Main menu

header

de Cristina Tache

Manichiura franţuzească este una dintre cele mai populare de câţiva ani în rândul femeilor. Este potrivită atât pentru adolescente, cât şi pentru o femeie de afaceri. Acest tip de manichiură dă unghiilor un aspect clasic, curat şi îngrijit. Culorile variază de la alb, roşu la negru sau argintiu. Iată paşii esenţiali pentru a obţine acasă o manichiură franţuzească de invidiat.

Asiguraţi-vă că aveţi instrumentele necesare

Înainte să începeţi să taiaţi sau să aranjaţi unghiile cu pila, trebuie să dispuneţi de un dizolvant de unghii, de preferat fără acetonă, un lac de unghii-bază, unul colorat şi unul alb. Apoi, mai sunt necesare pila de unghii, un beţişor din lemn de portocal, ulei pentru cuticule şi un lac pentru fixarea culorii.

Răbdare şi precizie

După ce aţi achiziţionat cele necesare puteţi trece la „operaţiunea” propriu-zisă. Mai întâi îndepărtaţi stratul vechi de lac. Apoi piliţi unghiile într-o singură direcţie. Trebuie să le daţi o formă pătrată, dar să aibă colţurile rotunjite. Aplicaţi uleiul pentru cuticule şi împingeţi-le către baza unghiei. Spălaţi-vă bine mâinile, pentru a îndepărta urmele de ulei, după care aplicaţi un strat de lac-bază şi lăsaţi să se usuce. Urmează două straturi de lac colorat. După ce se usucă daţi cu lacul alb pe vârful unghiei, cu o singură mişcare, şi lăsaţi să se usuce. Dacă folosiţi lacuri colorate este indicat să achiziţionaţi benzi speciale pentru manichiura franţuzească. Acestea se găsesc în magazinele de cosmetice, nu costă mult şi sunt uşor de folosit. După ce aţi dat lacul colorat le lipiţi sub vârful unghiei. Aplicaţi lacul alb, lăsaţi să se usuce bine şi abia apoi dezlipiţi benzile.
Corectaţi greşelile cu ajutorul unui beţişor de urechi înmuiat în dizolvant. La final aplicaţi un strat de lac protector.