Main menu

header

de Cristina Tache

Primăvara, mai mult decât oricând, mâinile au nevoie de o atenţie deosebită. Vântul şi schimbările bruşte de temperatură afectează calitatea pielii, care, netratată corespunzător, capătă un aspect uscat şi îmbătrânit. Pentru o îngrijire temeinică vă recomandăm câteva reţete cu efecte minunate. Rămâne să o alegeţi pe cea care vi se potriveşte.

Pastă exfoliantă
Ingrediente:
o jumătate de cană cu zahăr brun, o jumătate de cană cu rom, puţină nucşoară, o cană cu lapte cald, două picături de ulei esenţial de scorţişoară.
Mod de preparare: se amestecă zahărul, romul şi nucşoara într-un bol, până se obţine o pastă. Se adaugă laptele şi uleiul de scorţişoară şi se omogenizează cu pasta. Introduceţi mâinile în bol, menţineţi două-trei minute, apoi frecaţi uşor. Clătiţi cu apă caldă, uscaţi mâinile şi aplicaţi o cremă hidratantă. Înfăşuraţi fiecare mână în folie de plastic, acoperiţi cu câte un prosop înmuiat în apă caldă şi menţineţi timp de cinci minute. La final veţi avea o piele mai moale şi mai catifelată.

Mască antiînroşire
Ingrediente:
un cartof, o linguriţă cu ulei de măsline sau de migdale.
Mod de preparare: se fierbe bine cartoful, se zdrobeşte, se adaugă uleiul şi se omogenizează. Aplicaţi pasta obţinută pe mâini, lăsaţi să acţioneze timp de un sfert de oră şi apoi clătiţi cu apă caldă. Este un remediu eficient pentru pielea sensibilă.

Întăriţi-vă unghiile cu ulei de ricin!
Ingrediente:
100 ml ulei de ricin, 100 ml ulei de măsline, sucul de la o lămâie.
Mod de preparare: se amestecă cele două uleiuri, se încălzesc puţin şi se adaugă sucul de lămâie. Mixtura se toarnă într-un bol, în care înmuiaţi mâinile timp de zece minute, masând uşor. Este un tratament eficient pentru întărirea unghiilor şi hidratarea cuticulelor.