Main menu

header

635 5 1de Luana Mare şi Carmen Bădulescu

O privire pătrunzătoare, ingenuă sau hotărâtă poate fi obţinută şi printr-un contur perfect al sprâncenelor. Margareta Mihai (foto), specialist în frumuseţe la Salonul „VicMar” din Bucureşti, a descris în detaliu, pentru cititoarele noastre, metoda de reconstrucţie prin care se poate obţine un contur perfect şi cu aspect natural al sprâncenelor.

„Este o tehnică ce îşi are rădăcinile în arta veche, japoneză, de tatuare”

- Ce este microbladingul şi cum se face?

- Microbladingul este cea mai nouă metodă de reconstrucţie a sprâncenelor, prin machiajul semipermanent. Este o tehnică ce îşi are rădăcinile în arta veche, japoneză, de tatuare şi reprezintă o reconstrucţie în două etape a sprâncenelor, fir cu fir. Astfel, vom obţine arcade cu aspect natural, care vor persista în nuanţă şi formă. Aşa putem renunţa la desenarea zilnică a sprâncenelor cu creionul, operaţiune migăloasă.

- Cum se realizează această procedură?

- Este o metodă manuală, care se face cu un instrument de forma unui pix sau creion, prevăzut cu o lamelă fină, cu multiple ace minuscule şi de unică folosinţă. Acele care compun această lamelă trasează în sprânceană linii extrem de fine, şi rezultatul poate fi confundat cu o sprânceană naturală. Culoarea se aplică în membrana bazală care separă epiderma de dermă.

„E necesar un retuş după trei-patru săptămâni”

635 5 2- Cât timp durează o şedinţă de reconstrucţie a sprâncenelor prin microblading?

- Durează două ore, dar înainte va trebui să le stilizăm împreună cu specialistul, să alegem culoarea, forma. Cu 24 de ore înainte de şedinţă nu se consumă cafea, pentru a nu strica efectul anestezicului ce se aplică la începutul operaţiunii. Execuţia propriu-zisă durează aproximativ două ore, dar va trebui făcut un retuş după trei-patru săptămâni, deoarece în urma primei şedinţe, după cinci, şase zile, pigmentul pierde din intensitate până la 30%.

- Cât durează culoarea şi forma sprâncenelor astfel tratate?

- Tatuajul semipermanent poate să ţină între șase luni şi doi ani, în funcţie de mai mulţi factori, cum ar fi de cât de bine absoarbe pielea pigmentul natural sau de cum sunt îngrijite sprâncenele în mod obişnuit. Tratamentele de îngrijire ca descuamarea chimică, tratamentele cu laser, microdermabraziunea sunt tot atâţia factori care scurtează durata de viaţă a tratamentului. În mod obişnuit, durează aproximativ un an, după care culoarea şi forma pot fi reîmprospătate.

- Există interdicţii pentru acest tratament de înfrumuseţare?

- Da. Există. Nu este recomandat gravidelor, doamnelor care alăptează, persoanelor cu diabet, cu psoriazis, cu herpes în perioada activă sau cu infecţii cutanate. După tratament trebuie respectate câteva reguli: este interzis contactul cu apa până când cojiţele formate cad, adică până la vindecarea zonei, trebuie să ne ferim faţa în acea perioadă de expunere la abur, dar şi la soare puternic.

„Procedura este nedureroasă, deoarece se foloseşte un anestezic, iar adâncimea introducerii pigmentului este de 0,3-0,1 milimetri în epidermă“

„Se păstrează aspectul firelor de păr cât mai aproape de natural“

- Care sunt avantajele acestei metode în raport cu cele clasice, dar şi cu altele de tatuaj?

- Mai există machiajul semipermanent al sprâncenelor, dar acela este unul plin, fără aspect natural. De asemenea, mai este tatuajul fir cu fir, dar şi acesta se realizează după o schiţă standard şi se observă aspectul uşor nenatural. Desigur, este de preferat tatuajul plin, dar nu este suficient. Microblading înseamnă tatuaj personalizat, care păstrează particularităţile fiecărei persoane. Se face tatuaj în sensul firelor din sprânceană, cu smocuri, cu mici vârtejuri, astfel încât să pară cât mai naturale, dar bine definite şi ferme. De asemenea, şi culoarea este foarte impor- tantă. Este o metodă care conferă naturaleţe arcadelor.