Main menu

header

640 4 2de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Unele dintre modalitățile cel mai de efect și ultramoderne de a scoate în evidență ochii albaștri sunt combinațiile de nuanțe dintre cele mai neașteptate pe care le dezvăluie specialiștii în make-up.

Valuri de bronz

Atunci când fardul pentru ochi este o combinație de umbre bronz cu nuanțe secundare de orange, efectul este de scoatere în evidență fără greș a albastrului ochilor. Explicația este simplă: „Portocaliul este o culoare opusă albastrului în spectrul de culori, iar când le alături pe cele două, rezultatul este unul de-a dreptul vibrant”, arată Ricky Wilson, make-up artist al celebrităților. Sfatul său este urmat de vedete de top, cum ar fi Cameron Diaz.

Accente de cupru

640 4 3Oricât de intimidantă ar părea colorarea pleoapelor cu nuanțe roșcate, o bază în nuanța piersicii aplicată dedesubt va face ochii albaștri mult mai strălucitori. Se poate folosi în doze mici la nivelul extremității exterioare a pleoapei sau se poate trage o linie fină la baza pleoapei superioare cu un creion în această nuanță metalizată, sugerează specialiștii citați de harpersbazaar.com. Pentru persoanele care își doresc un look mai dramatic, se poate crea o combinație a nuanței de cupru cu un bronz aplicat la baza inferioară, și look-ul Jennifer Lawrence, cu acel minunat echilibru între roșcat și tranziția metalică, este garantat!

Linie navy

640 4 4Există vedete care preferă o abordare mai simplă și mai convențională a evidențierii ochilor albaștri. Taylor Swift, de pildă, obișnuiește chiar și pe covorul roșu să afișeze un make-up bazat pe o linie albastru navy, ca un soi de negru… neutru. „Un strop de albastru navy scoate în evidență și mai mult nuanța ochilor”, explică Nick Barose, un faimos make-up artist. Pentru a recrea acest look în viața de fiecare zi, este suficient să trasați o linie sau să aplicați o umbră de fard blue navy pe linia superioară și pe cea inferioară a pleoapelor.

Blue cenușiu

640 4 5Persoanele care preferă machiajul discret, minimalist, dar vor să centreze accentul pe culoarea ochilor au la dispoziție un truc simplu, folosit deseori de Kate Hudson: aplicarea unor umbre în nuanțe de albastru cenușiu, plus rimel, pentru un bun contrast, după cum sfătuiește specialistul Barose. Se poate folosi aceeași nuanță și pentru a trasa linii simple pe pleoape, cu condiția ca numitorul comun să fie alegerile pastelate. În oricare variantă, azuriul ochilor va fi evidențiat fără prea mult make-up.

Umbre fumurii

640 4 6Există o rețetă infailibilă pentru iluminarea ochilor albaștri atunci când în program sunt ieșiri de seară în oraș: amestecarea nuanțelor preferate, eventual chiar cu accente strălucitoare, sidefate, până se obține o formulă fumurie care va face ochii albaștri să iasă în evidență fără egal. Este trucul folosit deseori de Amy Adams, care reușește să-și facă ochii să devină aproape hipnotici prin aplicarea pe pleoape a unor tonuri fluide, dar fix atât de întunecate cât să-i facă ochii să pară două nestemate. Și nu uitați de rimelul negru…

„Primul lucru pe care l-am zărit au fost ochii, mai albaștri și mai strălucitori decât marea…“ (Rebecah McManus)