Main menu

header

de Cristina Tache

Un machiaj făcut „ca la carte” complimentează trăsăturile oricărei femei. Dar, la fel de bine, câteva greşeli aparent banale pot strica un look desăvârşit. Stiliştii ne sfătuiesc să nu aplicăm fardurile la întâmplare şi să ţinem cont de câteva reguli de bază în arta machiajului. Iată care sunt acestea.

1. Nu aplicaţi „baza” fără să hidrataţi pielea!

Dacă pielea este grasă sau mixtă, pudra sau baza de machiaj va intra în pori, mărindu-i, şi va fi greu să uniformizaţi baza de machiaj. Dacă pielea este uscată, pudra nu va rămâne pe faţă, ridurile şi coşurile vor fi mai vizibile, iar pielea se va irita mai repede.

2. Nu folosiţi nuanţe pale pentru a deschide culoarea feţei

Uneori, culorile deschise accentuează orice rid sau imperfecţiune. În locul lor aplicaţi o cantitate mică de bază pentru machiaj într-o nuanţă apropiată de cea a pielii. Peste aceasta aplicaţi pudră în culoarea piersicii, cu ajutorul unei pensule speciale.

3. Nu uitaţi de gât şi de decolteu

Aveţi grijă să nu folosiţi baza de machiaj sau pudra doar pe faţă, mai ales dacă folosiţi o nuanţă mai închisă decât cea a tenului. Chipul nu va arăta natural şi va părea că purtaţi o mască. Umeziţi un bureţel pentru machiaj şi aplicaţi puţină bază de la decolteu şi gât pe faţă şi absorbiţi excesul cu un şerveţel.

4. Nu folosiţi blush cremos peste pudră

Dacă veţi face asta veţi obţine două pete colorate pe pomeţi. Peste pudră trebuie să aplicaţi blush pudră, nu cu textură cremoasă!

5. Nu trasaţi conturul buzelor cu un creion de culoare mai închisă

Un astfel de machiaj arată mereu fals. Folosiţi un creion de contur într-o nuanţă apropiată de culoarea naturală a pielii.