Main menu

header

622 5 1de Luana Mare şi Florica Pintea

Pentru că perioada primăverii înseamnă detoxifiere şi regenerare, este un moment bun pentru toate doamnele şi domnişoarele să se ocupe de frumuseţea şi de revitalizarea tenului. Margareta Mihai, reprezentanta salonului de frumuseţe VicMar din Bucureşti, spune că este timpul pentru microdermabraziune şi pentru tratament cu ultrasunete, iar tenul va deveni mai luminos, mai sănătos, mai hidratat şi ridurile fine vor dispărea ca prin minune.

„Este un dispozitiv prevăzut cu dischete cu pulbere de diamant”

- Ce este microdermabraziunea?

- Microdermabraziunea este una dintre cele mai eficiente metode de curăţare a tenului, de reîmprospătare a acestuia şi, totodată, de refacere a supleţii, dar şi a ştergerii liniilor fine, de expresie, ce încep să se instaleze uşor după vârsta de 30 de ani. Microdermabraziunea înseamnă în primul rând regenerarea tenului. Noi, reprezentantele sexului frumos, punem zilnic pe faţă pudră, farduri, creme, şi tenul se încarcă, porii se astupă. Atunci venim cu acest aparat cu pulbere de diamant care curăţă şi astfel eliberăm porii ca faţa să se aerisească, să se oxigeneze. Astfel putem avea un ten sănătos, luminos, strălucitor. Este cea mai eficientă metodă de curăţare rapidă.

- Operaţiunea este dureroasă?

- Este o procedură nedureroasă, nechirurgicală, o curăţare noninvazivă a epidermei, durează 15 minute şi se face cu un aparat special, un dispozitiv care are o baghetă prevăzută cu dischete cu pulbere de diamant. Se trece cu bagheta pe suprafaţa pielii, şi astfel se curăţă toate celulele, toate impurităţile, se scot punctele negre şi se curăţă petele cauzate de soare sau cele de după naştere, acumulările de melanină.

„Exfoliază şi celulele moarte de la suprafaţa tenului”

- Cu ce este mai bună microdermabraziunea decât un tratament cosmetic clasic, de curăţare a tenului, acela în care cosmeticiana extrage cu mâna impurităţile de pe faţă?

- În primul rând, microdermabraziunea înseamnă şi o exfoliere a celulelor moarte de la suprafaţa tenului, este complet nedureroasă, durează mai puţin şi, totodată, stimulează producţia de celule noi, accelerează producţia de colagen şi de elastină. Este un peeling mecanic foarte fin. Tenul va fi apoi mai strălucitor, mai luminos şi revigorat, iar ridurile fine dispar instantaneu. Va permite o hidratare naturală mai bună, iar ţesuturile se vor descongestiona.

- Cât costă o astfel de curăţare cu pulbere de diamant?

- O şedinţă costă 90 de lei şi durează 15 minute. Sunt şi pachete care se fac pentru mai multe şedinţe, şi atunci preţul se micşorează.

„Rezultatele se văd încă de la prima şedinţă”

- De câte şedinţe e nevoie pentru rezultate bune?

- Rezultatele se văd încă de la prima şedinţă. Eu recomand una pe lună. Acum depinde şi de severitatea afecţiunilor pielii. Un ten cu probleme, acneic sau cu cicatrice şi cu pete poate avea nevoie de mai multe şedinţe. După această operaţiune, consider că este binevenită o procedură de ultrasunete, prin care principiile active din crema utilizată intră în derm în proporţie de 25%, ceea ce nu se întâmpla în mod obişnuit.

- Este o intervenţie dedicată tratamentului tenului?

- Microdermabraziunea poate fi făcută nu numai pe faţă, ci şi pe corp. Ajută la reducerea vergeturilor după naştere şi le poate şterge de pe coapse, abdomen etc. Este vorba despre acelea roşiatice, în prima fază a apariţiei. Pentru asta e nevoie de şedinţe zilnice timp de o săptămână, apoi din ce în ce mai rar, până la dispariţia totală a acestora. Iar combinaţia cu ultrasunete ajută foarte mult pentru reducerea vergeturilor roşii.

„După intervenţie nu vă expuneţi imediat razelor ultraviolete”

- Microdermabraziunea are contraindicaţii sau efecte secundare?

