânilor. Dacă nu luați măsuri din timp, aceștia își vor pierde din elasticitate și se vor lăsa.

Efectuați câteva exerciții simple dimineața

Efectuați în fiecare dimineață exerciții speciale de aerobic pentru această parte a corpului: ridicați brațele în lateral, astfel încât acestea să fie la nivelul umerilor. Duceți brațele întinse în față, apoi, din nou, spre lateral și tot așa. Ajutându-vă de două gantere mici, de 500 de grame fiecare, țineți mâinile pe lângă corp, apoi ridicați-le în față (cu ganterele în mână). După efectuarea acestui exercițiu (tot cu ajutorul ganterelor), din poziția brațe ținute pe lângă corp, îndoiți mâna de la cot și aduceți brațele aproape de bărbie. Apoi, cu brațele întinse în lateral, ridicați îndoind din cot și aduceți ganterele lângă umăr, apoi întindeți din nou și continuați. Faceți câte două serii de opt repetări din fiecare exercițiu. Efectele benefice se vor vedea nu doar asupra bustului, ci și asupra stării de spirit. Veți observa că, în doar câteva minute, veți căpăta un tonus mai bun și veți fi mai energici pentru întreaga zi.

Faceți yoga sau mergeți săptămânal la bazin

621 4 2Mișcarea în apă și yoga sunt la fel sau chiar mai bune decât gimnastica. Așadar, fie optați pentru câteva posturi de yoga care mențin fermitatea bustului, cu condiția să le învățați de la o persoană avizată și să le efectuați corect, fie încercați să mergeți la bazin cel puțin de două ori pe săptămână. Apa face bine și la spate, deci veți îmbina utilul cu plăcutul și esteticul cu sănătatea. În bazin, poziționați-vă într-un loc unde apa vă ajunge doar până la nivelul gâtului. Din poziția mâini în lateral, la nivelul umerilor, duceți membrele către față, pentru a aplauda (Atenție! Totul se întâmplă sub apă). După ce faceți câteva repetări, din poziția brațe în față, cu palmele în jos, împingeți apa cu palmele către spate, apoi către față! Cu mâinile inițial pe lângă corp, duceți brațele în sus, prin lateral, apoi reveniți și continuați. La final, profitați să faceți o plimbare prin apa care vă ajunge abia la umeri/gât. Spatele vă va fi recunoscător!

Noaptea lăsați bustul neîncorsetat

În afară de mișcare, e important și comportamentul de zi cu zi. Spre exemplu, alegeți sutiene de calitate. Întrucât sunt purtate aproape toată ziua, acestea trebuie să vă dea un grad ridicat de confort. Probați-le întotdeauna înainte de a le cumpăra, pentru a vă asigura că alegeți mărimea potrivită. Cu cât sânii sunt mai mari, indiferent că sunt naturali, cu implanturi sau în timpul sarcinii, cu atât efectul gravitației asupra lor este mai ridicat și își vor pierde fermitatea. De aceea, susținerea oferită de sutien este esențială. În timpul nopții este de preferat însă să lăsați bustul neîncorsetat. Eventual înlocuiți sutienul cu o bustieră dacă nu puteți renunța complet la el. Alegeți una din material textil moale, care să ofere susținere fără să fie incomodă!

Untul de cacao, eficient pentru pielea uscată

621 4 3Evitați oscilațiile de greutate prin adoptarea unui stil de viață sănătos! Dacă vă propuneți să slăbiți, faceți în paralel și sport sau cel puțin exercițiile amintite anterior, pentru a nu vă trezi cu vergeturi și sâni lăsați. Dietele agresive duc la urme vizibile pe piele foarte urâte. De asemenea, dacă sunteți însărcinată, folosiți permanent o cremă hidratantă pentru corp. Pielea hidratată este mult mai elastică și suplă decât cea uscată, iar în ceea ce privește frumusețea sânilor, acest lucru este extrem de important. Un decolteu generos atrage întotdeauna privirile celor din jur, iar dacă este și frumos, va fi și mai apreciat. Uleiurile sunt cele mai eficiente soluții pentru a combate rapid pielea uscată. Așadar, după fiecare duș aplicați în palme câteva picături de ulei și masați pielea umedă. Foarte eficiente și fără efecte adverse sunt uleiurile pentru bebeluși. Dar nu ocoliți nici variantele naturale precum uleiul de măsline sau de cocos, untul de cacao etc.

Nu uitați să verificați cu regularitate sănătatea sânilor dumneavoastră! Depistarea în fază incipientă a cancerului de sân înseamnă o șansă la viață. În afara palpării, pe care o puteți face singură, este important să mergeți la medic o dată pe an pentru o ecografie mamară

Mască pe bază de avocado şi ulei din germeni de grâu

Iată și un exemplu de mască pentru sâni cu rezultate uimitoare, ce poate fi aplicată după duș. Aveți nevoie de: un avocado, o linguriță cu miere și două linguri cu ulei din germeni de grâu. Pasați bine avocado, apoi adăugați pe rând celelalte ingrediente. Amestecați până se formează o pastă și aplicați tratamentul pe sâni și pe decolteu. Lăsați un sfert de oră să își facă efectul, apoi îndepărtați cu apă! Masca se poate aplica o dată sau de două ori pe săptămână, iar imediat după îndepărtare și spălare e indicat să aplicați și o cremă hidratantă.