Main menu

header

639 4 2de Luana Mare

Una dintre cele mai noi metode de combatere a efectelor trecerii timpului asupra tenului este tratamentul Intraceuticals. Devenită deja o modă printre vedetele de la Hollywood, procedura a pătruns în ultimii doi ani şi în saloanele de frumuseţe din România. Despre acest sistem, considerat revoluţionar, ne-a vorbit cosmetolog Laura Busuioc (foto), trainer Intraceuticals la Beauty Med.

„Ingredientele de bază sunt acidul hialuronic, vitaminele A, C, E şi antioxidanţii”

- Ce reprezintă Intraceuticals?

- Intraceuticals este un concept complet, ce oferă tratamente exclusiv profesionale și produse de îngrijire a pielii la domiciliu, abordând preocupările principale ale pacienţilor și venind cu soluţii şi rezultate imediate pentru îngrijirea pielii atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. La nivel naţional a început un program de acreditare Intraceuticals a saloanelor, clinicilor şi spa-urilor tocmai pentru a menţine standardul ridicat, calificarea personalului în protocolul tratamentului şi originalitatea produselor. Aceasta vizează atenţionarea clientului final pentru un serviciu de calitate doar în locaţii acreditate. Este un tratament noninvaziv, nedureros, fără timp de recuperare, ce are ca ingrediente de bază: vitamine (A, C, E), acid hialuronic, antioxidanţi (aloe vera şi ceai verde).

- Prin ce diferă de un tratament obişnuit cu acid hialuronic?

- Intraceuticals a revoluționat utilizarea acidului hialuronic ca agent de hidratare în straturile profunde ale pielii și ca sistem excepțional de livrare a anumitor ingredienţi. Cercetarea de ultimă generație a condus la dezvoltarea tehnologiei patentate „Hyaluronic Layering” Intraceuticals, care se află la baza tuturor tratamentelor de acest tip şi presupune stratificarea acidului hialuronic cu greutate multiplă în următoarele etape: revitalizare - sesiunea cuprinde tratamentele profesionale și serurile zilnice. Acizii hialuronici cu greutate mică asigură hidratarea și infuzarea celorlalte ingrediente, până în dermul profund. A doua sesiune este cea de refacere, care se realizează cu produsele din gel. Acizii hialuronici cu greutate medie sunt stratificați pentru a reface hidratarea și pentru a o menţine timp de 24 de ore. A treia etapă este cea de protecţie pe bază de cremă. Acizii hialuronici cu greutate mare atrag umiditatea din aer și protejează pielea eficient împotriva pierderii hidratării, asigurând un efect de protecţie.

„Efectele se văd imediat la testul cu oglinda”

639 4 3- Cum se efectuează procedura Intraceuticals?

- După o anamneză detaliată se alege serul profesional în funcţie de problemele tenului şi de aspectele pe care pacienta doreşte să le îmbunătăţească. Urmează pregătirea tenului, care presupune curăţarea feţei şi a gâtului cu gelul special Intraceuticals şi începem tratamentul prin absorbția osmotică a serului cu ajutorul echipamentului de oxigen hiperbaric. Aplicarea gelului şi a cremei de hidratare este esențială pentru a maximiza beneficiile tratamentului. Traseele sunt bine stabilite; distanţa este de un milimetru de suprafața pielii şi unghiul pe piele al aplicatorului este de 90 de grade, permiţând astfel crearea unei bule de oxigen.

- Cât durează o şedinţă?

- O sedinţă de tratament durează aproximativ o oră.

- Ce se întâmplă cu tenul? Ce schimbări se produc la nivelul pielii?

- Tenul are un răspuns imediat, rezultatele sunt vizibile de la primul tratament şi sunt confirmate prin „testul cu oglinda”, comparând jumătatea tratată cu ceea ce urmează să fie tratată după comparare. În funcţie de gama de tratament şi de produsele cu efect sinergic pentru îngrijirea la domiciliu, avem următoarele beneficii: hidratare - fermitate - redarea ovalului feţei, în cazul gamei Rejuvenate, cea care acţionează împotriva îmbătrânii premature, a liniilor fine și a ridurilor, a pielii deshidratate. Se obţine efect de luminozitate radiantă şi fermitate cu gama Opulence, dedicată tenului cu aspect neuniform, pigmentat, pielii deshidratate, fără strălucire, pielii afectate de razele soarelui, dar și cazurilor de îmbătrânire prematură.

- Ce efecte au celelalte game?

- Gama Atoxelene are efect de umplere - menţinere - prevenire. Acţionează pe liniile fine și pe riduri, pe ridurile de expresie și pe liniile din zona buzelor, dar şi pe pielea îmbătrânită prematur. Efectul de curăţare - redefinire - calmare este obţinut cu gama Clarity, care tratează pielea predispusă la roșeață, seboreică sau mixtă, cu acumulare zilnică de sebum și cu cheratinizare, cu pori măriți sau congestionați, cu acnee. Clarity este varianta optimă pentru toate imperfecţiunile unui ten gras-acneic.

„Tratează umflăturile şi cearcănele din jurul ochilor”

- Pentru ce sunt Boosterele?

- Boosterele sunt patru suplimente puternice pentru a personaliza și a defini mai bine tratamentul profesional și rezultatele îngrijirii la domiciliu: Antioxidant, Vitamina A, Vitamina C+3 sau Colagen. Antioxidanţii naturali revitalizează şi echilibrea- ză pielea ternă şi iritată, tratează umflăturile şi cearcănele din jurul ochilor, lăsând pielea catifelată, detoxifiată şi fără urme de oboseală. Vitamina A elimină imperfecţiunile, reduce ridurile profunde, diminuează porii, redă elasticitatea pielii, curățând și purificând aspectul tegumentului. Vitamina C+3 conferă pielii un aspect sănătos și strălucitor. Ultimul reface colagenul pentru volumizarea pielii și reîntinerirea acesteia.

- Pentru ten acneic există o formulă Intraceuticals?

- Împreună cu tratamente alopate sau cu medicina naturistă/alternativă, ca adjuvant sau în cazuri incipiente de acnee, recomandăm gama Clarity.

- Cât durează efectul tratamentului?

- Efectul tratamentelor Intraceuticals se menţine diferenţiat, în funcţie de pacient şi de gravitatea problemelor estetice de la care se începe tratarea. Se personalizează rezultatele şi în funcţie de intervalele de tratament la care vine pacienta: curative - de la o săptămână la alta (sau se poate prelungi intervalul la două-trei săptămâni) între şedinţe, având produsele acasă, aceste rezultate sunt mai vizibile şi se menţin pe termen mai lung; mentenanţă - o dată pe lună sau ocazional - înaintea unui eveniment deosebit sau când pacienta îşi pierde confortul tenului.

- Are contraindicaţii?

- Putem vorbi mai mult despre precauţii, nu despre contraindicaţii. Sunt foarte puţine ingrediente care ar putea provoca reacţii adverse. Ca o măsură de siguranţă, produsele cu ingrediente reactive, cum ar fi acizii alfa hidroxy, acidul retinoic şi hidrochiniona, nu ar trebui să fie aplicate înainte sau după tratament. Pacientul trebuie să aştepte 24-48 de ore înainte să reintroducă AHA, acidul retionic sau hidrochinona, în regimul de îngrijire la domiciliu pentru a menţine la minimum reactivitatea pielii.