Main menu

header

626 4 1de Carmen Ciripoiu şi Claudiu Melinte

Epoca rimelului se pare că a luat sfârșit. La modă sunt acum genele false, în urma aplicării cărora privirea devine mult mai încântătoare decât ar fi putut să o facă vreodată vreo mascara. Oricât de avantajoasă ar fi însă această procedură, are și dezavantajele ei.

Seducătoare la orice oră

Indiferent de tendințele în materie de frumusețe, genele lungi rămân mereu în trend. Iar extensiile de gene reușesc să facă ceea ce niciun produs de machiaj nu va reuși. Și anume, să confere volum, alungire, curbare și chiar să corecteze micile defecte ale formei ochiului. Cu alte cuvinte, extensiile de gene dau femeii acea frumusețe durabilă. Mai mult decât atât, sunt întotdeauna ușor de purtat și nu incomodează ochiul sau privirea. Acestea se aplică de specialiști pe fiecare fir de păr în parte, de la un milimetru distanță de baza firului natural, iar timp de patru săptămâni (după această perioadă adezivul îşi pierde din rezistenţă şi se desprinde de geana naturală), doamnele sau domnișoarele care optează pentru o astfel de metodă de înfrumusețare nu mai trebuie să facă absolut nimic pentru a avea o privire seducătoare. Și, ce e mai important, nu vor mai simți nevoia machiajului zilnic, întrucât vor avea mereu genele bogate și alungite.

La ce riscuri vă expuneți

Potrivit experților britanici, genele false pot aduce și multe riscuri și pericole doamnelor. Au existat numeroase cazuri când femeile care le-au folosit excesiv, tot timpul şi pe perioade îndelungate, şi-au pierdut toate genele sau o parte a lor, fiind astfel obligate să poarte gene false. În același timp, lipiciul folosit poate să creeze iritaţii şi o anumită tensiune, iar genele false pot să tragă după ele genele naturale atunci când sunt înlăturate. Tot experții britanici afirmă că genele false sunt mai periculoase pentru femeile mature, în comparaţie cu femeile tinere. Motivul ar fi faptul că genele cresc în mod diferit pe măsură ce se înaintează în vârstă. Există, așadar, o explicaţie genetică pentru faptul că unele persoane au gene mai frumoase şi mai bune, iar altele, mai fragile. De cele mai multe ori, dacă părul şi genele sunt distruse, se pot reface în mod natural. Dar dacă distrugerea este permanentă şi s-a creat un spaţiu liber între gene, singura soluție rămasă este implantarea firelor de păr pe cale chirurgicală.

Genele sintetice ataşate de genele naturale sunt confecţionate din capsule de aluminiu umplute cu apă

Pot apărea infecţii la nivelul ochiului

Chiar dacă în mod normal adezivii folosiți la genele false sunt hipoalergenici, medicii recunosc că femeile pot avea grave probleme din cauza acestora. Și asta pentru că există adezivi care conțin formaldehidă, o substanță care provoacă alergii serioase la nivelul ochiului și care poate duce la căderea genelor naturale. Mai mult decât atât, potrivit medicilor oftalmologi din America, chiar și femeile care nu sunt alergice la acest adeziv pot dezvolta o infecție numită madarosis. Aceasta provoacă o iritaţie care o face pe purtătoarea genelor false să se frece insistent la ochi. Nu în ultimul rând, spre deosebire de genele naturale, genele false atrag bacterii şi praf, provocând infecţii oculare.