- Intervenţia nu prezintă efecte secundare, dar la sfârşitul şedinţei tenul poate trece printr-o uşoară înroşire a zonei tratate. Se poate aplica o cremă descongestionantă cu puternici factori de hidratare, şi acest mic impediment dispare. Nu se face pe un ten acneic cu răni deschise, acolo fiind necesar un tratament medicamentos până la ameliorare. Abia pe urmă se poate interveni cu microdermabraziune. De asemenea, nici dacă există un herpes activ sau răni deschise. După această procedură, pielea are nevoie de hidratare suplimentară şi recomand folosirea unor creme hidratante cu factor ridicat de protecţie UV.

- Pentru ce vârstă şi în ce perioadă a anului este recomandată procedura?

- Se poate face atunci când se simte nevoia unei îmbunătăţiri a tenului şi în orice perioadă a anului. Primăvara, doamnele apelează la detoxifieri, şi atunci este un moment prielnic şi pentru o curăţare profundă a tenului. Deci, la orice vârstă şi în orice perioadă a anului, dar eu o recomand cu precădere primăvara. După microdermabraziune este indicat să nu vă expuneţi imediat razelor ultraviolete. De asemenea, mai recomand ca, după microdermabraziune, să se facă şi o şedinţă de ultrasunete pentru ten.

„Microdermabraziunea stimulează producţia de celule noi, accelerează producţia de colagen şi de elastină. Este un peeling mecanic foarte fin“

„Tratamentul cu ultrasunete ajută absorbţia substanţelor nutritive din cremă“

622 5 2- Ce reprezintă tratamentul cosmetic cu ultrasunete?

- Este cea mai bună metodă de hidratare a tenului. În mod obişnuit, atunci când aplicăm o cremă pe faţă, principiile active conţinute de aceasta intră în piele în proporţie de 5%. După tratamentul cu ultrasunete se ajunge la o putere de absorbţie de 25% a substanţelor nutritive din cremă. Este un tratament nedureros şi noninvaziv. Este un aparat cu emisii sonore ce produc vibraţii la nivelul pielii. Masajul ultrasonic lucrează cu microvibraţii de un milion de hertzi pe secundă, direcţionând astfel particulele active ale cremelor ce se aplică pe baghetă în funcţie de necesarul tenului pe care se lucrează.

- Cum acţionează?

- Efectele se simt încă din timpul procedurii. Primul este cel termic. Căldura pătrunde în straturile adânci ale pielii şi stimulează producţia de colagen, apoi vibraţiile realizează un micromasaj şi au loc o dilatare a vaselor de sânge şi o îmbunătăţire a circulaţiei sângelui şi a limfei, o relaxare musculară şi o reducere a inflamaţiilor. Ca şi microdermabraziunea, se poate utiliza atât pentru ten, cât şi pentru tratamente corporale. Procedura durează 15 minute şi costă 50 de lei şi completează perfect o şedinţă de microdermabraziune pentru un ten împrospătat şi revigorat.

„Stimulează producerea de colagen”

- Care sunt efectele vizibile pe tenul nostru?

- Tenul devine ca de porţelan, curat, luminat. Tratamentul penetrează în profunzime şi acţionează până la o adâncime de un centimetru, ajungând astfel la nivelul ţesutului adipos. Ultrasunetele permit pătrunderea în piele a ingredientelor active ca vitamina A (retinol), vitamina E, colagen, elastină, acid hialuronic, vitamina C, Coenzima Q10, extracte vegetale, iar căldura creată stimulează producerea de colagen. Se reduc petele pigmentare, cearcănele, ridurile fine, iar tenul arată sănătos şi întinerit. De asemenea sunt stimulate eliberarea toxinelor din celule şi transferarea lor în sistemul limfatic. Terapia este utilă şi în acnee, prin eliminarea excesului de sebum.

- Terapia cu ultrasunete are contraindicaţii?

- Sunt câteva situaţii ce trebuie avute în vedere: acneea activă, o cuperoză accentuată, pentru că se dilată vasele de sânge în timpul tratamentului, apoi, este contraindicată în hipertensiune arterială, boli nervoase, epilepsie, sarcină.