Main menu

header

653 4 4de Roxana Istudor

Un nou dispozitiv destinat curățării avansate (și rapide!) a danturii a fost patentat, în premieră mondială, de un inventator italian.

22 de capete electrice care se rotesc simultan

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a inventat o periuță ultrasonică ce curăță dinții în trei secunde. Este un adevărat dispozitiv complex, cu o putere furnizată de 22 de capete de periuțe electrice care se rotesc simultan pentru curățarea perfectă. Tot acest sistem de periaj este de dimensiuni relativ reduse și este acționat printr-o unitate care furnizează încărcarea electrică. Producătorul deja a realizat și variante care asigură o cantitate de pastă de dinți pe fiecare cap rotativ de periuță. Un alt model poate fi conectat la un smartphone prin care se controlează viteza și durata ciclului de curățare.

200 de zile din viață pentru periaj

Inventatorul spune că a fost inspirat de propria „plictiseală care îl apuca de fiecare dată când trebuia să se spele pe dinți”, notează „Daily Mail”. A fost nevoie mai întâi să pună pe picioare o companie, abia apoi să dezvolte prototipul care va fi lansat oficial în luna februarie 2018. „Este prima periuță de dinți inteligentă patentată care poate curăța la perfecție în trei secunde”, afirmă inventatorul Nicola Nichele. De altfel, curățarea efectivă se realizează în 1,8 secunde, dar Nichele afirmă că utilizatorul mai are și răgazul de „a-și da cu gel în păr” în timp ce aparatul merge. Estimările arată că o persoană petrece peste 200 de zile din viață curățându-și dinții manual.