Main menu

header

637 5 2de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Nimănui nu-i place ca mirosul parfumului pulverizat dimineața să nu dureze nici măcar până la prânz. Din fericire, există câteva trucuri simple care vă pot ajuta să beneficiați de mireasma încântătoare toată ziua.

Alegeți după reguli clare

Întotdeauna mergeți pe varianta apă de parfum și nu mult mai ușoara apă de toaletă, dat fiind faptul că prima conține o concentrație mai mare de uleiuri care vor rămâne pe piele mai mult timp. Chiar dacă la prima... mirosire vi se va părea că este mai puternică apa de toaletă, cu un accent mai pronunțat al compoziției care vă place, nu vă lăsați tentați; apa de parfum de aceeași marcă va dura mai mult. O altă condiție pentru a avea un parfum cu miros de durată este să știți să alegeți nota dominantă atunci când îl cumpărați. Mai precis, după cum explică specialista Emmanuelle Moeglin: „Notele de bază sunt cele care asigură durabilitatea miresmei, și aici sunt incluse cele arboricole, ambra, pielea și moscul”. Specialiștii mai arată că notele de vârf, cum sunt cele fructate, rezistă pe piele circa 15 minute, așa că, dacă doriți ca mirosul să reziste toată ziua, optați pentru tonurile lemnoase, orientale, profunde.

Daţi-vă cu o loțiune înainte

Moleculele care alcătuiesc mirosul parfumului intră în amestec cu uleiurile naturale ale pielii în momentul aplicării parfumului, așa că un truc este să dați înainte cu o loțiune pe care esența din parfum va dura mult mai mult, pentru că va avea o suprafață mai bună pe care să se așeze. Mai departe, cel mai bun moment pentru aplicarea parfumului este după duș sau după baie. „Pielea curată și hidratată menține mireasma parfumului cel mai bine, așa că după îmbăiere aplicați rapid o loțiune, apoi parfumul va dura toată ziua”, explică specialista americană Christine Luby. Iar Kate Evans, fiica celebrei parfumiere britanice Angela Flanders, afirmă că se poate aplica chiar puțin balsam de buze pe locul unde urmează să pulverizați parfumul: „Textura cerată va menține mireasma”.

Nu frecați locul pulverizat!

Cele mai bune locuri unde să pulverizați parfumul pentru o durată mai mare a mirosului sunt cele cunoscute: pe încheietura mâinii, după urechi, în interiorul curburii coatelor și pe gât. Specialiștii afirmă că se poate aplica puțin parfum chiar și în spatele genunchilor. Este recomandat să nu frecați locul pulverizat, ci să lăsați parfumul să se așeze și să facă astfel „corp comun” cu pielea pe măsură ce aceasta se încălzește. Iar dacă aveți de gând să prelungiți ziua cu o ieșire în oraș, puteți ține în poșetă un recipient foarte mic cu parfumul preferat, cu care să vă împrospătați atunci când este nevoie.

Părul, zona ideală de aplicare

Un alt secret al menținerii parfumului activ mai mult timp este pulverizarea pe păr. Acesta poartă mirosul pentru mult timp, nu se încălzește și nu se modifică în amestec cu alte substanțe, așa că „aplicarea parfumului direct pe păr va crea în jurul dumneavoastră valuri delicioase de mireasmă”, argumentează Christine Luby.

„O femeie care nu se dă cu parfum nu are niciun viitor“ (Coco Chanel)

Păstraţi-l într-un spaţiu întunecos şi rece

Sticlele cu parfum trebuie ținute într-un loc întunecos și rece, deci de preferat nu în dulapurile din baie, pentru că temperaturile crescute le pot distruge mireasma. Și mare atenție la cantitatea aplicată, arată specialiștii! În condițiile în care creierul dumneavoastră se obișnuiește rapid cu mirosul și nu-l mai percepe, nu același lucru se poate afirma despre cei din jur, care pot sesiza dacă v-ați dat cu prea mult parfum, ceea ce nu este deloc plăcut.