Main menu

header

653 4 1de Daniela Anton şi Alexandru Brădescu

Ceapa este o legumă ale cărei beneficii sunt numeroase pentru sănătate, fiind și unul dintre cele mai eficiente produse pentru îngrijirea părului. Ajută în tratarea părului deteriorat, repară vârfurile despicate și stopează căderea părului. Iată câteva tratamente pentru înfrumusețarea podoabei capilare.

Bogate în sulfuri

Ceapa este benefică pentru păr datorită conținutului ridicat de sulfuri. Sucul de ceapă ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, la întărirea și la stimularea creșterii firului de păr. Mai mult, previne și ruperea firului de păr, făcându-l mai puternic.

Suc pentru întărirea foliculilor

Stoarceți o ceapă și adăugați apă. Aveți nevoie de o parte suc de ceapă și de două părți de apă. Umeziți părul și aplicați mixtura la rădăcini. Lăsați să acționeze 25-30 de minute. Puteți să vă înfășurați părul într-un prosop, astfel încât foliculii să absoarbă sucul mai ușor. Apoi aplicați șampon și balsam pentru a scăpa de aroma cepei. Reluați acest tratament de două ori pe săptămână.

Combinație cu miere pentru hidratare

Ceapa cu miere este unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru creșterea părului. Tocați o ceapă foarte mărunt și adăugați o cantitate mică de miere, aproximativ o jumătate de linguriță. Aplicați masca pe toată lungimea firului de păr și lăsați-o să acționeze jumătate de oră. Această mască ajută la întărirea firului de păr şi la hidratarea acestuia.

Amestec cu lămâie împotriva mătreții

Amestecați în cantități egale suc de ceapă cu suc de lămâie și veți scăpa de mătreaţă, firul de păr va fi mai puternic, iar creşterea acestuia va fi accelerată. O rețetă pentru strălucire este amestecul cu iaurt. Tăiați fin o ceapă și adăugați o lingură cu iaurt. Aplicați masca pe scalp și pe păr și masați bine. Lăsați să acționeze timp de 45 de minute, apoi clătiți utilizând șamponul obișnuit. Părul dumneavoastră va fi mai moale și mai strălucitor.

Loțiuni pentru creștere accelerată

Un alt remediu este să amestecați sucul de la o ceapă cu un pahar cu bere. Ajută la accelerarea creșterii părului, iar pentru rezultate bune aplicați această mască de două ori pe săptămână. O altă combinație cu același rezultat este cea de ceapă și ulei de cocos, care accelerează creșterea părului și îl hrănește, îmbunătățindu-i calitatea. Amestecați sucul și uleiul de cocos, masați-vă scalpul și podoaba capilară. Înveliți-vă părul într-un prosop și lăsați să acționeze o jumătate de oră.

Macerat cu rom pentru întărirea firului

Lăsați seara la macerat o ceapă într-un pahar cu rom. În dimineața următoare masați-vă scalpul cu acest lichid. Această mască ajută la întărirea și la stimularea firului de păr, făcându-l să crească mult mai repede.