Main menu

header

645 5 2de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Elasticitatea pielii este o treabă minuțioasă la care fiecare femeie trebuie să muncească mult, mai ales că aceasta suferă transformări și îmbătrânește cu fiecare an care trece. Vă invităm să descoperiți care sunt secretele care mențin pielea într-o formă de zile mari.

Farfurii pline cu vitaminele A, E, K și B3

Potrivit specialiștilor, tot ce mâncați își pune amprenta asupra pielii dumneavoastră, deoarece există o legătură extrem de strânsă între alimentație și sănătatea tenului. Elasticitatea pielii începe să scadă odată cu vârsta de 25 de ani, când celulele de la nivelul epidermei își încetinesc activitatea. De aceea, este foarte important să fie incluse în diete vitaminele A, E, K și B3, cu o multitudine de beneficii asupra problemelor specifice pielii, precum acneea, tenul uscat sau petele roșii. În consecință, umpleți farfuriile cu fructe, vegetale, legume, nuci, dar și cu pește. Fructele cel mai puternice în antioxidanți sunt afinele și fructele de culoare orange, în timp ce peștele, bogat în acizi grași Omega 3, ține pielea lubrifiată și catifelată. Tărâțele de grâu, orzul, ovăzul, cartofii, bananele, tonul și lintea sunt unele dintre alimentele care au un conținut complex de vitamina B.

Consumați ciocolată neagră!

Pentru încetinirea procesului natural de îmbătrânire a pielii este important să contribuiți la menținerea colagenului în interiorul corpului în stare bună. Roșiile, morcovii, soia și ciocolata neagră sunt doar câteva dintre alimentele care conțin, la rândul lor, antioxidanți puternici. Aceștia distrug radicalii liberi din organism care împiedică proteinele să funcționeze așa cum trebuie. O piele sănătoasă este o piele hidratată. De aceea, consumați minimum opt pahare cu apă pe zi pentru o piele mai strălucitoare și mai catifelată. Yoga vă ajută să scăpați de stres, iar pielea să nu fie afectată. Începeți cu poziții ușoare, și în câteva săptămâni veți fi surprinsă de cât de flexibilă va fi pielea dumneavoastră.

Măști binefăcătoare

Printre cele mai bune măști care redau elasticitatea pielii se numără cea cu turmeric. Aceasta se prepară din trei linguri cu turmeric și apă și se aplică în mod uniform pe față. Se lasă să acționeze un sfert de oră, apoi se clătește cu apă rece. Remediul se utilizează de mai multe ori pe săptămână. Excepțională este și masca cu iaurt și căpșuni. Se pasează câteva căpșuni, se adaugă câteva linguri cu iaurt și se amestecă până se obține o pastă care se întinde pe față. Se lasă să acționeze câteva minute, apoi se îndepărtează cu apă. Combinația acționează ca un tonifiant excelent, care ajută la strângerea pielii lăsate, îmbunătățește circulația sangvină și oferă prospețime tenului. Tot pentru elasticitatea acestuia se prepară o pastă din santal pur, care se folosește pentru exfolierea pielii apăsând ușor. Efectul este uimitor. Nu în ultimul rând, amestecați bicarbonat de sodiu și apă fierbinte până obțineți o pastă fină, care se aplică pe piele cu mișcări circulare.

Pentru a echilibra producţia de sebum, aplicați pe față câteva picături de ulei esențial de geranium sau de lămâie