Main menu

header

650 4 4de Roxana Istudor

Designerul olandez Anouk Wipprecht crede că tehnologia poate merge mână în mână cu moda de pe podiumuri și a trecut imediat la acțiune. Lumea digitală și croitoria de înaltă clasă au dat la iveală ținute „vii”.

Strălucire în ritmul inimii

Vedeta Fergie a purtat o creație semnată Anouk Wipprecht, care combină tehnologia digitală și croitoria, apoi creatoarea de modă a realizat o serie de costume unicat pentru celebra trupă Cirque du Soleil. O piesă îndelung așteptată este o creație realizată în colaborare cu Swarovski, rochia care are senzori ce generează strălucirea piesei de fiecare dată când bate inima purtătoarei, notează „Daily Mail”. „Imaginați-vă că sunteți la un interviu de angajare sau în fața unei persoane pe care în secret o considerați mai mult decât un prieten. În felul cel mai pur este vorba despre transmiterea emoțiilor”, explică Anouk.

Piesă pentru protejarea spațiului personal

650 4 5Fascinația față de comportamentul uman generat de emoții a dus la crearea unei piese care a făcut furori: Spider Dress. Este o rochie cu ornament 3D și cu un guler dotat cu picioare de păianjen robotice, care „sar și atacă de fiecare dată când este invadat spațiul personal al purtătoarei”, arată designerul. Rochia a fost prezentată în Europa, China și SUA, iar creatoarea a sesizat și diferențele dintre felul în care europenii stau „îngrămădiți”, iar americanii lasă mai multă distanță între ei. Wipprecht speră că într-o zi munca sa va duce spre colecții de acest gen la care să aibă acces toată lumea.